Avans
Gribēju šeit pajautāt kādam gudram cilvēkam. Vai ir tiesības man uzspiest kaut kādu mistisko avansu, bez manas atļaujas ieskaitot naudu manā kontā? Un cik noprotu, tad janvārī palikšu bez algas, jo ir jau ieskaitīta praktiski visa alga!!!!
Vai gadījumā neesi pedagoģe? Kaut kur šito jau dzirdēju.
Nu esmu esmu! Tādu sviestu dzīvē neesmu redzējusi. Sāku apsvērt domu vērsties tiesā....ir pietiekami spēcīgs advokāts!
Nesaprotu, par ko te jāsūdz tiesā, ja naudu ieskaita ātrāk?
Darba likumdošana, lai aizstāvētu darbiniekus,noteikusi darba devējiem maksāt algu divreiz mēnesī (ja darbinieks strādā pilnu, normālu slodzi), bet domāju, ka var vienoties ar darba devēju, ja darbinieks to nevēlas... Bet ja tev ir spēcīgs advokāts, lai viņš labāk pakasa bumbieri un iesaka, kā lai tiekam vaļā no Fazer pakalpojumiem :)
tas patiešām bija avanss, nevis prēmija? kāpēc nepavaicā vadībai? lasīju, ka darba devējs 1x gadā var izmaksāt prēmiju 1.min.algas apmērā, pie tam nemaksājot nodokli.
Noperc gramatnicā brošuriņu "Darba likums"-tā palīdzēs,maksā tikai 0,75 Ls!!
Varbuut iesaakumam pajautaa savai graamatvedei? Un uz gada beigaam naudas konts ir jaaiztiira, jo ja esi valsts iestaade, tad tava naudinja paliek valstij, un naakamaa gada dotaacijas buus juutami mazaakas, taapeec arii ir preemijas, avansi, nodoklji avansaa, uzturnauda un iire avansaa... Parunaa ar graamatvedi, vinja tev situaaciju izskaidros... :)..
Nesapratu, vai tad pieaugušam cilvēkam arī var būt tādas problēmas? Bērnudārzs kaut kāds. Te jau var domāt par kaut kādu tērēšanas atkarību!!!
Viss normāli, gada beigās nokārtojot visus parādus- tai skaitā pret darbiniekiem, jo neizmaksāta alga uz 1.dat. arī ir parāds. Rezultātā uzņēmuma bilances vērtība šai gadā būs mazāka, reizēm tas ir svarīgi.
Nu gan tai učenei blonda domāšana. ja nu nauda ieskaitīta, t.i. izmaksāts avanss, tas jau nenozīmē, ka palikusi bez algas. mr. Fix pareizi teicis, ka tā jau ir tērēšanas atkarība. Učenīt, ne jau par to jāuztraucas, ka avansā ieskaitīta daļa decembra algas, bet gan par to, kāpēc tā darīts. Runā skaidru valodu.