Suņu ķērāji Ogrē
Labdien, pareizāk sakot, labunakt. Sakiet lūdzu, kad Ogres dome beidzot patiesi sāks rūpēties par iedzīvotājiem un Ogrē tiks atjaunots klaiņojošo suņu izķeršanas dienests? Vai krīzes laiks nebūtu piemērotākais brīdis šādai cēlai rīcībai? Problēma tāda, ka Akmeņu ielas rajonā dzīvo daži aprobežoti suņu saimnieki, kas savus mīluļus regulāri laiž pa naktīm uz ielas nokārtoties un pastaigāties. Tā rezultātā apkārtējiem iedzīvotājiem, kas savus suņus godīgi tur pagalmos, praktiski nevienu nakti nav iespēju aizmigt vairāk par 2-3 stundām, jo pa ielām klīstošie suņi nepārtraukti satracina visus pagalmos esošos suņus, ka tie rej cauru nakti.
Vacija kaut kas taads vispar nav pielaujams. Ciemojoties tur, nedzirdeju nevienu suni, kas rietu, bet nu mums lidz tam talu.
oga : Zin kas notiek ka suns rej ? Viņa saimniekam uzliek kārtīgu sodu. Piemēram kaimiņu Beļģijā ja suns izdomā uzriet vai uzrūkt cilvēkam viņš momentā ir jāiemidzina jo skaitas agresīvs. Es to nezināju un reiz nonācu smieklīgā situācijā ka viena sīka kraukšķa saimniece man gandrīz vai ceļos krita es nesapratu ko ši nao manis grib , gāju pa ielu sava rajonā tur māju durvis blakus trotuāram durvis atvērās un bobis izleca man zem kājām , pārbijās un ievaukšķējās no pārsteiguma , ot i saimnieci gandrīz trieka ķēra.
Jūs laikam trieka ir ķērusi, jeb arī paši savus suņus laižat pa ielu. Es runāju nevis par to, ka suns rej, bet par to, ka ir cūcīgi cilvēki, kas savus mājdzīvniekus laiž uz ielas, un satracina visus apkārtnes suņus, ka tie rej, tai skaitā manējais suns visu nakti tiek tracināts. Tas ka suns rej, ir dabiska parādība, bet ka klaiņo pa ielu, nav gan. Man ir draugs, kas agrāk vakaros pastaigājās pa ielu ar koka nūju - pēc tam, kad viņam uzbruka viens vilku suns. Manuprāt, jūs labi saprotat, ko gribēju pateikt - suņus ir jātur pagalmā, nevis jālaiž pa ielu, pretējā gadījumā te ir reāls darbiņš suņu ķērājiem. Mazliet iepriekš šai forumā atradu ziņu par to, ka centrā nepieskatīti suņi plosot kaķus. Ja kas, man ir nācies reiz maksāt arī 30 latus par kaķa operāciju dēļ šādiem suņiem, kas tiek laisti savā vaļā.
jā suņi tiešām tikai pie mums rej, ārzemēs ne tikai cilvēki ir mierīgāki, laimīgāki, bet pat suņiem vairāk pieklājības kā te mums dažam labam, nezini, kurā mirklī kāds ekspodēs un izgāzīs uz tevis visas savas negācijas, kas sakrājušās dzīvojot šajā valstī
Ja tev pāris nedēļu laikā katru nakti būtu jātrūkstas augšā 7-10 reizes, nez cik mierīga, laimīga un pieklājīga tu būtu. Diez vai izturētu kaut pāris naktis... Ne es viens tāds - cik zināms, daži apkārtējie ir mēģinājuši šo nolaidību risināt ar policijas palīdzību, diemžēl policija šajā valstī ne ar ko vairāk kā mierīgumu un pieklājīgām atrunām neizceļas.
Vajag izsaukt policiju,vai iešauj ar saindētu šautriņu klejojošam sunim,es tā pārmācīju bezatbildīgos kaimiņus vairāk nelaiž suņus aiz žoga.
es zinu, tas ir nepatīkami un vēl vairāk,tas ir murgs!
bet, lai ko mainītu, ir jānomainās paaudzēm, jāsāk attiekties pret suņaudzēšanu kā pret tiešām nopietnu un atbildības pilnu pasākumu, pret suni kā pret sabiedrības locekli, kas reāli ieteikmē pašu sabiedrību un tās dzīvi ļoti daudzos veidos un, visbeidzot, tas taču ir ģimenes loceklis!!!, tas taču ir uzticamākais draugs!!! tas taču mīl tevi vairāk nekā daži citi ģimenes locekļi reizēm... , nevis paņemt vaukšķus vienu mājā, otru ārpus mājas, nevest pie ārstiem, nepotēt, nevest uz suņu skolu, beigās pamest...
Bet tur jau tā problēma, kad tas notiks, ja pagaidām sevi nevaram savest kārtībā
Ir noteikti kāds vienreizējs risinājums arī šai situācijai, suņukērāji, policija, dome, lai apkarotu šībrīža mūsu pašu, mūsu sabiedrības neizglītotības un nesakārtotības sekas
Mūsu pusē gan kaķu problēma atrisināta jau vairākus gadus, bija jau tā, ka izejot uz ielas blusas saleca ap kājām kā tādas zeķubikses, lai cik gribētu būt humāni, nevaram barot visus uz ielas esošos, ir jārisina tas savādāk, jānogādā patversmē, jāatrod saimnieks
es pat zinu, kurš laiž vaļā savu Melno koliju, kas tā ļoti labprāt aplecina visas kucītes. kaut augsti žogi, kaut voljeri, atradīs, izraksies un piekļūs kucei. Melnā kollija saimnieks ir pārāk vecs, lai būtu līdzjūtīgs un saprotošs. Viņam pie vienas vietas. ir sētā bērni, nav. Ar viņu daudz runāts, bet nekāda rezūltāta. Pat esmu redzējusi., ka pieved klāt pie sētas un ļauj lekt pāri, Jo redz viņa suns need, ja apkārt kāda kuce meklējās. Un vēl kas normāli nočurā dekoratīvos skujeņus, ja tiek klāt. Vot tā lūk mums ieta r Akmeņie ielas melnā kollija saimniekiem - pensionāriem - puķu audzētājiem.
Es pati arī ciešu no šī melnā kollija un gana labi zinu gan suni, gan tā saimnieku. Tiktiešām ir vairākkārt runāts ar saimnieku, taču veltīgi- katru reizi citas atrunas.
Varbūt kādam ir kāds risinājums?
Jā, tas ir tas pats Melnais kollijs, šis ārprāts ar nelieliem pārtraukumiem ilgst jau kādus 2 gadus! Tā es arī biju dzirdējis, ka arī citiem apkārtnē tas kļūst nepanesams. Bet suns jau nav pie saimnieku rīcības vainīgs, varbūt ka Ogres dzīvnieku patversme var to kaut kā atrisināt?