satiksme pie Ogres pamatskolas

Kursh daunis ir izdomājis satiksmes organizāciju pie Ogres pamatskolas ?

Kādreiz bija iela gājējiem, kas ņemot vērā ļoti lielo skolēnu plūsmu no rīta ir normāli.

Tagad visiem gājējiem atvēlēts ielas pašā sākuma celiņš 5 cm platumā (burtiski 5 cm), kurš pamazām paliek platāks - 10 cm, 30 cm, nu un vēlāk ir 1m.

Šo teorētisko gājēju UN velobraucēju ceļu (gan gājējiem gan velobraucējiem 1m plats ceļš ?? ), no mašīnu braucamās daļas atdala balta svītra, kurai teorētiski nedrīkst braukt pāri mašīnas,
BET lielākajai autovādītāju daļai - tam ir pilnībā uzspļaut.

Idomājieties situāciju - iet kaudze ar bērniem no rīta, un viņiem visu laiku blakus (10 cm atālumā) nesas lielā ārtumā mašīnas ( katru rītu ir vērojami autovadītāji - kuriem smadzēnu vietā ir virca no dzimšanas jau) un kuri apdraud gājējus.

Es aicinu kādu atbildīgo amatpersonu, kas draudzējas ar smadzenēm (nevis kā tas kas šobrīd ir izdomājis - ka organizēt satiksmi) - sakārtot vienreiz šo lietu normāli.

Vai nu tā ir gājēju iela, bet ja taa ir gan gājēju, gan automašīnu iela - lai gājēju daļu atdala sēta !

Ko Ogres skolai dod taa "Mamma daba" - skola kaut kāa rūpēsies par dabu, bet par skolēnu drošību pa ceļam uz skolu - tai ir pilnībā uzspļaut.

Ieks , 2010-09-10 10:26:23

Pirmkārt, tur mašīnas nenesas, neesmu nevienu redzējusi un satikusi ātri braucam, otrkārt, tur ir pietiekmi plats celiņš, lai varētu gar malu pārv,ietoties, pati esmu gar šo maliņu gājusi, jā 10 cilvēki viens otram blakus nevarēs paiet. Treškārt ir jābūt kaut kur, piebraucamai vietai, lai varētu bērnu izlaist pie skolas ne visi dzīvo pāri ielai, vai pārvietojas ar kājām un daudzi vecāki strādā Rīgā. Piebraucot un izlaižot bērnu pie skolas ir pilnīgi normāla parādība. No otras puses normāli piebraukt nevar, jo tur pagaidām remontē ceļu, tā kā domāju, ka nepieciešama pacietība un iecietība, nevis skaudība, ka kāds ar Mersi pieved savu bērnu pie skolas.

BB , 2010-09-10 14:47:39

1) nesas - katru ritu paris mashinas ir tadas !
2) nav pietiekami plats !

nevajag berniskigi runat par skaudibu, shis nas tas gadijums, ka kadam skauzh, te ir runa par droshibu uz celja.
( Vai domaa ka mersis ir pati pati krutaka mashina, un visiem to gribas ? :) )

:P , 2010-09-10 16:14:44

Jā, šī absurdā situācija ir jārisina, bet nevis ar interneta palīdzību, bet gan ar Ogres domes atbildīgām amatpersonām. Nevajag gaidīt kad kāds atrisinās un visu nokārtos, bet vajag darboties un visu noskaidrot nevis tikai šausmināties, no tā jau nekas neatrisināsies. Protams, arī pie skolas vajag piebraukt, bet skolēniem celiņš ir nānorobežo lai būtu skaidri redzama gājēju daļa, jo kas gan būs ziemā?

Zane , 2010-09-10 17:49:39

Piedalies diskusijā

Atzīmējot opciju Atcerēties mani Jūsu vārds un e-pasta adrese tiks saglabāti, un turpmāk, komentējot rakstus vai veicot ierakstus forumā, nebūs jāievada pa jaunu.
x aizvērt šo paskaidrojumu
(?)
 

Ogrenet