Krievu grupas dārziņos
Labdien! Mums gada beigās piedzims bērniņš un sakarā ar to vēlos iepriekš uzzināt par dārziņiem. Kaut gan mēs ar vīru tīri labi runājam latviski, tomēr mājās sarunājamies krieviski. Tieši tāpēc gribu uzzināt par iespēju pierakstīt bērnu krievu grupiņā. Vai Ogrē vispār tādas ir? Varbūt ir bilingvālās grupas? Vai ir iespēja pēc bērnudārza mācīties arī krievu klasē vai plūsmā skolā? Paldies!
Tieši tāpēc Tev bērns ir jāsūta Latviešu grupiņā. Domā taču par bērna nākotni...
Ogrē ir krievu bērnudārzs "Saulīte".
Zini, es 2 gadus nostrādāju latviešu grupiņā un pati redzēju kā krievu tautības bērni mokās latviešu grupā. Negribu, lai manam bērnam būtu līdzīgas problēmas. Es pati mācījos krievu skolā un iemācījos gan runāt, gan rakstīt latviski. Nedomāju, ka mans bērns nevarēs iemācīties latviešu valodu, mācoties krievu skolā. Turklāt visās krievu skolās tagad vairāk nekā puse priekšmetu ir valsts valodā.
Paldies, XXX!
Vai ir informācija arī par krievu skolu Ogrē?
ieteiktu latviešu bērnu mammām bērnus sūtīt krievu grupiņās, vai jauktās, esmu šokēta, mans bērns latvietis, mācoties latviešu skolā, kur bija arī krievu valodas mācību studa, nemāk pat vārdu pateikt krieviski (un ne tikai mans, tā ir vesela paaudze). Es uzticējos mūsu izglītības sistēmai, tagad nu ir tā, ka manam bērnam nepārzinot krievu valodu ( lai gan kā izvēles priekšmets tas tika izvēlēts, un manam bērnam nav uztveres problēmu, visos priekšmetos viss bija teicami), ir mazāka konkurētspēja darba tirgu, jo nezin to valodu, turpretīm krievu bērni pārzin latviešu.
Ko esam panākuši ar savu nacionālismu? To ka savus bērnus esam apzaguši un padarījuši nabagākus? JEBKURA valoda ir bagātība, vēsturisko izpratni par pagātnes notikumiem, stāju par savu valodu un valsti varēja gan mācīt izmantojot citus veidus, ne apzogot bērnus nemācot valodu.
Dumji. Bieži esmu ārzemēs, vakareiropā, tur nezin kāpēc turīgi, ar perspektīvu domājuši krievzemes nīdēji saviem bērniem par lielu naudu māca krievu valodu, pērk fimas krievu valodā.
Vienu reizi pati saskaros ar tādu problēmu, kad pārdevēja veikalā nevarēja ne tikai atbildēt uz manu jautājumu, bet arī nevarēja saprast par ko es runāju. Es parasti veikalos un citās sabiedriskās vietās pieradu runāt vai jautāt kaut ko latviski, bet toreiz biju kopā ar krievu draudzeni un kaut kā automātiski sāku runāt ar pārdevēju arī krieviski. Kādu brīdi nevarēju saprast kāpēc viņa tik dīvaini skatās uz mani un klusē... Pēc tam sapratu un pārgāju uz latviešu valodu.
Pēc tam bieži vien aizdomājos par to kā šī meitene rīkotos, ja cilvēks, kurš ar viņu runā krieviski tiešām nevarētu runāt latviski...
Krievu ir Jaunogres vidusskola.
krieviski vislabāk runāt un dzivot ir krievijā...
Krievijā dzīvo pavisam citi krievi - šitos tur neviens īpaši negaida un necieš.
pilnigi piekritu akselsam , Mana draudzene dzimusi un augusi ST Peterburga , bet aprecoties ar Latvieti ir nolikusi LV pielsonibu . Vina pret musu LV Krieviem izturas tikpat nicinoshi ka es seviski par tiem krievu karogiem un sporta kostimiem .
Vina vienmer uztver ka LV krievs aizbraucot uz krieviju nebus krievs , bet tas pats GANSS
Нет будущего у латвии.Failed State Latvia