par b/d
Sveiki! Vai kāds man, neprašai, varētu apskaidrot sekojošu lietu: kā tiek veidota rinda uz vietu pirmsskolas izglītības iestādē? Tas ir, tā rinda veidojas bērna piereģistrēšanas datuma secībā nevis pēc dzimšanas datiem? Un kā notiek pati bērnu uzņemšana dārziņā? Ja ir kaut kāds 300-ais numurs, tad cik ilgi sanāk gaidīt? Cik bērnus uzņem vienā gadā un kad "formējās" tā grupiņa (septembrī?)? Kas notiek, ja neveic pārreģistrāciju?
Paldies!
Sen bērniņš piedzima? Ja ir 300-ais numuriņš, tad pāris gadiņi priekšā (ja vien fiki fiksi neuzbūvēs jaunu dārziņu). Tu rindā iestājies tajā brīdī, kad atnesi bērna dokumentus Ādminei un nosauci divus dārziņus, kuros vislabprātāk tiktu. Bērna dzimšanas datiem ir jēga tad, kad pienāk obligātā pirmsskolas apmācība - tad pašvaldībai jebkurā gadījumā nāksies nodrošināt tavai atvasītei iespēju apgūt nultās klasītes (jeb sagatavošanās grupiņas) mācību vielu. Taču arī tas neparedz vietu grupā. Ja neveic pārreģistrāciju, tad tevi automātā izslēdz no rindas un viss sāksies no gala. Ko varu ieteikt iz pieredzes - necelt paniku, bet tad, kad bērnam pienāks laiks iet dārziņā (2-3-4 gadi, kā nu pati vari atļauties), nogaidīt līdz oktobra beigām vai novembrim un metodiski apstaigāt dārziņus. Visbiežāk kaut kur, bet brīva vieta tomēr uzrodas (bērni mēdz pārcelties uz citu dzīvesvietu, atteikties no vietas utt).
Mazulis piedzima šogad, vienkārši aizdomājos par to kārtību kas un kā notiek. Tad jau laikam tas ir diezgan nereāli tikt dārziņā uz 1,5-gadnieku grupiņu... Ko tādā gadījumā dara citas mammas, ja jāatsāk strādāt un nav blakus omes kurai atstāt mazo?
Viss atkarīgs no tā, kā domei veiksies ar b/d Nogāzes ielā celtniecību, tā kā viss vēl ir iespējams. Par citām mammām.. atkal iz pieredzes - algo aukli. Mana jaunākā meita sāka iet dārziņā 2 gadu vecumā, bet es darbā atgriezos tad, kad viņai bija daži mēneši. Ja labi un laikus sāk meklēt, tad var atrast sakarīgu tanti par sakarīgu cenu. Es savulaik atradu absolūti lielisku kundzīti, kuru mani bērni joprojām atceras, turklāt ar siltu vārdu. Bet, diemžēl, viņa tik maziņu bēbi neņems, nav vairs tās veselības. Ieliec sludinājumu AVĪZĒ, nevis internetā, un sarīko kundzīšu kastingu. Kad man tā proble'ma bija aktuāla, treknie gadi vēl nebija pienākuši un iztiku ar ls 3 dienā (plus produkti, lai auklei būtu no kā gatavot). Latvija vēl labu laiku neatgūsies no krīzes, tā kā tu vēsā mierā nākamgad atradīsi gana ņipru pensionāri, kas par tādu naudu būs ar mieru pieskatīt bērnu.
Skan skarbi,bet,ja mazulītis ir gada beigās dzimušais,tad sorry bet bd no 1,5 nesanāks.Man pirms diviem gadiem paveicās,ka esmu PII darbinieks,bet tā mans novembrī dzimušais tiktu tikai uz 3 gadu vecumu,ja tiktu.
iestājāmies rindā uz Ogres b/d janvārī, kad mazajam bija 1 gadiņš. Maijā saņēmām uzaicinājumu uz grupiņu. Tā ka viss iepējams, jo ne jau visas mammas ir gatavas savus bērnus atdot silītē.
Mēs uz silīti ar negājām, vietu atdevām citam bērnam.
Sakariiga aukle maxaa saakot no 10Ls dienaa.(Arii" liesajos" gados)
Iksiņa: paldies par padalīšanos ar informāciju ;) 3ls dienā tas jau būtu baigi ideāli...
Audzīte: mēs esam rindas vidū, bet tik un tā laikam jau ''nespīd'' laicīgi tikt b/d, ja vien tas jaunais dārziņš laikus neuzcelsies. Bet draudzenei gan mazais ir gada beigās dzimis...
Nu 3 Ls gan ir baigi maz dienā. Tā jau ir cilvēka bezizejas izmantošana.
Un vēl auklei arī jāgatavo.Tad jau nav laika bērnu pieskatīt.
Nu jā, jā, tāpēc jau saku, ka tas būtu ideāli, bet saprotu arī to, ka tā nebūs. Un Iksiņai tie 3 ls dienā bija krietnu laiciņu atpakaļ. Bet vispār, cik tagad maksā aukle stundā?
Ls 1,20 apmeeram Ogree,laba.
Ogrē 1,20 par stundu, gan jau var atrast pa 1 ls stundā arī caur paziņām labu aukli. 3ls par dienu?
Sakiet, kura tante, pensionāre, sēdēs dienu ar mazo ķipuru par tādu naudu? Jūs paši būtu ar mieru? Tādām cenām jābūt labu laiku atpakaļ.
Nesapratne, lai veicas !Tikai noteikti neaizmirstiet katru gadu aprīlī pārreģistrēties, citādi rinda vējā.
Miljas var atrast arii pat par 5 ls dienaa,tagad cilveki bez darba sez,un bus priecigi par to pashu,pameklee kadu sieviete,kas pati ir ar palielaku bernu majas.Labakas aukles,par tiko tam cauri izgajushu maminju nav.Man ar tada bija,berni kopa izauga,ka bralis ar masu.Delinsh paaugas un abi kopaa spelejas:)