vESELĪBAS APDROŠINĀŠANAS POLISE

Varbūt loģiskāk Veselības apdrošināšanas polises būtu dāvināt Ogres novada ļoti slimajiem (tiem, kas slimo visbiežāk) cilvēciņiem - pensionāriem, invalīdiem, kuriem jau tā ir izmisums nonākt veselības aprūpes iestādē, nevis visiem Ogres novada pašvaldības pakļauto iestāžu visiem ļoti daudzajiem darbiniekiem (kam veselība un materiālā situācija tiešām ir labāka)? Jā, vēlētos uzzināt, cik šī "ekskluzīvā dāvana" (jo tā nav pirmās nepieciešamības lieta) izmaksā no Ogres novada budžeta šogad visiem iepriekš minētajiem cilvēkiem. Pie tam šāda iespēja novadā tiek praktizēta tikai 3-o gadu. Varbūt taupības nolūkos tiešām šo Veselības apdrošināšanas polisi "pasniegt", piemēram, kā dāvanu novada cienījamus gadus sasniegušajiem Ogres novada cilvēkiem, ... Tiešām, viņiem materiālā un veselības šībrīža situācija ir tik neapskaužama, cik domniekiem pat sapņos nerādās!!!

Ekonomiste , 2009-07-17 00:13:46

Tā ekskluzīvā dāvana ir kā bonuss pie ne tik augstajām algām, tikpat labi DD līdzekļus par polisēm būtu novirzījis atalgojumam. Vnk sabiedriskajā sektorā atalgojumu veido vairākas pozīcijas un tie bonusi ir, lai kaut kā kompensētu zemo aldziņu.

neskaud, nav vērts , 2009-07-17 10:31:53

Neviens neskauž, bet izvērtē situāciju no loģikas viedokļa! Vai tad "otra" kategorija Ogres novada cilvēku nav pelnījuši bonusus kādus?

Neviens , 2009-07-17 10:37:26

Pašreizējā situācijā veselības apdrošināšanas polise derīga tikai tiem, kam ir nauda ko samaksāt par ārsta pakalpojumu neatejot no kases, jo gandrīz nekur vairs tās polises neņem pretī, aizbildinās ar to, ka ilgi jāgaida nauda un vēl nevarot zināt vai vispār samaksās. Tā kā novada slimajiem tās polises neplīdzēs, jo viņiem nav naudas ko maksāt un pēc tam gaidīt mēnešiem, kad saņems atpakaļ.
Ja nemaldos, tad vai tik Darba likumā nebija rakstīts, ka darba devējam jārūpējas par darba ņēmēja veselību. Par pensionāru un invalīdu veselību jāmaksā valstij ( ar mūsu maksātajiem nodokļiem), bet par ko gan mūsu valdība pašreiz rūpējas - kā samazināt, "nogriezt", atlaist, nedot, nemaksāt utt.
Ja nebūs veseli un darba spējīgi darbinieki, tad kur radīsies nauda, par ko uzturēt pensionārus un invalīdus, jo vienīgie, kam nav iespējas nemaksāt nodokļus ir valsts sektorā strādājošie, diemžēl.

Rama , 2009-07-17 10:40:17

Vecums ir šķērslis, lai vispār ņemtu par pilnu vecos un ļoti slimos Ogres novada ļaudis, kam iztikas līdzekļu ir tik daudz/maz, ka grūti iedomāties, kā viņi iztiks aukstajos gadalaikos. Varbūt vienīgi pāris deputātu Ogres domē zin patieso šo iedzīvotāju ikdienas stāvokli, kad vispār nekāda atrisinājuma nav iespējams ne ieraudzīt, ne sasniegt.

Un... , 2009-07-17 10:43:03

Arī tie otri ir pelnījuši, tomēr, ja jāizvēlas, priekšroka dodama tiem, kas strādā un tādējādi nopelna sev to polisi. Citādi sanāk, ka "rukā" viens, bet bonusu par šo "rukāšanu" saņem kāds cits, kam ar to nav nekāda sakara.

to Neviens , 2009-07-17 10:45:39

Sakars tāds, ka dzīvojam vienā konkrētā teritorijā! Sakars tāds, ka budžets ir šai konkrētajai (Ogres novada) teritorijai. Sakars tāds, ka daudziem deputātiem grūti stādīties savā iztēlē priekšā, ka "šai" kategorijai dzīvojot pat viselementārākajos apstākļos (piem. vienistabas dzīvoklī), ēdot visvispieticīgāk, nekādus sabiedriskos pasākumus nebaudot, nekur nebraucot, nekādu, kaut mazāko prieciņu neatļaujoties, nesanāk, loģisk,i arī ārsta apmeklējumam un, nedod Dies', apmeklēt slimnīcu, ja to patiešām savas veselības dēļ vajag. Tā, lūk, un neviens ne zīmē, ne mālē kaut ko melnās vai sabiezinātās krāsās. Ja Jūs zinātu, cik šie cilvēciņi ir pārlaimīgi, kad laiku pa laikam "Fazer maiznīca" viņiem piešķir maizes kukulīti! Vislielākā dāvana! Jums to ne iedomāties, ne saprast. Bet tikmēr mums vieglāk "iebāzt galvu smiltīs kā strausiem"... Un ko tur vēl vairāk...

Sakars , 2009-07-17 11:45:19

Vēl ir jautājums, cik vecus cilvēkus vispār ir iespējams apdrošināt? Pirms kādiem gadiem gribēju savai mātei uzdāvināt, bet bija par vecu- pāri normai 65g. Gan jau vēl ir nianses. Apdrošinot darba devējam, kur ir lieli apjomi, tur arī tās normas vairs nav tādas kā individuālā gadījumā.

krika , 2009-07-17 11:58:01

Darbs, darbs un vēlreiz darbs. Nav nekas vienkāršāks kā vaidēt un ar pārlaimīgu seju dabūt "bezmaksas kukulīti".

Pilnīgs bezsakars , 2009-07-17 12:05:25

Neba nu viņiem visiem nav bērnu, mazbērnu, radu, kam palīdzēt grūtā brīdī. Patiesi vientuļu cilvēku ir krietni mazāk, kā domājam. Diez vai Tu pats (-i) piekristu no saviem nodokļiem apmaksāt pilnīgi visas sociālās vajadzības visām sociālajām grupām, kam tas nepieciešams....

Sakaram , 2009-07-17 14:23:24

Tūlīt jau sāks grauzt visus, kam vairāk par 100 latiem, tas ir labi, ka darba devējs var darbinieku kaut kā atbalstīt. Nevajag salīdzināt šādas lietas ar izmisumu. Laikam jau vajag , lai visi būtu izmisumā, tad būs uz pasaules taisnība . Nu nepatīk man, ka nabagus pretstata vēl nabadzīgākiem. Es varu iedomāties gan, par ko raksta SAKARS.

a , 2009-07-17 15:21:22

Iznāk - visiem, kam dramatiska situācija, jāpalīdz bērniem! Bet - ja bērni tālu vai "tikai tādi skaitās", kas vairums, cik novērots, tā ir. Vai paši dzīvo "no rokas mutē", vai attiecībās vecāki - bērni sen jau nekā vairāk nav, tad jāļauj lai darbojas visuvarenā dabas dabiskā atlase. Cik Tu palīdzi saviem vecākiem? Vai zini, cik daudz kāds tavs draugs palīdz saviem vecākiem? Varbūt "labs" kaimiņš palīdz saviem vecākiem? Ārēji pat "glancētās" ģimenēs vairums saviem vecākiem nekad nav pat centušies palīdzēt. Cik sarunu dzirdēts, tā ir tīrā patiesība!!! Vecāki no tā paša "nekā" palīdz mazbērniem. Tas gan.

Un vēl! , 2009-07-17 16:16:58

Visiem domniekiem, kam atalgojums rakstāms kā četrciparu skaitlis un mazliet mazāks - arī vajag bonusus - Veselības apdrošināšanas pilisi etc. Un nemēģiniet apgalvot pretējo!

Se , 2009-07-17 16:36:25

Piedalies diskusijā

Atzīmējot opciju Atcerēties mani Jūsu vārds un e-pasta adrese tiks saglabāti, un turpmāk, komentējot rakstus vai veicot ierakstus forumā, nebūs jāievada pa jaunu.
x aizvērt šo paskaidrojumu
(?)
 

Ogrenet