Nezāles
Vai Jūs varat ieteikt cilvēcīgu līdzekli cīņā ar dārza kaimiņu, kurš savā dārzā audzē tikai nezāles un parādās 2 - 3 gadā (aprunāties ar viņu ir neiespējami, jo viņam tas netraucē). Savukārt tai nezāļu mežā dzīvo lielos daudzumos gliemeži un jau pat čūskas. Indi gar dārzu liet nevar, jo to tūdaļ redzēs un sūdzēsies, ka kaimiņi viņus indējot, tagad viņiem ir ekoloģija. Vai ir kāda instance kam var sūdzēties?
Apsmidzini viņa lauku ar kadu Raundapu un viss lai pēctam kautko pierāda:):)
Manā dārzā arī aug nezālītes, kuras ātri nevaru izravēt.Dārzā parādos bieži , bet nevaru visu uzreiz izravēt.Neesmu pensionārs, kurš var dirnēt dienu un nakti dārzā. Naudiņa jāpelna, lai to dārziņu savestu kārtībā. Tā lūk .
Daudzās Rietumeiropas valstīs "Partikas kultūru" audzēšana piemājā un dārzos mazpilsētas ir aizliegta ar speciālu likumu , tikai mauriņš vai puķes vai košumkrūmi. Tas tāpec lai nezāles un infekcijas kas ir visādu "Partikas audzētāju" pavadonis netraucē citiem un neapdraud rūpnieciskos šo kultūru audzētājus.
Nezālīt, nav runa par vakar izdīgušu nezāli, bet par gadiem sazēlušu gārsi utt, ko nepļauj visa gada garumā, to ziemā pie zemes noliec sniegs un tā gadu no gada.
Gan jau driz saks rusinaties, kad nebuus ko eest - tad domas kaadu labumu zeme dod. Stradat tik vajag.
Ja nelieto raundapu vai napalmu, palīdzēt varētu kādu metru plata melnas zemes josla gar sētu(savā zemē, protams).
bezcerīgi cīnīties, tik nervu bojāšana! mani kaimiņi pat zaru un gružu čupas samet uz manas zemes, jo viniem neesot spēka novākt. šogad pirmo reizi es sametu atpakaļ viņu teritorijā. jo augstāks žogs,jo labāki kaimiņi!
Paldies, visiem, kas dalījās savās domās. Es pat esmu gājusi ravēt viņu malu gar manu dārzu, bet viņiem tas nepatīk un tagad uz pagājušā gadā izravētā sasvieduši zarus, lai es vairs nevaru izravēt, tāpēc arī prasu, kā cīnīties ar gliemju kolonojām, kas pēc lietus tāk uzbrukumā manam dārzam.
Gar robežu 0,5-1 m platumā jāizrok grāvis apm. 0.4 m dziļ., ko piepilda ar zāģu skaidām. Dažas reizes gadā šai zonai lieto raundapu.
Protams, vislabāk norobežoties ar kārtīgu dzīvžogu, vislabāk iestādīt tūjas.Pirmkārt, aizsegs neglīto ainavu visos gadalaikos. Otrkārt, tūju saknes neļaus kaimiņa nezāļu saknēm nākt Jūsu dārzā. Trešķārt, pašas tūjas neļaus ielidot kaimiņa nezāļu sēklām.
PS. runājot par tūjām, mīļie cilvēki, esiet tak saprātīgi, un nepērkat tak tos veikala "salātus", ko par tūjām tur sauc. Sākas ilgs klimatiskais cikls ar bargajām ziemām, un stādi, kas iegūti no maigākā klimatā augošiem mātesaugiem, nespēs te pārziemot, nu naff viņiem ģenētiski ieprogrammētas ziemcietības. Arī zaķiem, sākoties krīzes laikam, poļu labumi iet ļoti pie sirds, nograužot līdz pat zemei.
Varu iedot vienu OGRES numuriņu Latvijā ražotai precei, kas šobrīd tādā pašā cenā, kā lielveikalos tirgotajiem ārzemniekiem. 29933117
bet par pašu kaimiņu runājot, lai atrisinātu konfliktu, situāciju kā tādu, un, lai kaimiņš mainītos: padomā, kādēļ viņš tā dara, kā viņam trūkst, lai no nezālēm atbrīvotos. IZPROTI , PIEDOD, un domās sūti to (daudz, daudz), kā viņam trūkst (varbūt pat tās ir nezāles). Redzēsi, nezāļu vairs nebūs, ne vienmēr vajag raundapu....
Ieroc taisno šīferi zemē gar nezāļaino kaimiņu žogu,un savu dārza pusi nofrēzē ar dārza frēzi izlasi nezālu saknes un pasaki nezālēm ardievu.!
Padom, tas jau 5 gadi atpakaļ izdarīt, bet gliemji un čūskas to neievēro!
"Dārziņos" pa šķērsielām braukāja policija un jautāja apkārtējos,vai netraucē kaimiņu nekoptie dārzi. Par vienu tādu nekopto tika sastādīts protokols ar kaimiņu parakstiem,un saimniekam tika uzlikts naudas sods un uzdots sakārtot dārzu. Kaimiņš nelikās ne zinis. Policija vairākas reizes pag.gadā uzlika naudas sodu. Tātad jāziņo policijai par tādiem kaimiņiem!