Par suņiem.

Esmu nogurusi runāt un runāt par suņiem.Šoreiz par suņiem, kuriem ir saimnieki, bet viņi neseko līdz saviem mīluļiem un tie savā nodabā lieliem bariem apstaigā visu pagastu.Ir tādas dienas, ka no savas mājas pagalma bail iziet ārā. Varbūt pie šī jautājuma vajadzētu piestrādāt pašvaldībai, vai policijai, bet kautkas ir jādara. Konkrētāk, pa Rūpnieku ielu tādu suņu baru ir daudz, pat ir zināmi saimnieki, bet viņi jau neko negrib dzird'ēt. Noskatos pa logu, kā nāk bērns no skolas, ierauga priekšā suņu baru, pagriežas un iet atpakaļ, uz kurieni? Cik ilgi tas bērns klejos, lai tiktu suņiem garām? Man tas ir apnicis, ja negribat šķirties no saviem suņiem, tad sekojiet, lai viņi sēž aiz savas sētas, lai nestaigā apkārt biedējot cilvēkus.Galu galā, man nav nekādas vajadzības ciest no kāda suņa.Ja turat suni, ierobežojiet viņa rīcības, lai iedzīvotāji var mierīgi pārvietoties.

Marita. , 2011-02-04 11:55:50

Izsauc bobju kērājus , sakērs ja laikus neizpirks būs jauns belašu pievedums Maxsimā:):)

Lunis , 2011-02-04 12:21:47

Arī es taisos pārvakties uz šo rajonu un mani baida šie suņi, jo manam bērnam būs jāiet no skolas pa šo ielu un suņi tur tiešām visu dienu klaiņo. Un tie nav suņi bez saimniekiem.

Sanco , 2011-02-04 12:22:02

kaut kur nesen kada bez tabu radija, ka viens vecis prosta shadus shauj nost, mednieks it kaa, laikam trenneejaas :P

a , 2011-02-04 12:29:49

Pati esmu suņa saimniece( ne šajā rajoniņā), piekrītu Maritai...savi suņi ir jasavāc. Man bieži ir gadījies, ka dodos pastaigā ar savu suni un apkart brīvā patvaļībā skraida citi suņi..man tas ir traucējoši un bailīgi..kur nu vēl mazam bērnam - zinu gadījumus, ka bērniem rodas paiekošas traumas/bailes no šiem dzīvniekiem...man tas ir traucējoši un bailīgi...diemžēl šādi cilvēki uzskata, ka viņa suns ir nekaitīgs apkārtējiem un laiž pastaigās vienus...tā viņi salasās baros un klaiņo!
Par šādiem suņiem jāziņo attiecīgajām iestādēm, lai rīkojas - varbūt tad būs mācība parūpēties par savu dzīvnieku!

Agnese , 2011-02-04 12:33:51

Laikam jau tiešām būs jāsāk šaut, jo nevienam tāda (maza) problēmiņa neinteresē, ne pašvaldībai, ne policijai, esot nopietnākas lietas ko risināt. Kad atbrauc pie manis paciemoties meita ar savu bērniņu, tad mazais baidās iziet sētā, kaut gan mums vārti ir ciet un sēta priekšā, tie suņu bari stāv pie mūsu sētas un brīnās, pašiem suņa nav, bet pieķēzīta visa sētmale, pretīgi.Saimnieki jau tiešām uzskata ka sunītis nekož, bet nekad nevar zināt, kas viņam ienāks prātā, un kad tos lielos barus redzi, tad lielam ir bail, kur nu vēl bērnam.

Marita. , 2011-02-04 13:12:52

Pasauc pašvaldības policiju,uzraksti iesniegumu un viss notiks ,saimnieki samaksās soda naudu un suņus pieliks kēdē.

Zinu , 2011-02-04 14:30:45

Marita : Apdzīvotā vietā nevar šaut , šaut var ja nekļudos ne tuvāk kā 200m no tuvākās mājas. Vismaz agrāk. Man pazistams mežsargs vadā līdz Karabīni tieši šim mērķim un tur ir "Problēma" šitie bobji trennēti , tie kas pie mājām uzbrūk garamgājējiem utt parasti neatiet tālāk kā tos minētos metrus , ir gadijies KA LEC virsū mašinai čoms jau karabīni paņēmis un lēni brauc sagatavojies "Svina potēm" un saka tulīt redzēsi kur būs ROBEŽA un tad kad lidz šaušanas robežai paliek 10-15m bobis aizsskrien atpakaļ , un nekādi ar šo galā netikt. Laukos taga bieži suņus lai nav jābaro palaiž vaļa lai pats skrien uz mežu un sameklē "Ko ēdamu" pret tādiem tad Mežxsargi ar ciņas , bet klistošu suņu bari daudz viltīgāki par Vilkiem no cilvēka nebaidās un perfekti prot taktiku un "Jūt" briesmas :):)

Lunis , 2011-02-04 14:45:54

Luni>saut varu, ja suņi ielien manā sētā, un tas ir ļoti bieži, atrod taču tie riebekļi kādu spraugu.Un pašvaldības policija jau caurām dienām nebraukās un nemeklēs,pa kuru ielu šobrīd tie suņi kursē.Protams man nav ar ko šaut, bet baloniņš vienmēr ir līdz.

Marita. , 2011-02-04 18:31:54

Tu laikam esi no bezsmadzeņotām vecenēm, kurai prāts otrā galā. Dzīvniekus šaut nedrīkst. Tos vajag civilizēti izķert , meklēt saimniekus , nodarboties ar cilvēcību , necis degradecismu.Ir dabas likums , kurš sauj suņus, pats beigās nosprāgst ar smagu kaiti. Lūk tā. Ja to vēl nezini , tad painteresējies.

to Maritai , 2011-02-05 11:39:23

Iztiksim bez apvainojumiem.Laikam jau tev pašam vai pašai suns skraida apkārt? Bet ja tavam bērnam klaiņojošs suns uzlektu virsū, diezin ko tu teiktu? ja saimnieki nepieskata savus suņus un negrib to saprast, tad jādara tikai tā.Cilvēks dārgāks par kranci.

Marita. , 2011-02-05 13:04:28

Piedalies diskusijā

Atzīmējot opciju Atcerēties mani Jūsu vārds un e-pasta adrese tiks saglabāti, un turpmāk, komentējot rakstus vai veicot ierakstus forumā, nebūs jāievada pa jaunu.
x aizvērt šo paskaidrojumu
(?)

Ogrenet