Ogres Sociālā dienesta attieksme pret trūcīgajiem!!!!
Sveicināti mīļie Ogrenet. Man ir tāds maziņš jautājumiņš! ;) Sakiet lūdzu vai kadreiz mums Ogrē neuzlabosies Sociālā Dienesta attieksme pret mums trūcigajiem! Dienestā strādājošais personāls manuprāt būtu janomaina. Jo ar kadam tiesībam tur strādajosie var pazemot savus klientus! Šādu sūdzību esmu dzirdējusi ne vien no viena šī dienesta klientiem.Daudziem pat ir bail iet lūgt palīdzību jo attieksme tiešām ir apbrīnojama!
Es un noteikti ir vēl kāds ducis cilvēku kas piekritīs tam ka mūsu dienestā notiek neskaidras lietas un noteikti arī pretlikumīgas. interesanti būtu ja kādreiz viņus pārbaudītu kada inspekcija.Vairums ļaužu sūdzas par vienu noteiktu darbinieci Ingrīdu Medni. Es personīgi iesaku kaut ko darīt lietas laba jo domāju ka Ogres Sociālajam dienestam nav vaidzīgas liekas publikacijas TV vai socialajos tīklos!
Jāzvana Tautas Balsij
izmācies par sociālo darbinieci, aizej pastrādā ar šiem klientiem, tad pēc pāris gadiem taisi diskusiju,ko,kas,kāpēc,par ko;))))
Nu es jau esmu pamanījusi ka tadi ka tu COOL strada tur un aiztāv savējos! :D :D :D
?- Es jau kaut kad ja nemaldos bīju redzējusi kaut kas bij izsaucis bet mūsu Sociālie māk Tādas pīlītes pūst.omāju ka jēgas nebūtu
Nezinu kā tagad,bet kādreiz tiešam attieksmi bija nekāda!!!!
Nu tagad Jau nekas nav labāks! Diemžēl!
bla,bla,bla.....cik visi gudri spriest....nekad neesmu attaisnojusi rupju attieksmi pret klientu,nekad,bet šis ir tikai vienas puses viedoklis..bet baidīties nevajag, ja sirdsapziņa tīra
jums es pilniiba pieja sircabzina tira tad nav no ka baidities
bet attieksme reizem tur tiesam ir tiesa varda nozimee pakala
kā tas izpaužas?? Jūs tur apsaukā, pazemo...to strādājot vajag dzirdēt kādas muļķiības klienti gatavi gvelzt, lai tikai tiktu pie kārotā pabalsta...bet tad,kad kārotais netiek, visi vainīgi,tikai ne pats
Attieksme nevar būt nekāda. Kā izpaužas nekāda attieksme?
oioioi!!!! aiztavat vien to socialo dienestu! es gaidu otru atvasiti mani tur vienkarsi pasutija par to pabalstu kaut gan man ienakumi reali ir tikai 36ls phhh.... palidziba tur tik nomelno un nekadu palidzibu nesniedz. jus tas zupas edusi esat ko tur dod???? UN PAR TO KOMPI UZRADAS VINIEM 45LS PIESKIRTI KA PABALSTS TAK IEDODAT MAN TO NAUDU PABAROSU SEVI UN BERNUS PATI DAUDZ LABAK NEJAU AR TADAM SAMAZGAM! :@ TAK IZBEIDZAT CAKARET NABADZIGOS JUS TAJA DIENESTA PADZIVOJAT PA 36 LS
Vajadzētu tā kā nedaudz aizsūtīt kādiem mēdijiem šo diskusiju! Lai aizbrauc paciemojās kā arī ne tikai viņi ir vainīgi bet tomer interesanti.
Piedod Zane! Gribas jautāt ar kuru galu tu domā, ja tev pašai nav iztikas līdzekļu , tad kā tu domā pabarot savu bērnu? Izskatās, ka tevi interesē tikai nauda.
OI-Paklau varbūt nesāksim cilāt citu cilvēku dzīvi. Jo nevar zināt varbūt kādreiz arī jums dzīvē var neveikties. Tā ir viņas daļa kamdēļ dzemdēt utt.
Ko kasaties. Protams , ka visi ir ubagi, jo normāli vairs reti kurš dzīvo. Tā nav 21.g. cilvēkiem cienīga dzīve. Ja saka, ko tur gausties, tad ejat un dzīvojat kā bomži dārza būdelēs vai alās.
sveikinji :) es jau vairak neju uz to socialo dienestu neko kartot iznemot socialo izstabu jo man mazakas nervu cakaresanas notiek. man ir pilnigi vienalga lai tur tagad vini dara ko grib. es ari gaidu otru mazuliti bet netaisos del ta skriet un krist celos ludzu pieskiriet... kads tollks pazemot sevi del paris kapeikam kurus vini pieskir tikai aiz pienakuma! vispar ja palasa nedaudz civillikumu mums trucigajiem dudz pienakas :) bet tas ta zinat karajiem man jau rokas nolaizas. bet ko nu ta ka azi socc darbinieki saka ka nevajag kuram katram kajas plest! tas jau viniem neinterese ka cilveks ir laulajies. bet tas ta :D :D :D :D :D
piekritu verotajam.. izteniiba ja jau sezam te interneta un kaut ko te rakstam tad nemaz tik launi nav :))
Jā internetam nauda vēl pieteik.
nu ja :D :P
Pilnībā piekrītu paustajai neapmierinātībai ar lielāko daļu sociālo darbinieku Ogres nodaļā. Pašai, paldies Dievam, nav nācies lūgt palīdzību šai iestādē, bet diemžēl man apkārt daudzajiem pazīstamajiem, kuri(kārtīgi cilvēki, nepļēguro, nav "uz pabalstiem dzīvojošie", bet krīzes rezultātā nonākuši kritiskā situācijā)vērsušies izmisuma brīdī un lūguši palīdzību, bet diemžēl ir saskārušies ar ļoti nelaipnu, noraidošu attieksmi. Manuprāt, ir jāizdala divas kategorijas - cilvēki, kas dzīvo tikai uz pabalstiem un i nedomā ko mainīt un cilvēki, kas ir kārtīgi darbaļaudis, bet krīzes rezultātā palikuši bez iztikas līdzekļiem. Diemžēl sociālie darbinieki šos cilvēkus bāž vienā maisā, nešķiro, kaut manuprāt tas ir diezgan labi atšķirams - kas ir kas. Protams, es uzskatu ka cilvēkiem, kas dzīvo tikai uz pabalstiem(i nedomā strādāt), ražo bērnu vienu pēc otra(kā bezjūtīgi konveijeri, kam īsti nerūp mazā dzīvībiņa, bet gan saņemtais pabalsts, lai iegādātos nākamo dziras devu) atbalsts būtu jāsniedz citādā veidā un ar viņiem ir jārunā citādā valodā(Piemēram, simtlatnieki ir ok; atbalsts, ja cilvēks reāli vēlas uzlabot savu situāciju - veic reālus pasākumus, nevis tikai runā, tā teikt piedāvāt izvēli -palīdzēsim, ja vēlies kaut ko mainī, savādāk tā ir kā kartupeļu beršana caurā maisā(tik naudu dod, bet reāli nekas netiek darīts, lai situāciju uzlabotu)), bet cilvēkiem,kuri nonākuši kritiskā situācijā krīzes iespaidā, tomēr ir jāsniedz atbalsts, jo viņi tā jau ir izmisuši un ne jau palēkdamies un priecīgu prātu apmeklē šo iestādījumu.
Vērtējot dienesta darbību, piemēram, ne tos labākos vārdus var teikt par darbinieci vārdā Vanda, Valda. Bet tai pat laikā ir sastopamas arī laipnas un atsaucīgas darbinieces, piemēram, Natālija, Lana, Santa, Ieva.
Un kā piebilde jāmin(pēc pašu pieredzes) - mūsdienās pašam ir jāinteresējas, jāmeklē informācija par to kas pienākas, jo bieži informācija, ko sniedz valsts iestādes ir ļoti trūcīga un nepilnīga un cilvēks nemaz nezina,ka viņam pēc likuma kaut kas pienākas.
Laikam nav jābrīnās, ka vairākumam nepatīk tie darbinieki, kas sniedz sociālo palīdzību, pabalstus. Kuram patīk, ja netiek pie naudas. Atteikumu uztver kā personīgu apvainojumu no darbinieces. Bet viņas taču pašas neizdomā, visu diezgan strikti nosaka MK noteikumi un likumi.
Jūs varat vienreiz izbeigt šīs stulbās diskusijas šeit!!! Nav drosmes un prāta uzrakstīt oficiālu iesniegumu SOCvadībai vai Ogres novada domei???? Tiešām izbrīnu rada Jūsu pašu līmenis!!!!!!
nevajag nekādu oficiālu iesniegumu,izlasi pašvaldības saistošos noteikumus par sociālo palīdzību un sociālajiem. tur,cita starpā, minēti arī klientu pienākumi, ne tikai tiesības uz vienu vai otru palīdzību. bet diskusija tiešām šķiet neauglīga;)
P.s. sociālajiem pakalpojumiem
ja runā par atteikumu-tas nevienmēr ir patīkami,bet tas ir atrunāts uz kāda likuma pamata,ko katram klientam,ja tas nepiekrīt, ir tiesības mēneša laikā pārsūdzēt domē. tad lai domes jurists pamato atteikuma likumību. izmantojiet savas tiesības,bet neaizmirstiet arī savus pienākumus!!!
usne...ir laiks mainīt profesiju....tik labi proti klasificēt cilvēkus-tas ir bomzis,tas kārtīgs cilvēks,tas bērnus laiž pasaulē savam priekam,cits atkal-lai padzertos no pabalstos gūtajiem ienākumiem....uttt...;))))) bet dzīvē viss ir savādāk
ziniet ko man skiet ka taa tema galigi nogaja greizi. :D ziniet es labprat sanemtu to pabalstu lai bebitim ko gaidu nopirktu purinu jo uz slimnicu tuksa nebrauktu man jau nav nepieciesama katru menesi ta nauda bet gan 1x lai sapirktu nepieciesamo dzemdibam :)
Lūdzu palīdziet ziņot par tiem, kas nepamatoti saņem maznodrošinātā statusu, saņem atlaides par dzīvokli. Iet pēc bezmaksas paciņām un maizes. Ir viens zināms gadījums, kad māte ar dēlu dzīvo 4 istabu dzīvoklī, dēls oficiāli nestrādā, bet aploksnē saņem krietnu žūksni ar naudu, var atļauties mašīnu un braukt Rīgā uz darbu un pie tam vēl neskaitāmas haltūras. Par to ir jāsatraucās vairāk nevis par attieksmi kā nu darbiniece uz mani paskatījās vai arī ne tādā tonī pateica.
pilnīgi piekrītu , attieksme šjā dienestā ir ļoti nepieklājīga, ja neptīk šis darbs lai meklē citu, domāju te darbs tiešām būtu bez tabu vai tautas balsij.
drizak neka personiga tie ka rakasjas atri daudzko uker :))
To Neapmierinātā - tādā veidā "atšūtie" neizpauž savu attiekmi - var just ieturēto stilu, īpaši pasr to, ka nav jāvērtē citi cilvēki (atbildē OLOLOL). Mākslīgi sanāk.
To usne ja tu pati "paldies Dievam, nav nācies lūgt palīdzību šai iestādē" kā tu vari vērtēt iestādes darbu? Tik precīzi visus vārdus zini.
Jūtama kārtēja provokācija.
provokācīja vai ne bet tomer intersanti :)
Man gan nācās lūgt palīdzību - attieksme drausmīga. Iesēdējušās socvecenes kurām jau nervi netur un savu attieksmi izgrūž uz apmeklētājiem.
Ziniet mums Ogresgalā ir patiešām super sociālais darbinieks Valentīna Dārzniece.Vienmēr laipna,atsaucīga,vienmēr ieteiks kādu iesniegumu rakstīt,lai saņemtu kādu pabalstu.Visu cieņu viņai!
Bet Ogrē Skolas ielā,kur izsniedz pārtikas pakas ĀRPRĀTS tik nelaipnu darbinieci neesmu satikusi!(diemžēl vienmēr aizmirstu uzzināt viņas uzvārdu,jo cenšos pēc iespējas ātrāk atstāt šīs telpas)
atbildei cool :zini neviens šos darbiniekus ar varu nelika mācīties par soc.darbiniekiem.Jābūt lielam Muļķim ,lai nezinātu ar ko viņiem būs jāstrāda!
es uzskatu tapat ka pie berniem slimnica nevar stradat masinas kas blaustas vai nevar savaldit savus nervus ta pat ari soc dienesta nav vieta nafig tad tu ej tur stradat ja tev nepatik tie cilveki kas nak un darbs.... nejau mes ejam aiz laba parata pie tiem darbiniekiem taa jau dzive sudigi sanaca ar to krizi utt ka jaludz palidziba bet vel aizej tur kur itka sniedz palidzibu bet tevi tur vel noved lidz asaram iebaz seja daudzas lietas kas ir sapigas nolama trakak neka suni phhh
cerams ka ar jauno vaditaju kaut kas mainisies bet Auzinas kundzej nebij ne vainas tur tik paris darbinieki janomaina
Nejauši uzdūros šai diskusijai. Strādāju sociālajā dienestā, taču ne minētajā. Var jau būt, ka kāds darbinieks slikti izturas vienmēr, taču pieredze liecina, ka klienti ļoti bieži runā pilnīgas muļķības. Kā izpaužas sliktā izturēšanās? Ja darbinieks liek iesniegt visus dokumentus, kam likumā noteiktajā kārtībā jābūt klienta lietā, tas tiek uztverts kā pazemošana un neticēšana, birst krokodila asaras. Varu pateikt tikai to - ja cilvēks ir godīgs, gatavs līdzdarboties savas problēmas risināšanā, viņam šādas problēmas nerodas. Visvairāk pazemotie un apvainotie ir tie, kas nestāsta patiesību. Pajautā bankas konta izrakstu, un nabadziņš gandrīz gaisā uziet no dusmām un pazemojuma. Kas vainīgs, tas bailīgs. Bailes izpaužas kā agresija pret darbinieku.
Grūti laiki ir daudziem, bet esiet godīgi, tad nebūs nekādu problēmu nevienā iestādē.
nu ari taisniba :))