Laulības šķiršana
Man ir šāds jautājums.. esmu precējusies jau piecus gadus, laulībā nedzīvoju jau trīs gadus, mums ar vīru ir katram sava dzīve. Vīrs iesniedzis tiesā uz šķiršanos, minēja, kad ir samaksājis tiesas izdevumus 100Ls, man atnākšot paziņojums uz ierašanos tiesā, lūdza, lai es ierodos, lai viņam vēl nevajadzētu piemaksāt par tiesas pārcelšanu. Man no tiem 100Ls nekas nebūs jāmaksā. Bet esmu dzirdējusi, ja es ar tiesas laikā piekrītu šķirt laulību, ir iespējams, kad otra puse pieprasīs man segt visus izdevumus vai dalīt uz pusi. Vai tā ir? Un, kas man būtu jādara, lai es sevi spētu aizstāvēt un ,lai man nevajadzētu segt pusi vai visus tiesas izdevumus?Kā pareizāk rīkoties, lai sevi aizstāvētu.. Piekrist šķirties tikai ar tādu noteikumu, ja vīrs apņemas segt visus tiesas izdevumus!? Vai ,ja es nepiekrītu šķirties, mūs izšķirs tiesa un, tad arī ir varbūtība, kad man jāmaksā puse vai visi tiesas izdevumi?Mums nav kopīgu īpašumu un nav bērnu.
Būtu ļoti pateicīga, ja Jūs ieteiktu kā pareizāk man rīkoties?
samaksāt pusi. Dīvaini to nosaukt par "aizstāvēšanos"!
Ja jūs kopā nedzīvojat jau trīs gadus un vīrs to varēs pierādīt,tad jūs izšķirs gibat to vai nē(vēl jo vairāk, ja jums nav bērnu). Jā Jūs uz tiesu neieradīsieties, tad papildus izdevumi būs jāapmaksā jums. Tiesas izdevumus būs jāmaksā uz pusēm, ja vien vīrs pats labprātīgi neuzņemsies segt visus tēriņus.Es ieteiktu necelt traci un nokārtot visu pēc iespējas ātrāk un mierīgāk, uzņemoties savu atbildības daļu.Neviens taču jūs ar varu neapprecināja un droši vien par kāzām vairāk nekā 100 ls atdevāt. Neviens par velti neko nedara.
A ko jums notārs nepatīk? 50Ls un viss esot:):) Tik jāpagaida līdz februārim liekas. Protams ja vēlme gari plaši kašķēties un dalīt mantu tad tas nederēs:):)
Nevēlos maksāt pusi, kam man to ... šobrīd tas, kad esmu "laulāta" mani tas netraucē..
Paldies "delfa" par atbildi.
Ja vīrs jau samaksāja, tad laikam necer uz Jūsu naudas maciņu... Tad arī nevajag gaidīt uz notāriem... Ja bērniem uzturlīdzekļus nevajag un nepastāv strīds par kopīgas mantas dalīšanu, tad vajag nokārtot savas attiecības, dzīvē pavērsies jaunas iespējas. Lai izdodas!
I zivtiņu gribās, i uz gala pasēdēt?
Vikai kaut kas ar attieksmi nav kārtībā.
Emils Hegle : Vecais sponsors nobruka ceļ enkuru , šamā mēģinās vēl ko noplēst:):) Attieksme pareizā , grābj kamēr var:):) Vika tu saulīt nebēdā , pēc Latvijas unikālajiem likumiem tu šim matereālas pretenzijas varēsi vēl 10 gadus pieteikt , sagaidi kamēr šis sabieže noprec kadu biezāku veceni un TAD sagribi kautko , pēc Latvijas likumdošanas normāla prakse :):)
Lasīt māki!? Neba man vajag viņa naudu .. ja grib šķirties, lai maksā ..
Tiesas izdevumi vispār ir jāmaksā pēc tiesas, ko viņš tur ir samaksājis, nav skaidrs. Un tiesa lems, kurš tos maksās!
Vika : Tat tu tomēr labiņā esi ?:) Nu bet ja samaksaja tad laikam neko ar no tevis negrib , tev aizdomas ka šis grībes pusīti atpakaļ?
Neej vien uz tiesu, tad gan visticamāk tiesa Tev pietiesās vismaz pusi un aizstāvēties Tu nevarēsi, jo Tevis nebūs.
tiesa izvērtē vaininieku,un no tā pieprasa kkādu samaksu,protams ja vaininieks vispār ir.100 lati ir valsts nodeva,kura jāmaksā tam kurš iesniedz laulības šķiršanos un tikai tad tiek iesākts un izskatīts pieteikums un nodots pieprasījums uz tiesu. tā kā tie 100 ls gribot negribot ir jāiemaksā,bet pie šķiršanās procesa vīrs var pieprasīt tiesā pie tā paša šķiršanās procesa,ka otram puse ir jāatmaksā,jo abi vienlīdz vainīgi,abi dzīvo savu dzīvi. tiesa viennozīmīgi izšķirs,nevajag pat trīs gadus kopā nedzīvot. un jāuzņemās arī tev ir sava daļa gan vainas,gan izdevumu. un ko darīsi ja tev kādreiz sāks traucēt tā laulība? tad gan būs jāskrien un jāpazemojas...ne velti paruna-ko sēji,to pļauj....
Prakse gan liecina tieši pretējo- sievietes negrib laist prom vīrus- vai dzīvo ar tam vai nē. To sauc par atriebību. par tiesu izdevumiem -maksā vainīga puse vai vienādas daļas. Tiesas izdevumus nosaka tiesas diena. Tie 100 Ls bija valsts nodeva, tie nav tiesas izdevumi. To apmēru noteiks tajā dienā. Ja abi vēlas, laikam, uz pusi maksās tad.Par neierašanos uz tiesas sēdi bez attaisnojoša iemesla- sods līdz 100 Ls.