Lauku apstrāde ar miglošanu
Latvijā, to starp Ogres rajonā ir lauki , kas apstādīti ar rapsi. Ogres rajonā ir firma, kas ar to nodarbojas. Tas viss ļoti jauki, jo mēs taču zinām ka no rapša var iegūt daudz laba, bet ir arī BET...
audzēšanas laikā viņus miglo...Vismaz šeit, kur es atrodos. Ar ko ? Kas to lai zin? Un kad tas notiks? Arī atbilde : kad vajadzēs... Tā ir mana interpretētā atbilde, jo sēžu šovakar jau trešo stundu ar asarojošām acīm, iekaisušu kaklu un iekaisušām lūpām. Sazvanot pa telefonu - mobilo (to iedeva 1188) ;šīs firmas darbinieku , vienkārša atbilde: Es nezinu , kas jūs esat. Negribu bojāt piektdienas vakaru, Būs labi. Visu labu.
Bet man šis vakars ir sabojāts. Un kā vēl!
Nu johaidī... VISAS LAUKSAIMNIECĪBAS KULTŪRAS TIEK MIGLOTAS! Citādi nekas neizaugs, bet ja izaugs - kaitēkļi apēdīs ātrāk, nekā novāks saimnieks. Ķīmija, ar ko miglo, pēc laika sadalās un nekaitē veselībai. Neba ar dustu viņi to rapsi miglo... Sarmiņ, ar tādu pieeju lietām var sev katru dienu sabojāt... Ja dikti šī lieta interesē, welcome uz LLU, Lauksaimniecības fakultāti. Tur tev visu sīki izskaidros. Četru gadu garumā...
Jā, bet tas nenozīmē, ka tā ķīmija ir nekaitīga elpojot (arī ja pagaršosi minerālmēslojumu labi nejutīsies). Iedzer klaritīnu vai suprastīnu, sliktāk nepaliks (tā var būt alerģiska reakcija). Ja nepaliks labāk, tad pie ārsta.
Nu tad pie kā mēs nonācām? Skaista ķēde! Lai tik dara, jo var aiztecēt uz aptieku, varbūt ka pāries, ja nepāries, tad pie ārsta, tālāk analīzes, u.u.t Bet vai tās ogas, sēnes , augi kas ir tuvumā patlaban ir ēdami ? Varbūt tikai pēc zināma laika? Pēc cil ilga laika? Patlaban jau ir nākošā diena, bet gaisā ir jūtama miglošanas smaka?
Ja dzīvot vispār ir bīstami.
Musdienas ir loti daudz cilveku kuriem alergija da uz jebko , piemeram loti daudziem berniem ir alergija uz pienu un piena produktiem vienkarsji ne vinji ne vinju vecaki to nezin un arste no visadaiem sudiem ar visadiem sudiem bet vienigais kas visu tas SLIMIBU SIMPTOMUS izsauc vienkarsji PIENS :) Miglosjanam ir lot stingras tehnalogijas , tur par koncentracijam par gaisa temperaturu par vejiem , saubos ka musdienas kads gazis kautko par daudz koncentretu ka pielaujams tas vienkarsji DARGI MAKSA. Lidz ar to saule tiktiesjam naksies apmeklet dakteriti noteikt pret ko tev ir alergijas un izmantot medikamentus , tadi jau mes aesam Intensiva lauksaimnieciba un rupnieciba piesarnota vide un visadiem "Elementiem" piebazti produkti muss padara uznemigus pret visadiem mesliem , piemeram ja taga atdzimtu pirms 1000 gadiem dzivojis cilveks vins atri vien noliktu karoti no kautkadiem virusiem vai kimiska piesarnojuma , savukart ja mes peksni parceltos tos pasju 1000-1500 gadus atpakal mes ar ilgi neizvilktu , vienkarsji tai laika dabigas radiacijas fonss bij vairakas reizes auxstaks un pavisam citas infekcijas un bacilji neka mes esam pieradusji:):) Cilveks pie visa ka pierod un piemeroja , tas tapat ka mes braucot uz Arizju obligati nokjeram caureju no vietejas partikas pat no dzerieniem , tapat vinji pie mumss kautko obligati norauj kaut vai alergiskas iesnas. Padzivojoties kaiminjos Niderlandei man pavasaros uz turieni bracot vienmer LIKAS ka VISA VALSTS smird pec sintetikas un pesticidiem jo tad migloja vinju milzonigos laukus VIETEJIE neko tadu nejuta MAN SMIRD SJIEM NE :):) Naksies tev piemeroties , vai vienkarsji sarunat ar rapsja saimniekiem ka sjie tev pazinjo KAD miglos un tu uz laiku AIZEJ UZ KINO :):)
Luni a var īsāk,baigais slinkums lasīt :)))
Klau, Sarma, vai tiešām tev ienāks prātā ēst ogas, kuras aug, teiksim, šosejas malā? Loģiski, ka ja tev dārzs ir blakus laukam, kuru miglo, tad viss, ko grasies apēst, ir jāmazgā. Sadalīšanās laiks ir atšķirīgs, atkarībā ko un pret ko izmigloja. Tāpēc mazgā un ēd. Atceries, ka tas, ko tu pērc Maximās, Rimi un citos veikalos (arī tirgū) bieži vien ir ne ar to vien apstrādāts, lai ilgāk saglabājas...
domāju, ka varu saprast Sarmas situāciju. Vai drīkst uzzināt - cik tuvu no tā lauka sanāca atrasties, ka šitāda elpceļu reakcija? 10,100, 200 m? Vienīgais tiešām laikam ir sarunāt ar miglotājiem, lai paziņo nākamo reizi, kad miglos un tad prom no turienes uz kādu laiku.
Es tur līdzās dzīvoju, attālums apmēram 400-500 m. Bet pazust nav diez kāda iespēja, jo šodien šī tehnika apstrādāja atkal jau citus laukus (rapšu), liekas ka viņi ir pārņēmuši diezgan lielas zemes platības šajā apkārtnē.
...maxims, rimi, tur ir pārsvarā svešā manta, bet ja pareizi saprotu, mēs laikam taču cenšamies pēc veselīga dzīvesveida... viens no pamatiem ir pārtika. bet gribēdams pie tādas nevar tikt. Kur tad visi Zaļie un dabas draugi un dabas fondi u.t.t, kas skaisti raksta.
Nu ko tur. Man vienākārši nav iznācis līdz šim sastapties ar tik klaju visatļautību, tāpēc arī tāda rakstīšanas kāre uznāca.
Sarma, diemžēl veselīgie augļi maksā tik daudz, ka tos ne visi var atļauties. Un arī bioloģiskajās saimniecībās miglo, nu var būt ne ar tik niknu ķīmiju. Tas ir normāli!!! Citādi nekas neizaugs. Es tā noprotu, ka tev ir privātmāja - audzē tak pati. Siltumnīcās. Iz pieredzes zinu, ka plēve, stādi un viss pārējais apmaksājas. Galvenais neslinkot :)
Iksiņa : Problēma tā ka zaķim alerģija no AIROSOLA , nevis no "Ešanas" :) Sai gadijuma vieniga iespeja ZOLIDI sarunat ka TEVI BRIDINA par sjim manipulacijam un ta tu vai nu PAZUDI uz to bridi vai never logus durvis valjaa , gan jau visas normas tiek ieverotas BET kašķi ari normals lauksaimnieks negribes kaut vinām tas itkā atļauts viss butu bet visadi Parbrauditaji petitaji lieku reiz nav nevienam patikami , tapec SARUNA un ja bus sapratigi PABRIDINAS ieprieksj tevi par PROBLEMAM :)
Nu bet aerosols nogulsnējas uz visām lapām 500 m radiusā un pāris kilometru tajā virzienā kur vējš pūš. Ja meitenei ir alerģija pret kādu vielu, tad tā "izlīdīs" gan ieelpojot to sūdu, gan ieēdot.
Zinu to, ka pēc VAAD noteikumiem vismaz tās saimniecības , kuras nodarbojas ar biškopību un atrodas netālu no miglojamajiem laukiem ir iepriekš jābrīdina , varbut arī iedzīvotājus vajag brīdināt , jatie dzīvo ļoti tuvu. Vajag painteresēties VAAD.
a ko Tu lien tajā laukā ???
a ko Tu lien tajā laukā ???
Idiņ, viņa dzīvo tam blakus.