Apgaismojums Mālkalnē
Kāpēc pa nakti nedeg apgaismojums ? Pagalmi ir tumši. Kāpēc tā Ekonomija? Pa dienu gad dažreiz var atstāt lai deg, bet kā cilvēkam pa tādu melnu tumsu nākt mājās, kā ar mašīnām pagalmā. Zagļiem vieglāk uzdarboties.
Tu ko no mēness nokriti? Kāpēc nedeg - tāpēc, ka jātaupa nauda. Nepamanīji, ka valstī krīze? Nav ko vazāties pa naktīm apkārt. Daži šeit uzdod tik stulbus jautājumus, ka liekas vēl iet bērnudārzā.
Kāpēc cilvēkiem nav darba? Kāpēc cilvēkiem nav naudas? Kāpēc cilvēkiem nav ko ēst? Dodiet, man pienākas, es gribu utt. Parasti tie, kas vismazāk dod citiem, domā, ka viņiem visvairāk pienākas.
Pirmkārt es nevaz;ajos pa naktīm - tik iedomājos kā cilvēki no darba mājas nāk ( piem. tie kas strādā kombinātā)
Otrkārt uz savām algām būtu taupījuši nevis uz apgaismojuma- man piemēram bail ka atkal mašīnas spoguļi vai pat pati mašōina nepazūd. Jo pagalmā pa nakti var darīt da jebko neviens pat nepamanīs.
Nevajag pagalmā turēt mašīnu, i dzīvosi mierīgi. Sataisījuši te autostāvietas pagalmos, ka i garām paiet nevar.
Nu tad sēdi pie savas mašīnas un sargā. Kā domā nāk mājās no darba tie, kas nedzīvo Ogres centrā , bet piemēram Pārogrē, kur vispār reti kura iela ir apgaismota un mašīnas atstāj neapgaismotas ielas malā?
Visi tagad ekonomē. Protams, ka nav patīkami pa tumsu staigāt, bet nav jau arī variantu.
Par algām... visiem algas piegrieztas. Bez izņēmumiem. Tai pat laikā, pieprasīt lai pilsētas vadība strādātu par minimālo algu - tas ir absurds.
Domāju, ka atsevišķu rajonu iedzīvotāji, mierīgi var vākt parakstus un sūdzēties. Esmu pārliecināts, ka pie nopietnas nostajas būs arī reakcija.
Ne jau naktī, bet jau vakarā bērnus vedot no pulciņiem taustamies mālkalnes pr. pa tumsu.
Taisnība vien ir latvietim visgardākais ēdiens ir otrs latvietis.
Vai tad tik grūti lukturīti iegādaties, laukos cilvēkiem nekad nav bijusi tāda ekstra un neko , dzīvo!
Tad,ja reiz tik gudris esi, tad par ko es maksāju ogres pašvaldībai nodokļus? tad nu reiz arī izdali visiem tiem,kam vakaros jāiet pa tumšajām ielām, lukturīšus! arī man, tajā skaitā, jo šobrīd visi līdzekļi tiek atdoti maksājumiem PA mālkalne, latvenergo utt! un man nav pat tā viena lata, lai nopirktu sasodīto lukturīti!
atstājuši vismaz katru otro laternu iedegtu, i to būtu mājīgāk...
Nejauc to naudu ko maksā Mālkalnei un Latvenergo ar naudu ko Ogres domei jāmaksā tam pašam Latvenergo par elektrību. Tiem, kas dzīvo vispār bez apgaismojuma uz ielām, neviens neprasa ir vai nav nauda par ko nopirkt lukturīti.
Baigie nabagi atradušies - uztraucas, ka mašīnai pa tumsu noskrūvēs spoguļus, bet nav nauda lukturītim. Man liekas, ka viens otrs vēl domā, ka dzīvo padomju laikos, kad neko nepelnot valsts neļāva nomirt, mēs tagad dzīvojam mežonīgajā kapitālismā, ja slikti pelni, tad tā arī dzīvo.