žurku inde

Varbūt kāds var padalīties pieredzē? Mans kaķis saindējās ar žurku indi un nomira. Zinu kaimiņu, kurš izliek žurku indi ap māju un dārzā. Vai tas ir atļauts un vai man ir kādas izredzes saukt viņu pie atbildības?

vilcene , 2006-11-14 09:02:20

Esmiu dzirdējusi šādus gadījumus, šie cilvēki, kas to dara ir vienkārši slimi, laikam tas viņiem ir atļauts, kaut arī tur žurku nav. Vienkārši ir tādi kaimiņi, kuriem nepatīk dzīvnieki.

zane , 2006-11-14 09:04:38

Zinu arī gadījumu, kur privātmājā noindēja suni ar žurku indi, suns visu laiku bija ārā pie ķēdes, pēc kāda laika māju apzaga............Fakts

zane , 2006-11-14 09:05:54

Protams,ka noindējas kaķītis ir šausmīgi,bet vajag savus dzīvniekus pieskatīt.Man viss dārzs izrakņats no kaimiņu kaķiem.Nezinu kā viņus aizbaidīt.Visas krokosu dobītes izrakņātas.Piedodiet,bet neciešu tādus dzīvniekus kuri dara ko grib.

Zuze , 2006-11-14 09:18:08

zuze, kā Tu biji to domājusi pieskatīt? Siet kaķi siksnā un iet staigāt?

vilcene , 2006-11-14 09:28:08

iesaku zuzei paņemt sev suni, tā teikt - kaķu atbiedēšanai!

laimonis , 2006-11-14 09:43:27

manai kolegei taksitis ari nomira no ta vien, ka kapnutelpa saostijas kaimina izberto zurku indi. Tas atklajas tikai pec sunisa naves, jo vins nabags kadu laiku mocijas un tikai pec tam vetarsts konstateja, ka sunuks saindejies un visticamak ar zurku indi. Ta vinai pasai majas tadas nebija, tad aizdomas bija uz kaiminiem. Un setniece apstiprinaja, ka viens kaimins kapnu telpa to indi bija izberis un bedigi, ka vins pat nebija padomajis par kaiminu majdzivniekiem, kuri varetu no ta ciest. Ta ka ari pieskatiti dzivnieki var aiziet boja no zurku indes. Zel, ka Jums tik bedigi iznaca.

ute , 2006-11-14 14:42:08

Kakjis vienkaarshi ieraudzija zurku indi, saprata to, ka vinjs nekjer zurkas pietiekami labi, apvainojaas un meeginaaja izkonkureet zurku indi.

Stknupis , 2006-11-14 16:21:27

pamuļķis Tu knupi esi, kaķis saindējas ne jau apēdot indes briketi, bet gan noķerot peli vai žurku kura ir saindējusies...

vilcene , 2006-11-14 16:36:50

Vai kads zina kur ir kada zurku indetaju firma. Un cik tas maksa? Neko nesaprotu sanepcstacija vairs neeksiste ogre? Un ja majas apsaimniekotaji ir dome un ples baigo naudu par majas apsaimniekosanu vai tas nav vinu pienakumos izzindet zurka. Es it ka meginaju pati bet nezinu vai ta sko lidz jo vinas jau ir visur ari pie kaiminiem.

Lena , 2008-04-17 14:06:58

manu suniiti arii noindeeja!arii ilgi mocijaas,aarsti domaaja, ka viiruss bet nee kaads nelietis zurku indi nolicis bij!!!loti saapiigi bija!!!

nukse , 2008-04-17 14:43:03

Mālkalnei ir noslēgts līgums ar žurku indētājiem, tā ka satraukuma nav pamats ! Ja mājā ir žurkas, ziņojiet konkrētu adresi!

sundew , 2008-04-17 16:24:17

Viss tas ir blēņas. Droši vien neesat labs cilvēks. Manā dārzā atļauts visiem iet, ežuki, kaķi vardes , sliekas kurmji, vārnas, žagatas visiem pat gliemežus neaiztieku. Visa kā papilnam, neviens skādi nedara. Pašiem pietiek un draugiem dalu un kaimiņiem. Kaķu bars arī staigā . Nu nekādu skādi nedara. Nezinu kā tas ir bet ir.- nemeloju.

vārna , 2008-04-17 23:02:35

ā, tādad labs cilvēks ir tas, kurš sliktajam noindē suni vai kaķi, bravo vārna!!!!

vilcene , 2008-04-18 15:35:43

piekrītu Zuzei!- lai kaķu saimnieki paši vaktē savus mīluļus! arī manu dārzu regulāri pieķēzī kaimiņu kaķi.....-indēšu tos nost!- riebjas man šie smirdinātāji!!!

zuzanna , 2009-02-07 14:06:53

cik ilgā laikā nomira Tavs kaķītis? :(

ūzijs. , 2009-08-09 18:56:15

ja kādu apmierina, ka pa viņa dārzu vazājas visi kaķi, slimi vai veseli, pilni vēderi tārpu, jo bez tā jau nu kaķim neiztikt, ja viņš nedzīvo tikai iekšā, tad tā ir viņa darīšana
bet jebkuram mājdzīvniekam ir jābūt tur, kur viņam tas ir paredzēts un atļauts. Ja sunim ir jāiet pie siksnas, tad arī kaķim. Ja kaķis ir mazāks, kā suns, tad tas nenozīmē, ka viņš var iet, kur grib.
Ikviens vetārsts apstiprinās, ka kaķis ierokot savu kaku zemē, pārnēsā slimības, tas pats, ja čurā un pie kam tādas, kas citiem kaķiem neskādē, bet suņi ļoti cieš no tā, tas pats attiecas uz cilvēku.

Ja kaķiem ir brīvība staigāt kur gribi, tad arī suņiem ir tādai jābūt.
valstī vnk nav pietiekoši šajā jomā sakārtoti likumi manuprāt

turiet savus dzīvniekus uzraudzībā un nebūs jāsatraucas, ka noindējas

Vilks , 2010-09-22 10:21:37

Katram cilvēkam ir sava teritorija, kurā viņš var brīvi darīt, ko grib
neviens jūsu dzīvoklī, mājā vai pagalmā indi iekšā nelika
tas pats attiecas uz dzīvniekiem, turiet tos savās teritorijās un viss būs kārtībā

man riebj, ja pa manu teritoriju staigā sveši dzīvnieki
teritorija ir mana un es te daru, ko gribu un es un neviens cits ir te noteicējs

tātad piesieniet, nepiesieniet, kaklā uzkrāmējiet tos savus kaķus, man vienalga, nav viņiem te pie manis jāvazājas un viss ar to ir izteikts

nevajag man jūsu kaķu slimības, lai ņemtu suni, mašīnu, lietu benzīnu, tērētu naudu un laiku, vestu pie vetārsta, maksātu par zālēm un pēc tam vēl nodot asins analīzes, vai viss ir kārtībā, kopsummā tāds pasākums ar visu braukāšanu pa ārstiem, aptiekām utt var aizņemt līdz pat 2 veselām dienām, nerunājot par bojāto veselību sunim

un to neviens man nemaz i netaisās kompensēt
tāpēc ja iegādājāties dzīvnieku, tad nav viņam vienam pašam riņķī nekur jāvazājas, tad arī rūpējieties par viņu !

Vilks , 2010-09-22 10:29:03

Man riebjas dzīvnieku galināšana. Bet iesakiet labāko izeju. Kaķu man nav. Toties kaimiņu kaķi plosās pa dobēm. Ar izdzenāšanu esmu panācis, ka tie nerādās dienā. Toties nakti plosās pa dobēm.
Iesētajā dobē (tur ir mīksta augsne) katru naktī ķezās. Uzlieku metāla sietu, ķēzās blakus. Tagad ziemā, staigā pa izraktajiem celiņiem un ķēzās pie sētas vārtiņiem, mājas ieejas durvīm, garāžas vārtiem, dzeramā ūdens akas groda, malkas šķūnīša durvīm utt. Un tā katru nakti. Smaka drausmīga. Riebīga sajūta no smakas un sūdiem. Viesus jau neaicinu ciemos. Ko jūs iesakāt darīt?

Paulis , 2011-01-19 18:54:33

man arī nav kaķu,neesu jau galīgā nīdēja, bet vasarā visas puķu dobes piemīstas un tūjas un krūmiņi arī, ziemā lien malkasšķūnī kur nu jau visa malka smird,ārdurvju paklājiņi smirdīgi,dzīvoju privātmājā pilsētā nez kur tie kaķi rodas baru bariem,arī pa dienu dzenāju, bet postaža notiek naktīs.Biju pie draugiemNīderlandē, viņiem pat sapņos nerādās, kakaķi vai suņi varētu atrasties ārpus saimnieka teritorijas un tiešām arī viņi staigā pavadiņā......nav vairāk spēka, jo viss dārzs tiek iznīcināts un māja piesmirdināta,tiešām apsveru iespēju rīkoties radikāli.

Tā pat , 2011-01-25 10:39:36

Vai kāds var ieteikt konkrētu paņēmienu, kā tikt vaļā ( efektīvi aizbaidīt, noindēt, noķert, nošaut utt ) no kaimiņu kaķa.
Situācija - Privātmāju ciemats. Starp ''kaķa'' māju un manējo vēl trīs mājas. Taču šis katru dienu nāk tieši uz manu māju un tā smuki apkārt mājas fasādei un trepēm ir ''ierīkojis'' savu kaķa WC. Atkārtojas katru dienu. Esam mēģinājuši dzīt prom, civilizēti biedēt - nekas nepalīdz. Viltīgs, maita. Sēž, vēro, kad neviens nebūs klāt. Jau n-tās reizes esam smuki iekāpuši svaigā čupiņā. Nu beidzot pacietības mērs ir pilns. Reāli meklēju variantu kā tikt no viņa vaļā uz visiem laikiem.

Human , 2011-10-27 09:56:48

antifriizs, piejauciet to bariibaa vai pienaa, un 7 stundu laikaa kakis buus miris.

slipzzz , 2012-01-05 00:10:26

un ja jums pašiem ievilinātu indīti,jo kādam nepatīkat?Kāpēc,ne?!Cik ir tādu kaimiņu kuriem patīk paslaistīties pa svešām teritorijām .Varbūt viniem arī kada gudrā veida saīsināt mūžiņu.Lai nevazajas kur man nepatīk.Kāda atšķirība kaķīts ,sunīts vai bērnelīts vai vienkārsi kaut kads cilvēķelis smird MANĀ teritorija vai pieteritorijas.....inde visiem!!!!!!!!!!!!!!!

blondy , 2012-05-01 00:47:56

Ir pasai kakis loti sapratigs indei pat virsu neskatas. Veins no kaiminu kakiem kas izarda darzu, apcura tujas iezimejot savu kur dzelte skuja, un vel bezkaunigi lien visu laiku darza lai gan dzenu un pat akmeniem met bet nekauna un nenormalais cuka tas ir ka audzinats kakis. Man ar parasts lauku pelecis bet neko nearda lai gan jauns izmacits.
Ta vien gribas noindeti kaiminu bezkaunu otris viniem pieklajigaks lai gan jau terase ievilka svikas riktigas.

Kleo , 2014-05-26 20:04:22

mana kaimiņiene ļauj savam sunim piecūkot manas puķu dobes un zālāju gar žoga malu, kad trimmerēju zāli, pilns ģīmis ar suņu kakām. Nekādus manus iebildumus neņem vērā un vienā vēsā mierā turpina , nesen nervi neizturēja, sabļāvu tā paskarbāk, kakas novāca, bet nu nikna uz mani, lūk viņai bērni sabraukuši ciemos, bet es atļaujos bļaustīties .Apnikusi tā kaimiņiene ar visām tām suņu tualetēm, kā sadzīvot normāli, nezinu...

pelnrušķe , 2015-11-16 23:34:18

Arī manu māju apsēdis kaimiņu runcis. Sāka čurāt uz ieejas durvīm, tagad palika vēl nekaunīgāks - uzlec uz palodzes un spricē tieši uz loga rūtīm! Ko darīt?

solo , 2016-04-29 17:34:38

Nu jau dzīvnieku aizstāvjiem aizgājis auzās. Nav jāsalidzina cilvēki (bērni) un kaķi vai suņi. Ja jau salīdziniet, tad - vai bėrniem un jums pašiem arī liktos normāli ložņāt pa kaimiņu darziem?!
Es esmu vienk.izmisumā. Nupat dobės sanākuši salāti, loki, redīsi... un viss pārējais, kā normālā dārzā. Taču katru dienu vairākkārt dārzu apmeklē kaķi - dažādu krāsu un izmēru - no tuvējām daudzdzīvokļu mājām.

Skaidra , 2019-05-25 17:32:26

Piedalies diskusijā

Atzīmējot opciju Atcerēties mani Jūsu vārds un e-pasta adrese tiks saglabāti, un turpmāk, komentējot rakstus vai veicot ierakstus forumā, nebūs jāievada pa jaunu.
x aizvērt šo paskaidrojumu
(?)

Ogrenet