Kāpēc mums par bērnu skološanu jāmaksā papildus

Es teiktu, ka ļoti daudziem bērniem ir problēmas ar mācīšanos. Viņi nav sliņki, bet noslogoti, vakaros pārguruši. Nezina no kā sākt...Mums vecākiem jāizdod papildus līdzekļi viņu zināšanu robu aizpildīšanai. Bet tas arī prasa viņu brīvo laiku un kur tad vēl mūsu nauda.. Vai daudzi skolotāji tikai atsēž stundās un bez emocijām nolasa stundu vielu???? Kā Jūs domājiet?

Vita , 2006-11-03 14:16:47

es domāju, ka ja visa klase ir pārmocījušies un neko neiemācījušies, tad tā ir skolotaja vaina, ja tikai pāris bērni netiek līdzi, tad skolotaja vaina tikai daļēji, jo nespēj izsekot bērna idividuālajam mācību raksturam.. (protams gadījumā ja tas bērns nav vienāŗsi sliņķis).. ko saka paši skolotaji par šo situāciju??

onjons , 2006-11-03 20:31:46

Aizsākts ļoti sarežģīts un smags jautājums. Lielākā daļa skolotāju šobrīd skaita stundas, par kurām maksā, cilvēcīgi.nedaudz ir tādu, kuri labprāt strādā ar talantīgiem bērniem, zinot, ka saņems par šo skolēnu panākumiem materiālu papildus samaksu. Taču itin nemaz nedzird paldies sakām tiem skolotājiem, kuri soli pa solim palīdz krāt zināšanas problēmu bērniem.Nu jau nepārsteidz lielais nesekmīgo skaits, otrgadnieku skaits. Tā vien šķiet, ka skolu administrācijas raksta vien vēstules vecākiem, brīdinot', ka vecāki ir atbildīgi par to, lai bērns iegūtu izglītību. Un bērns arī tiek ierauts tajā brīdinājumu jūrā, ka pavisam zaudē motivāciju mācīties. Skolās ir psihologi, sociālie pedagogi, logopēdi, bet reāla palīdzība bērniem , kuriem neveicas mācībās tomēr netiek sniegta, Tā vien liekas, ka skola nodarbojas ar daždaždažādiem jautājumiem,bet mācību darbam neatliek laika. Lielāko dienas daļu bērns pavada skolā, tad skolā ari jānotiek mācībām, bet vakari mājās tad būs ģimenei, interesēm. Tagad iznāk, ka bērnam tik daudz mājas uzdevumu, ka labāk tad nevienu neizpildīt, ne cauru nakti pie grāmatas sēdēt.Iztur stiprākais.Godīgi sakot, vaina ir skolas darba organizācijā, skolas nostājā, bet ar to jau skolai pašai jātiek galā.Nav vieta, lai sauktu vārdā, bet par izcileim uzskatīti Ogres skolotāji ir tik ļoti neiecietīgi pret saviem skolēniem, kuriem ir grūtības mācīties, ka grūti pat to aptvert.Viena daļa vecāku klusē, kamēr bērns mācās, jo baidās, ka attieksme pret viņu bērnu pasliktināsies.Kad bērns no skolas ārā, tad atviegloti uzelpo un cenšas ātrāk skolu aizmirst.Teiktais varbūt kādam šķitīs pārloeku emocionāli un vienpersoniski, bet viens skaidrs, ka pie bezmaksas pamatizglītības 1. - 9. klašu skolēnu vecākiem nav jāalgo privātskolotāji, lai nodrošinātu, ka bērns beidz skolu.

Dace , 2006-11-03 22:30:42

Ļoti interesants temats. Vai piekrītat? Ja bērnam ir robi zināšanās, tad viņš nevis mācās, bet mokās...Es domāju, ka tas ir atkarīgs arī no skolotāja, kā viņš novada stundu, kā sarežģītas lietas viņš bērniem paskaidro saprotami, tā taču arī var. Ja kontroldarbu bērni (gandrīz visi) uzraksta slikti, tad viela būtu jāņem vēlreiz. Vismaz manā skolā tā bija. Agrāk bija arī palikšana pēc stundām, to noteica pats skolotājs. Bet tagad laikam šiem vienalga. Protams, ir arī labi skolotāji, īpaši jau 1 - 4 klašu, bet kas notiek pēc tam. Pēc tam ir tā; tā ir tava problēma un viss...Tiekat mīļie vecāki un viņu atvases galā paši. Nav pat jēgas nākt ar savām problēmām uz skolu. Ir vēl arī tā, ka lielās skolotāju noslogotības dēļ, skolā izpaliek stundas, vienkārši viņai ir stundas citā skolā... To es zinu droši.

Zane , 2006-11-04 09:14:42

Jā, jā un vēl ir tā, ka atsevišķi skolēni, kuri pavisam negrib mācīties dezorganizē darbu klasē. Tad gan skolotāji nejaudā turpināt normālu mācību darbu. Jo viens vai pāris šitādu ''kadru'' sabojā, visu citu skolēnu, kuri grib apgūt mācības, iespējas.
Un tad šie skolēni mājās sūdzas, ka skolotāja viņus bar. Un tad mājās vecāki , bērnu klātbūtnē, aprunā cik mūsdienās skolotāji slikti. Vai vēl trakāk, aizskrien uz IZM pasūdzēties. Un skolotāji paliek arvien sliktāki!!Jā jā!!

Grīsle , 2006-11-04 22:02:25

Interesanti gan, kāpēc "šitādi kadri"dezorganizē tikai atsevišķu skolotāju darbu,bet citiem nav nekādu problēmu. vai tik ne tāpēc, ka ir skolotāji, kuri saprot, kas darāms arī bez naida un nicināšanas?

nesapraša , 2006-11-04 23:11:10

Savas skolas gaitas Ogres 1.vsk. atceros nelabprāt. Stundu norisi netraucēju (gadus 15 atpakaļ tas nebija iedomājams), taču ar algebru&ģeometriju biju uz Jūs un mani vecāki algoja privātskolotāju. Mūžīgi īgno algebras&ģeometrijas skolotāju atceros vēl tagad, tāpat viņas dalīšanu mīluļos un tajos, nepatiku pret kuriem viņa neslēpa. Skolas gaitas pie šīs skolotājas turpināja mana radiniece un cik sapratu, nekas nav mainījies.
Nevienu darbu nav jēgas uzsākt, ja tas nesagādā gandarījumu, ja dari to ar riebumu.

Grīslei , 2006-11-05 10:39:02

Kā gan lai ciena skolotāju, kurš liek kalt galvā paša izstrādātus stundu konspektus un bargi soda, lasi liek 1, ja skolēns to neatkārto vārds vārdā. Kā lai ciena skolotāju, kura nekautrējas klasē pateikt, ka strādā tikai ar tiem, kuri viņu dzird cauri troksnim? Kā gan lai ciena skolotāju, kurš uz skolēna ierašanos uzlabot sekmes reaģē pazemojoši, jo redzi skolēns neprot formulēt, ko tad nesaprot. Nu nevar cienīt skolotāju, kurš starpbrīdī skolotāju istabā nemitīgi apspriež, cik slikti ir skolēni un viņu vecāki, kuri nu nemaz neseko līdzi saviem bērniem un atsakās algot privātskolotāju.Nu nevar cienīt skolotāju, kurš par bērnu nemitīgi sūdzas apt vecvecākiem un uz jautājumu, ko tad jūs iesakāt, atbild nu nezinu. Cien., Grīsle, ja nu vecāki tā aprunā skolotājus, tad varbūt skolotāji varētu būt tik inteliģenti un neaprunāt vecākus?Ja nu gadījumā Jums ir saistība ar skolu, es noteikti negribētu , ka Jūs būtu manu bērnu skolotāja.

Arī Grīslei , 2006-11-05 15:11:10

Vai aprunā skolotāji vai 1 skolotāja, kuru nav vērts cienīt?????????????

Grīsle , 2006-11-05 21:58:42

Te nu Grīslei taisnība gan , ka nav vērts cienīt tādu skolotāju, kurš aprunā savus skolēnus un viņu vecākus.

Nekjaušs apmeklētājs , 2006-11-06 08:03:37

Tā vien šķiet, ka runa ir par vienu un to pašu skolotāju; t.ir. matemātikas un ģeometrijs. Nekas jau neesot mainījies, viņa joprojām dala skolēnus apdāvinātajos un stulbos. Viņa pat nekaunās tā arī pateikt. Un kā lai tas bērns pēc tam jūtas, ja visas klases priekšā tā arī nosaukts. Lai nu beidz sūdzēties par sliktajām algām, tāpat jau brauc atpūsties katru gadu...Ja nav cieņas pret bērnu, kur tad nu tā cieņa radīsies pret skolotāju. Kaut kas jau tur nav kārtībā!!!

Ance , 2006-11-06 08:27:49

Nu ziniet, mīļie, 300 lati par 1 slodzi ir slikta alga???? Tā vien liekas, ka sūdzības par "slikto" algu notiek aiz inerces, nespējot aizmirst iepriekšējos gadus.

Ieva , 2006-11-06 12:25:53

Runājot par algu ta diemžēl ir valsts nostāja, un ja reiz esi izvēlējies šo profesiju tad strādā.Tas ka bērniem mājās ir dadz jāmācās tas nu ir fakts un piekrītu kad bŗni tiek šķiroti pēc sekmēm ja tu esi reiz mācies uz viduveji vari censties kā gribi labāku atzīmi nedabūsi.Ir tikai viena atbilde lasi kaut 1001reizi kamēr sapratīsi tā vietā lai paskaidrotu ar piemēru.

vinija , 2006-11-06 13:31:09

Nu tā nu tas ir, lai nu par algu nesūdzās. Vēl jau ir piemaksa par klases audzināšanu, bet mēs nabaga vecāki esam spiesti ņemt bērniem papildstundas, ja gribam lai viņi kaut ko sasniegtu. Man liekās, ka vaina ir pašā sistēmā, jo skolotāji neatbild- ne par ko. Cik klasē nesekmīgo - tā esot skolēna paša vaina. Nezinu kā ir ģimnāzijā, bet 1.vds. tā ir. Matemātika, fizika bērniem ir galvenais klupšanas akmens.

Ance , 2006-11-06 13:57:06

Ieva, kurā skolā ir tāda alga? Es arī gribu!

Ievinja , 2006-11-07 18:19:00

Piedalies diskusijā

Atzīmējot opciju Atcerēties mani Jūsu vārds un e-pasta adrese tiks saglabāti, un turpmāk, komentējot rakstus vai veicot ierakstus forumā, nebūs jāievada pa jaunu.
x aizvērt šo paskaidrojumu
(?)

Ogrenet