Gimenes dzemdības Ogrē
Paskaidrojiet man lūdzu, KĀDĒĻ OGRĒ par ģimenes dzemdībām ir jāmaksā 50 Ls pie tam, ka gan Rīgas Dzemdību namā, gan Stradiņu slimnīcā tas ir par velti. Protams jābūt zīmogam pasē par izietiem kursiem...savukārt Ogrē ir kursi vai nav - vienalga 50 Ls. Kas ir izdomājis šo "novedu". Vai tad dzemdības mūsu valstī nav par brīvu? Ko slimnīca var pret mani pasākt,ja atsakos maksāt?
Ilze : Laukos par exskluzivām izpriecām jamaksā , piekam Ogrē nav tik plašās dzemdību zāles kā Stradiņos vai Dzemdību namā :) Ogrē finansējums ar aprubīts un visi sterīlie štrunti un paika arī kautko maksā:) Domāju ka tie 50Ls ir blakusizdevumi par "Skatītāja servissu" un pievaktēšanu , skatītāji reziem mēdz stiepties gareniski un zinu vietas kur viņus umana vairāk kā pašu dzemdētāju:):)
Laukos :) skan labi. Bet tomēr...tā ir tāda iekšēja slimnīcas padarīšana? Uz kāda pamata? Apšaubu vai tiek dots čeks.
man kvīti izraxtīja!
Ilze : NEAPŠAUBI , tie ir komerc pakalpojumi uz kuriem slimnīca tiesīga likt savas cenas atkarībā no saviem individuāli rēķinātiem izdevumiem. DZEMDĪBAS ir pasākums kuru apmaksā VALSTS savukārt tādu "Modīgu atrakciju" kā ģimenes dzemdības var būt kaut kādi individuāli blakus izdevumi. Pirmkārt jau saistībā ar "Lieka cilvēka" atrašanos slimnīcā. Manuprāt šī atrakcija ir visai pastulba un pilnīgi lieks risks , kautgan pats esmu ņemis dalību un pats arī pieņēmis bet personālam tā noteikti ir lieka nevajadzīga slodze zālē. Nuuu Širovs ir gana labs un piesardzīgs administrators taka čeku tv iedos pat ja prom muksi un neņemsi , risks tik sīkās lietās ieberzties uz taisnības rubītāju neattaisnojās :):)
Brauc uz Rīgu, tak tur pa velti....
Inga : Nebūs gluži taisnība , par ēdināšanu "Laulenim" būs jāmaksā atsevišķi:)
Labi , nauda tas viss štrunts. Mani izbŗina kas pilnīgi cits , jūs tiešām visas esat tādas emancipācijas fanes ?:) Otrās puses piedalīšanās dzemdībās ir pretdabisks pasākums , tā nav nevienā kultūrā. Šo pasākumu izgudroja savulaik lai itkā "Pabaidītu" neuzticīgus vīrus spēlētu uz "Psihi" redz kādās mokās es tev maita bērnu piedzemdēju 'Ko tu man nodariji" utt. Diezgan lielam baram veču tas vispar izraisa pretēju reakciju , viņi bērnu nevēlas vairs vispār. Nakamais , ka jau teicu lieks cilvēks dzemdību zālē tas ir nevajazdīgs papildus risks uz infekcijā traumām utt dzmdību zale.. Ka jums liekas ko piemēram darīs personāls ja jūsu no skata uzkačātais "Skatītājs" ieraigot asisnis avi gļotaino bebi pēkšņi nostiepsies garšļaukus un pāršķels pauri pret kādu no zālēs "Priekšmetiem" viņi turpinās pievŗest 100% uzmanību jums vai metīsies glābt noasiņojošo 120kg smago ķermeni ?:)
Es biju un piedalījos,atieksme bija kolosāla, nebija žel ne 50 ne pārējo latus. Man tādi brīži nav katru dienu,esmu gatavs nopogāt cik vajag un par labu atieksmi vēl pa virsu.
wowo : Kas ietilpa kolosālajā attieksmē , šampja glāzi un aizsmēķētu cigāru pasniedza pēc pasākuma , vai krita ap kaklu un bučoja ?:)
es dzemdeju 2008 gada ar viru kopa , mums bija jamaksa 50 ls bet pec gada man atnaaca vestule no oges slimnicas ! tur bija teikts ka mees varam savus 50 ls atgriezt !!! jo gimenes dzemdibas musu valstii ir par velti!! un bija noradiits ka samaksa bija iekaseeta it ka par papildus komforta pakalpojumiem!!! (ko mees nesanemaam) tomeer mees savu naudinju atguvamm !!!
Luni! Paldies par izsmelošajām atbildēm, bet šķiet, ka esi guvis kādu traumu pēc savas līdzdalības...Man tās ir otrās dzemdības, vīrs piedalījās arī pirmajās. Īstenībā ne viņam bija slikti, ne traucēja personālam...viņš man sniedza atbalstu šai skaistajā, bet grūtajā mirklī. Bērnus ari taču rada divatā, kāpēc lai vīrs neņemtu dalību dzemdībās?
Inese! Tas tiešām ir interesanti, ka atguvāt naudiņu, bet domāju,ka tas ir viens no retajiem gadījumiem.
taja gadaa tada vestule bija atnakusi ne tikai man!!! slimniicaa bija parbaude un konstateja ka tiek nelikumiigi iekaseeta nauda par gimenes dzemdibam!!!
Ilze : Man traumas nav gadījušās paldies dievam , un savu jaunāko bērnu esmu pieņemis pats , asinis miesa vaļejas brūces un operāciju zāles mani netraumē , tāds darbs:) Tā sagadījies ka viena izglītība kā reiz ar šo "Procesu" saistīta , bija tāds padomju laika "Soda veids" aizsūtīt mācīties tautsaimniecībai nepieciešamu specialitāti , tad lūk par ziepju vārīšanu un gudru muldēšanu un "Visas padomju vīrieša cienīgas specialitātes Elektriķis , Šoferis , Virpotājs , mašīnists jau aizņemtas" mani aizsūtīja mācīties par toreiz assi trūkstošo jaunāko med. personālu par "Vectētiņu" , es gan nemācījos jo mediķi gana saprātīgi cilvēki atšķirībā no "Pedagogiem" bet nodaļa pāris gadus notusēju par ieraktu "Prakses grāmatā" saņem algu un piestrādāju par "Atness padod aizved" tašu vismaz 4 dzīvē esmu ņēmis dalību "Glabāšanas pasākumos" kad no operāciju zāles "Jāevakuē " kārtējais atrubijies "Študents" , 2 gadījumos no 4 rumpis gāžoties bij parāvis līdzi vēl arī dažādus loriņus , vienā bij pavisam ekskluzīvi , kāds ~100kg rumpis bij uzmāvis uz instrumentu galda kas bija no stikla tas sašķīdis druskās visi sterilie štrumenti un sterilizators pa grīdu no paša tek asinis kā no kauta sivēna ot bij jautri kā vilkām to gaļas blāķi laukā kamēr māsiņas joza pēc jauniem instrumentiem un dakters lamājās kā pēdējais kurpnieks kas šitādus laiž zāle :):) Tas ka personāls zalē uzmanīgi lūr uz tavu "Otro pussi" nav kāda nelabvēlība utt. viņš vienkarš cer laikus noķert momentu kad "Klients saļims" un neko sev nepadauzīs un neko nesadauzīs:):) Galvenais kas ar to sirgst parasti tādi kārtīgi "Buļi kačoki" kurus sarežģīti "Evakuēt" , tapēc mans uzskats ka šīs atrakcijas ir nevajadzīgi stulbs risks pats par sevi , Operāciju zāle nav vietas "Realitātes šowu" kārai publikai:)
Lunis varētu par akušieri piestrādāt praktisko iemaņu pieslīpēšanai, jo teorētiski pārzin pārliecinoši .....aplaimot tās laucinieces :)))
BoBo : Nekad nav nākusi prātā tik duma doma , nenormāli smags "Roku darbs" . Pēdējoreiz pasākumam bija sarunāta viena no kādreizējām pasniedzējām , tante protams nepalaida garām iespēju izmantot mani uz pilnu klapi , rokas pēc tam 3 dienas kārtīgi sāpēja par zilumiem nerunājot :):) Sociālisma eksperiments ar mani neizdevās , kā radās iespēja tā notinos , nekad nav bijusi doma ka toreiz vajadzēja turpināt "Karjēru" šai jomā , darbs medicīnā riktīga trakomāja. Bet daudz ko noderīgu gan praktiski gan teorētiski tur iemācīja , vēlāk ne reizi noderēja darbā un komunikācijās ar klientēm :):) Savā biznesā arī māku gana labi "Aplaimot" bez smaga roku darba un liekas atbildības , galvenais bez kāda stresa :):)
tad jau es ar grinētu saņemt savus samaksātos 50 ls ogres slimnīcai pa 2009 gadu, bet laikam jau tas viss ar galiem
Un tagad naudiņa tiek iekasēta likumīgi, ka turpina pieprasīt samaksu?
bet varbūt painteresējies pašā slimnīcā vai attiecīgajās iestādēs cik tas ir likumīgi? ko tu te ņemies pa netu,atradusi vietu kur tev kāds precīzi un izsmeļoši atbildēs,pie tam ar 100% garantiju,ka tā ir vai nav.
Var tač braukt, kur nav jāmaksā.
Mums nebija žēl samaksāt tos 50 ls
Ja vajadzētu maksātu arī 100 ls
Attieksme no Ogres dzemdību nodaļas kolektīva bija tiešām lieliska
Mums paveicās!!!
Lunis ir beidzis ginekologa - atļēdznieka kursus ar psihiatrijas novirzienu.
pesimiste : Ne tas bij talakais posms ja vēlējās "Macities tālak" , bet vienreiz gan to sākuma papīru izvilku un pilnīgi pa frejju izgāju "Psihologs - psihoterapeits" līdzīgi ātrie speci kāi visās malās piedāvā šos pakalpojumus :):) Tāču tas ātrais papīrs ar laikam nav zemē metams , piemēram viena mana tjipa "Kursa biedrene" vēl pirms kāda laika bija kādas Ogres skolas direktore , viņu gan ar troksni padzina veiklā meitene bija jau medskolā pataloģiska vīriešnīdēja. Satiku nespeju noticet ka ar tādu diplomu var skolu vadīt , izrādās Ogrē var vissu:):)
mamma - šajos laikos tavs komentārs izsklausās šausmīgi nežēļīgi priekš citiem vecākiem kas arī gribētu būt kopā bērniņa pasaulē nākšanas brīdī, bet tomēr nevar tādu greznību atļauties. es uzskatu ka šādā brīdī nevajadzētu maksāt ne kapeiku, jo šis proces tuvina ģimeni un vieno vienā lielā pārdzīvojumā un reizē priekā. kas nav nopērkams par nedz 50, nedz 100 ls
miss : Nežēlīgi cienītā ir pakļaut bērniņu neattaisnotam riskam radot personālam papildus slodzi ievelkot zālē "Tūristu" . Jebkurš lieks 'Personāžs" ir papildus riska faktors ekstrēmās situācijās , neviens nevar prognozēt kā nepieredzējis cilvēks reagēs uz "Jaukajiem asins un gļotu skatiem" . Gribat bērniņam labu netraucējiet personālam strādāt. Muslaikos ko tik trakie neizdarīs lai "Gūtu adrenalīnu" vai piesietu sev veci :):)
Par kādu naudu tad domājat savu bērniņu audzināt,ja nepietiek "'procesam kas tuvina ģimeni un vieno vienā lielā pārdzīvojumā un reizē priekā"''?
delfa : Jā pāraizi KĀDU NAUDU ! Iemāci viņai pareizo filozofiju 25gadi mācību+Karjera + Sapņu princis pensionārs + Adoptēts ķīnietis = APSALŪTA LAIME. Ja cilvēki domātu kā tu "Par kādu naudu" dzemdējot bērnus latvieši jau pirms 200 gadiem būtu izmiruši.
Delfa! Neesmu teikusi, ka nepietiek :))) Es vaicāju KĀDĒĻ OGRĒ par ģimenes dzemdībām ir jāmaksā...
Un ko saka pati dzemdību nodaļa kāpēc?
Ilze : Pieļauju ka tapēc ka tāda gadījumā taka vajadzētu atsevišķu platu kur tad tai "Ģimenei" tusēt pirmsdzemdību periodā ,tas taka laikam tomēr ir "Ekstra" kas jāapmaksā :):) Vai arī Ogre ir pilnīgi ekstrēmi ka džeki jož no ielas ar visiem vīrusiem pa taisno uz dzemdībām? Lielajā dzemdību namā vajadzēja arī flurogrammu iziet utt. bez kuras nemaz pie šitā pasākuma nepielaida:) Es piemēram kādu nedēļu nodzīvoju dzemdību nama Luxsā:)
Kur tik Jūs Luni neesiet bijis ( žēl, ka nav iespējas ielikt labsirdīgu smaidiņu).
Luni, man liekas, tu esi viens briesmīgs pūtējs...
es ar dzemdeju 2008 gada bet man nekada westule neatnaca.
zika : Es reizēm mēģinu atcerēties kur es neesmu bijis:):) Bet medicīnas sakarā dēļ sava murgainā "Skolas" papīru esmu baigi daudz bildējis , dzemdības droši kādas 20 visādas operācijas utt. Vienu brīd ļoti aktīvi sadarbojos ar izdevniecību kura jau 101 reiz mainījis nosaukumu , tāds kantoris izdod medicīnas enciklopēdijas un visādu literatūru dakteriem. Tad nu gadījās man te Ogrē taisīt projektu kopā ar kolēģiem šai sakarā , akurāt izvēle "Dzemdības operācijas" es uzreiz teicu ka mani tas neinteresē esmu gan pastrādājis gan atbildējies lidz nelabumam. Jaunie kolēģi bij tik priecīgi priecīgi ka nu es tur nelīdīšu nu šie paši tad , es jau tā klusībā pasmējos pie sevis par šito. UN kautgan dzeki nebij nekādi zaļie tīņu ABI atzinās ka viens dzemdībās otrs kautkāda ķirurģijā bija zālē izslēgušies , vienu māsiņa laikus pamaijusi un izmetusi laukā otras pats laikus sapratis ka "Baterijas sēžās" , zini kā es smējos , akurāt atcerējos visus 4 "Saļimušos" kuru izdabūšanā no zāles esmu piedalījies savulaik:):) Reku toreiz tika varen sabildētas gan dzemdības gan viss kas http://photomindo.jimdo.com/mekl%C4%93jot-kr%C4%ABzi/
tata : Ooo tas nav galvenais mans talants, es vēl māku ilūzijas "Materializēt" bildēs un video klāt "Piegudrojas" , kuru dzemdību fāzi gribi , varu speciāli tev kaut kur ielikt , tas tač tas galvenais uz ko jums visiem gribas palūrēt "Reaļaitātes šovs" veine ?:)
Sveiki!
Es velos uzzinat ka te Lv isti ir. Pirms dzemdibam obligati ir tevam jaiziet kursi lai piedalitos gimenes dzemdibas vai var vnk samaksat un piedalities?? Mums tas loti svarigi!
Paldies!