Pilsētvides dizaina elementi

Ar baltu skaudību lasu, kā Jelgavā, Gulbenē, Limbažos u.c. viena pēc otras uzrodas ne vien bērniem atraktīva vide, bet arī dizaina elementi pilsētā! Pārsvarā tie rodas vietējo, sakarīgo kultūras darbinieku, iniciēti. Konkursa vai kā citādi rezultātā. Kāpēc Ogrē ar tik daudz ļaužiem nespējam neko atraktīvu izveidot. Viss ieceru līmenī, kuras turpina nogulties plauktos. Tik vien kā pilsētas tēla aktivitātes tiek "kustinātas", un arī tas pats - gliemeža cienīgā ātrumā. Tik daudz personību - mākslinieku visapkārt! Pat pilsētas galvenais mākslinieks klusē!? Kāda ir viņa līdzdalība šajā procesā? Kā tad tā - viss paliek mūsu, ogrēniešu, galvās, plauktos un atvilktnēs.

Paraugies visapkārt! , 2012-05-28 12:38:23

naudas zhel berniem, vajag kam citam....berni jau neies un neprasiis domee neko....

kapec tapec ka nadas zhel , 2012-05-28 13:48:20

Ķeguma ir savas koka ZIVI ! http://www.ogresbalss.lv/wp-content/gallery/novada_sw_2012/IMG_8125.jpg , TĀ jums nav Ogre bagātā Ikskilēs novada nabadzīgā satelītpilsētele :)

Lunis , 2012-05-28 14:09:54

Nepiekrītu! Uzskatu, ka Ogrē ir daudz dizaina elementu un interesantu pasākumu. Bieži esmu arī Gulbenē, nav tur ar ko salīdzināt.

Ilze , 2012-05-28 14:14:30

Ilze dzīvo mucā tāpēc liekās viss ideāli vai strādā kādā kantorī kam tas ir ikdiena.

Tas Ilzei , 2012-05-28 14:59:30

Pateikšu, kā ir, ir darba grupa, kas sastāv no brīvprātīgajiem Ogres tēla izveidošanai. Profesionālais Sastāvs ir ļoti dažāds un vecums arī. Un Jo vecāki pārstāvji, vai valsts ierēdņi, jo vairāk ir konservatīvisma. Tas arī bremzē radošumu, jo vēlas augstāko mākslu, bet paši nezin kādu. Ir izmācījušies sen sen atpakaļ un dzīvo kanonos. Kā ir, tā ir, nav ko pārmest, jo nekas tā nebremzē attīstību, kā bailes no kā jauna. Katrs velk to deķīti uz savu pusi.
Ir brīnišķīgi daudz ideju, bet atduras pret stereotipiem un autoritātes uzturēšanu. Laikam vēl nav laiks, Ogrei būt drosmīgai. Bet vismaz ūdeņi kustas lēnām, būs labi, es ticu, gaidu vēlēšanas.:))
Cerams, ka nenokavēsim...... Jo ar estrādi jau esam nokavējuši.

Zinu , 2012-05-28 18:14:29

mums ogree ir tāda tauta, kas saucas nuugiisteri- neko nevajg! pasarg dievs izveidot berniem laukuminu, jo bus janozage viens koks :)

puikins , 2012-05-28 19:33:31

Nupat bijām Sigulda.Praktiski pa visu pilsetu ir trotuari gan gajejiem, gan dalja-velosipedistiem.Ir 5 velomaršruti, ir nelielas skulpturas, viss ļoti sakopts, gaumīgi ierīkots.Ja man jāuzaicina viesi, man nav ko Ogrē parādīt- protams, ir lācītis pie vecā kinoteātra.Ogres krasti aizauguši, atkritumu grozi pārpildīti, estrade- nekas nenotiek.
Bet iedzīvotāju skaits Ogrē ir pietiekami liels!

rose , 2012-05-28 20:04:05

Es arī nopriecājos vakar tieši par Siguldu...cik daudz kas ir bērniem domāts...

eli , 2012-05-28 20:46:48

Mums visi atlikušie zaļie laukumi pilsētas centrā laikam privāti un tāpēc nav jākopj - abās universālveikala pusēs izdemolēti soliņi, vienā pusē nesakoptas puķu dobes/kastes un salauzti soliņi, otrā pusē nenopļauta teritorija ar nesakoptu soliņu. Pie mājām tādi paši "apgrauzti" soliņi. Aiz kultūras nama nesakopta teritorija. Sakopt laikam nozīmē uzstutēt betona kasti un noasfaltēt? Veco pirts graustu nav pat vērts pieminēt. Aiz autoostas uz upes/dzelzceļa pārbrauktuves pusi arī kaut kāds purvains ar žoga imitāciju apjozts pleķis. Pretī autoostai un Policijas akadēmijai kaut kāda mistiska bedraina stāvvieta. Un nesakoptie Ogres upes krasti...

Dore , 2012-05-28 20:52:53

Dore : Tas atbilst Ogres reklāmas sauklim "Ogre Graustu paradīze" , patreiz tiek izmēģināts šī saukļa elementu iedzīvināšana reālā vidē :D

Lunis , 2012-05-29 10:30:41

domāju, ka Ogrē ir progress šajā jautājumā. Es šeit dzīvoju kopš 2007 un šo gadu laikā esmu ievērojusi, ka objektīvi vērtējot, pilsēta tomēr top skaistāka un sakoptāka, arī ar dažiem dizaina elementiem. Patīk/nepatīk ir tomēr gaumes jautājums, tomēr progresu nevaram noliegt, jo pat miskastu spārdītāji centrā šķiet mazinājuši aktivitātes :), sākumā nevarēju saprast, kādēļ apreibušie jaunieši kā uzburti uz miskastēm, ik rītu centrs mēslos...nu jau šie "dizaina objekti" mazinās. Civilizēšanās arīdzan progresējusi

everita dāve , 2012-05-29 12:45:13

Hello,

Vai jums ir nepieciešams kredīts, lai izpildītu savu sapni par būtisku biznesam? Vai jums šobrīd ir nepieciešama aizdevuma iegādāties savu sapņu māju? Vai jums ir nepieciešams kredīts, lai kāda cita iemesla dēļ? Vai jums ir pagriezts uz leju, jo to augsto tarifu banku un citas prasības? Tad uztraukties nav more.We piedāvājam biznesa aizdevumu, parādu konsolidācijai aizdevums, hipotekāro aizdevumu, personas aizdevums, auto aizdevums, students aizdevums, lauksaimniecības kredīts, celtniecību un visa cita veida aizdevumu ar 3% gada procentu likmi.

Sazinieties ar mums tagad vairāk informācijas par mūsu pakalpojumiem.

pa e-pastu edward_harryfinancefinanceplc@yahoo.com~~V paldies.

Sveicieni,
Edward Harijs

Edward Harry Finance Plc , 2012-07-19 04:35:26

Piedalies diskusijā

Atzīmējot opciju Atcerēties mani Jūsu vārds un e-pasta adrese tiks saglabāti, un turpmāk, komentējot rakstus vai veicot ierakstus forumā, nebūs jāievada pa jaunu.
x aizvērt šo paskaidrojumu
(?)

Ogrenet