darbs ārzemēs

Kā daudzi citi, esmu nolēmusi pārcelties uz dzīvi ārzemēs. Protams vispirms piemeklējot sev atbilstošu darbu. Esmu dzirdējusi, ka Latvijā ir instance (saistīta ar ES), kas nodarbojas ar individuālu darba piemeklēšanu konkrētam cilvēkam pēc profesijas. Parasti darba aģentūru attieksme ir ļoti bezpersoniska, tiek prasīta reģistrācija, CV, bet tālāk gadiem nav nekādas atgriezeniskās saites. Respektīvi, vai kāds (-da) var ieteikt drošu darba aģentūru, kas nodarbojas ar darba piemeklēšanu specialitātē ārzemēs (ne ar ātrajiem dažu mēnešu sezonas darbiem). Paldies.

Una , 2012-10-18 12:24:35

Būtu pateicīga par konkrētu informāciju, ne garu diskusiju par dzimtenes mīlestību, patriotismu, ekonomisko situāciju, to visu mēs tāpat visi zinām.
Parasti Lunis visu zin, varbūt var ieteikt.
unoxx2@inbox.lb

Una , 2012-10-18 12:27:33

tādu attieksmi arī gaidiet ārzemes no cilvēkiem. Te tādas nav vnk.Tādēļ jau arī dodamies prom .:)

es , 2012-10-18 12:53:02

Lunis visus savus padsmit gadus ārpus LV neda nav braucis "Pats" bet gan saukts un aicināts . TĀ ir ļoti būtiska starpiba. Patriotismam atrašanās ĀRPUS netraucē. Taču tava texsta OTRA daļa nav īapši saprātīga , ja ceri uz LABU vietu atbiltoši izglītībai tad tieši ar nākies rēķināties ar "Saltu bezpersonisku" attieksmi jo tādās vietās konkursos tev NEVIENS NEKO NEUZBĀŽ tev vienkārši līdz pēdējam sīkuma jābilst konkrētās vietas prasībām. Tas ja piedalies tajos EU INSTAŅCU konkursos .Pacietīgi un uzmanīgi jāliek ķekši jāaizpilda logi CV formā un PERSONĪGI uzaicina tikai pašā pēdējā kārtā. Ja vēlmes tomēr ir braukt nosacīti "Sēnes lasīt" tad tur nekam isti nav lielas lomas tik "Personīgiem kontaktiem" un valodu prasmei , ja tā vienkarši "Palīgdarbos" priekšrocība būs cilvēkam kurš runā VALODĀ un iepriekš vismaz ko UZ TO PUSI būs darījis. Vispār ja ja gluži vēlies tuvoties EU sirdij tad meklē ko noderīgu šeit http://www.latviesi.be/?ct=sludinajumi :) Savādi NEKAD savā dzīvē neesmu meklējis darbu , tas vienmēr meklējis mani , un nevaig uztvert BRAUKŠANU PROM kā tu kautko baigi nodod . NODOD cilvēki kuri brauc stradat "Vienkaršus darbus" viņi gan nekad neatgiezīsies jo ŠEIT jau būs citi lētāki nēģeri kas darīs VIŅU DARBU , ja tev normāla izglītība un pieredze TU BRAUC gūt jaunu pieredzi un ļoti daudz tādu atgriežas pēc laika , ja tev būs labs darbs TUR nekas tevi netraucēs braukt wikendos uz šejien ciemos vai ar laiku vispār strādāt attālinātu kā es piemēram:) Principā ŠĀC ar šo http://europass.cedefop.europa.eu/lv/learning-and-working-in-europe/working un tad http://europass.cedefop.europa.eu/lv/documents/curriculum-vitae , ja spēj aizpildīt IESPEJA TAVA ja nespēj būs grūši.

Lunis , 2012-10-18 19:15:13

Vēl šeit var iemest aci http://jobs.static.euractiv.com/ , vienu gan gribu teikt BIROKRĀTIJA visur Eiropā sit augstu vilni un ja tev KAUT KĀDĀM amatam trūks kaut 3 dienu no prasītas pieredzes REĀLI nevarēsi aizpildīt prasīto formu. Latviešu labos amatos EU lielās kompānijās un institūcijās ir ļoti daudz , pamatā gan no USA un citurienes taču no LV ar netrūkst. No mūsējiem un austrumeiropiešiem diezgan baidās jo vēl pirms kādiem 7-8 gadiem daudziem turienes klerkiem bija REĀLS šoks ja piemēram uz atbildīgām pārrunām ieradās 2x jaunāks pēc gadiem cilvēks nekā viņi NORMĀLI bija pieraduši redzēt tādos amatos

Lunis , 2012-10-19 00:59:01

to Lunis

Paldies, tieši tas arī ir mans mērķis, pārcelties ar savu specialitāti, kvalifikāciju, un ar laiku arī ar biznesu, jo pagaidām LV nav pirktspējas. Iespējams, tā parādīsies pēc gadiem desmit, ja daļa, nopelnījuši pensijas, atgriezīsies. Pagaidām tā ir tāda gara vilkšana: es tev varu zelta kalnus piedāvāt, bet žēl, ka tu to nevari nopirkt, pēc ikmēneša obligātajiem maksājumiem ieskatoties savā maciņā.
Vispār jau Latvijā ir daudz zinošu, gudru, darboties gribošu un idejām bagātu cilvēku, tikai nav kam vairs savus produktus vai pakalpojumus pārdot.

Una , 2012-10-19 21:43:32

Piedalies diskusijā

Atzīmējot opciju Atcerēties mani Jūsu vārds un e-pasta adrese tiks saglabāti, un turpmāk, komentējot rakstus vai veicot ierakstus forumā, nebūs jāievada pa jaunu.
x aizvērt šo paskaidrojumu
(?)
 

Ogrenet