Kā tad tā - klusītiņām Ogres novada Finanšu komiteja š.g. 9.novemrī izlēmusi palielināt visu vadošo un administrācijas darbinieku amatalgas savā iestādē! Pat pirms oficiālās minimālās algas celšanas. Nevar paciesties?

2006.g. 9. novembra Ogres novada domes sēdes protokols vēsta par izmaiņām Ogres novada domes pr-ja, vietnieka, pašvaldības administrācijas amatu un amatalgu likmju sarakstā.
Kas tieši ir šis personas? Cik tad kopējā palielinājuma summa sastāda mēnesī? Un vēl - tas viss klusiņām, klusiņām, kā krīt sniegs ir noticis taču no mūsu, nodokļu maksātāju, naudiņas, bet, kad viselementārākās lietas lūdz oficiāli sponsorēt, piemēram, sportam šogad, allaž "nav finansējuma" prasītajam, lūgtajam, nopamatotajam. Starp citu, ne tik sen palielināja jau šo personu algas! Lūdzu noskaidrojiet gan augstākminētos jautājumus!
"Labi dzīvojam," dzied A.Skuja savā dziesmā. Mums visiem, sabiedrībai, kurā plaisa starp tautas (pilsētas) kalpiem un "citiem" kļūst aizvien, aizvien lielāka un draudošāka...

Nodokļu maksātāja , 2006-12-02 22:57:46

nu kā.. jāņem taču piemērs no lielajiem kolēģiem Saeimā un valdībā.. :D un kaut kā vienā laikā ar namu vecāko aktivitātem šis notiekas.. :D P.S. vai par dalību darba grupās maksu nav patredzets pacelt..

onjons , 2006-12-02 23:04:22

Nesaprotu - kāpēc cilvēki ir tik skaudīgi, nu un, ka palielināja amatpersonu algas! Vai labāk,ka domē strādā tādi,kas neko nezin un nav ieinteresēti pilsētas attīstībā un sakārtotībā, jo algas rajonu pašvaldībās nemaz tik lielas nav!
Un ja pašai palielina algu, tad nekas, bet kā valsts institūcijās strādājošajiem palielina - ārprāts, ārprāts.
Un tīri no teorijas arī būtu jāzin, ka visas vajadzības tāpat nevar apmieināt, kādu nozari vienmēr apdala.

Z , 2006-12-03 18:50:55

manuprāt viena no lielākajām Ogres domes un vispār Latvijas "priekšāstāvju" problēmām ir neprasme sabiedrībai izskaidrot savu rīcību un lēmumus.. runa ir par caurspīdīgumu un saprotamas pozitīvas informācijas plūsu.. manu iepriekš minēto prātulu apstirina arī šis "topiks".. domei vajadzeja paredzet, ka algu palielinājums dazos izraisīs pārdomas un iespējams arī negatīvus komentārus.. lai no ta izvairītos varēja publicēt medijos īsziņu, ka sakara ar inflāciju, slodzi un ko tur vēl tagad domnieki, kā jau visi citi normāli ļaudis, saņems lielāku algu.. un viss.. vienkārsi taču vai ne?

onjons , 2006-12-03 19:21:04

Celtniekam jebšu ''labam'''meisariņam , kurš patiesībā sevi par tādu tikai dēvē (jo nav jau attiecīga dokumentiņa, kas to apstiprinātu), sabiedrība ir gatava maksāt 40-80 latus un vairāk uz rokas (bez nodokļu ieturēšanas un vispār domas par nodokļiem!!!!), bet izglītotiem cilvēkiem paaugstināt algas žēl. Sākas diskusija ar saukli esmu nodokļu maksātājs, mana nauda, caurspīdīgums utt. Kur jūs esat tanī brīdī, kad paši saņemat algas konvertiņos un maksājat labiem džekiem "čisķjaku"?

@ , 2006-12-04 07:18:22

Aizmirsu piebilst, ka 40-80 latus uz rokas stundā! Par zemāku atalgojumu šie taču nestrādās...

@ , 2006-12-04 07:19:53

:D "čisķjaku", labs vārds.. :D tie kuri saņem algas aploksnēs arī īpaši nevar atļāuties runāt par saviem nodokļiem, lai arī, kaut kādus nodokļus tacu visi maksa.. man nav žel algu un pielikums tas ir tikai normāli, es tikai ieminējos par "nepopulāru" lēmumu pareizu izskaidrošanu sabiedrībai.. P.S. labie gan Tev celtnieki, @, pazīstami, kas pelna vismaz 10 000 mēnesī :DDD

onjons , 2006-12-04 09:19:49

vIŅIEM JAU MAKSĀ PAR TO,KA NEKO NEDARA,zin tikai nogrūzt no viena pie otra,ja domei liek kādu jaunu priekšlikumu priekšā,tad dara visu lai nekas nav jādara.

Gača , 2007-01-02 13:10:03

Piedalies diskusijā

Atzīmējot opciju Atcerēties mani Jūsu vārds un e-pasta adrese tiks saglabāti, un turpmāk, komentējot rakstus vai veicot ierakstus forumā, nebūs jāievada pa jaunu.
x aizvērt šo paskaidrojumu
(?)

Ogrenet