Elektrokontaktligzda
Manā virtuvē 1980. gadā celtajā 4-stāvu mājā joprojām sienā iemontēta "ligzda" 3-dakšu kaut kādam "radio", cik no tiem tālajiem laikiem atceros! Varbūt kāds gudrais var izklāstīt, kad pienāks šīs kontaktligzdas pielietošanas laiks. Jeb teorētiski tas nekad tā arī nevar atnākt? Varbūt līdz ar jaunā Ogres radio atdzimšanu?
Šīs ligzdas lietošanas laiks nepienāks nekad, vismaz es tā ceru :D Vietiņa ar trim caurumiņiem tavā sienā paredzēta tā sauktajai "radiotočkai", kas padomju laikā bija obligāts atribūts jaunceltnēs :) Mana vecmamma joprojām to lieto, viņai ir vismaz 40 gadus vecs "prijomņiks" (latviskais tulkojums "uztvērējs" šai kastei absolūti neder). Tai virsū ir 4 pogas - ar vienu to verķi ieslēdz un izslēdz, vēl trīs - programmas. Nekad neesmu ieklausījusies, kas par programmām. bet pats galvenais - tā figņa darbojas!
jā, man arī tāds prijomņiks ir un pirms dažiem gadiem vēl darbojās:)
Wow.. Tātad tie verķi joprojām tiek.. mm.. "apraidīti"? :D Iespaidīgi.
Kurā vietā ogrē ? Zinu ka Rīgā šur tur vel ir saglabājusies "rādiotranslācija" tas vis kopš 1992 ir pašplūsmā aizgājis neviens to neustur jau vairāk kā 10 gadus, Ogrē 90% mag līniju ir demontētas jo tas tika nodotas lattelecom parziņā un tā pieņēma lēmumu likvidēt.