9. maijs

Es nesaprotu kāpēc dedzīgie fanātiķi un "okupantu" apkarotāji "Visu Latvijai" šodien nav uztaisījuši nevienu normālu protesta akciju?

Gints2 , 2009-05-09 22:23:08

visu cieņu veterāniem,tā bija vinu jaunība,man viņu žēl,lai svin. Bet jaunie krievi,tās ir briesmas Latvijai. slāvi salīduši visās valstīs,nekur viņus nemīl.,es arī nēēēē

inga , 2009-05-09 22:35:59

Tātad "Visu Latvijai" skaļie saukļi ir tikai butaforija?

Gints2 , 2009-05-09 22:39:50

kādi saukļi???

inga , 2009-05-09 22:56:43

Pret ko tad tev sagribējās protestēt? Noformulē, lūdzu!

Jao Mins , 2009-05-09 23:01:36

16 martā leģionāri ziedus noliek, bet okupanti cepas, bet mēs latvieši neko nesakam par viņu 9.maiju....ciest nevaru šito.

verde , 2009-05-09 23:06:59

Nē, atkal Tu mani nesaprati, nesen vēl šī organizācija vāca kaut kādus parakstus, lai aizliegtu 9. maiju, 9. maijā "okupanti" dejoja VL mājaslapā, tur bija atainota liela sāpe, pienāk 9. maijs un viss kārtībā... vairāk neviens nav "okupants" , viss labi... kurināja , kurināja starpnacionālo naidu un tā arī neuzkurināja... jocīgi kaut kā.... bija saukļi un izbija.... vai valdīs arī tāpat?

Gints2 , 2009-05-09 23:11:24

Liec mierā 16. martu, ar to viss skaidrs - debiliķi PCTVL un Dzimtene to dara.... lai tak trako, ka tikai nepārsprāgst

Gints2 , 2009-05-09 23:13:43

Tikmēr , kamēr degradētā jaunatne ālēsies , riesies kā suņi un naidu kurinās, Latvijā vairs labklājību neredzēt. Dēļ šitādiem suslikiem , arī jāstaigā pa Eiropu ar ubaga tarbu būs. Miera nebūs. Dievs šitos sodīs naida kurinātājus.

pareizais , 2009-05-09 23:59:03

Ne nemīl , bet apskauž, un tev tā skauž , ka tu nosprāgsi no naida. Apsolu.

Ingai , 2009-05-10 00:08:11

Tikmēr kamēr būs tādi, kas spēlēsies ar šīs jaunatnes prātiem, ieborējot viņiem visādas muļķības, ka tāda vai šitāda nācija ir sliktāka, Jo redz "okupanti" vai "fašisti".... tā ir vēsture, sociālisms izkropļoja daudzu cilvēku dzīves, tāpēc nevajag uzplēst brūces, kuras tas radījis, lai tiktu pie varas, sevišķi dotajā momentā, kad valsts ir uz sabrukuma robežas... bet vispār man prieks , ka "Visu Latvijai" nerīkoja nekādas protesta akcijas, tas vien norāda par to, ka viņi ir nedaudz gudrāki radikāļi kā pretējā fronte...

Gints2 , 2009-05-10 00:08:14

Satos, tu arī prātā pieņemies...

Jao Mins , 2009-05-10 00:46:31

Piķis arī Krievijai aprtūcies , finanses apgrieztas:)

Lunis , 2009-05-10 01:38:24

es Tev pilnīgi piekrītu. Anglijā savākušies,ka biezs,viņu slinkuma dēļ negrib darbā ņemt iebraucējus. un nosprāgsim,kad laiks pienāks,nevis kāds krrrrr pateiks :)

Ingai , 2009-05-10 08:32:08

tāpēc jau ka viņi slinki un neapdāvināti, nav jāpielieto radikālas metodes....

Gints2 , 2009-05-10 10:09:46

Поздравляю с Победой

QWERTY , 2009-05-10 13:36:57

ar tiem, kas nevēlas runāt valsts valodā, ir jārunā tikai valsts valodā, vai jāignorē

Gints2 , 2009-05-10 13:59:21

Gint, tu gadījumā galvu neesi kaut kur saspiedis? Ja tu es āds ahūns nacionālists, ej un protestē.

Valts , 2009-05-10 14:13:22

atkal kāds kaut ko nesaprata :) kur palika ideja?

Gints2 , 2009-05-10 14:17:57

Šitais giints ar savu visuresību un visgudrību no Ogres faktiem veiksmīgi visus komentētājus aizbiedēja, tagad pārvilcies uz šejieni, lai iesākto turpinātu.

Jao Mins , 2009-05-10 19:54:57

patīk vai nē,- bet 9.maijs ir daļa arī no mūsu vēstures...

, 2009-05-11 09:04:56

Viss notiek tikai mūsu nabadzības un sliktas izglītības dēļ. Tāpēc tie nacionālisti vienmēr atrod sev klausītājus. Par 16. martu - viens jautājums, kāpēc tie "varoņi" karoja ar ebrejiem un baltkrievu lauku ļautiniem, kuriem pat ieroču nebija? Protams, iet un karot pret krieviem - tam ir vajadzīga drosme. Bet kalpotājus fašisti izmantoja priekš citām "varoņdarbiem". Piemēram, ebreju bērnu nošaut. Vai grūtniecei zobus izsist. Un vai visi atceras Hitlera plānus par Latviju? Atgadinu - nekādas latviešu valodas un latviešu valsts nebūtu. Hitlers uzskatīja, ka latvieši ir labi kalpotāji, tāpēc viņi paliks dzīvi, runās vācu valodā un apkalpos vācu nāciju, bet piemēram krievu nāciju vajag iznicināt jo viņi prot cinīties un nekad nepadodas. Ar visu cieņu - man labāk patīk uzvarētāji, nevis kalpi.

veterānu mazmeita , 2009-05-11 10:19:39

... un es par to, lai neviens, kam patiešām ir svēts viens vai otrs datums, vai kāds cits datums, lai neviens šajos datumos nepasludina sevi par atbalstītāju, konkrētai grupai, tikai tāpēc, lai sludinātu savu politisko ideju, un izskalotu smadzenes citiem, kā rezultātā radot šķelšanos sabiedrībā

Gints2 , 2009-05-11 10:47:45

Latviešus samala divas lielvaras! Es ieteiktu veterāna mazmeitai pastudēt vēsturi! Latviešu vīri aizgāja leģionā, pēc tā , ka bija piedzīvojuši pirmo izvešanu un ļoti daudziem no viņiem tuvi cilvēki bija nomērdēti bada nāvē vai nošauti. Piemēram mūsu ģimenē Staļins bija nošāvis mana vectēva vecākos brāļus, bet vectēva māsa tika izvesta uz sibīriju kur mirusi bada nāvē un kuru apglabāja pašas nepilgadīgie bērni sniegā un kad iestājās pavasaris atkusa zeme tad viņas mirstīgās atliekas bērni pārabedīja. Tāpēc man vectēvs aizgāja leģionā un krita netālu no bauskas. Kopā no leģiona aptuveni 60 000 tūkstoši latvieši krita. Tanī pašā laikā vectēva jaunākais brālis tika iesaukts krievu armijā un laimīgi atgriezās mājās.Jebkura noslikšanās uz vienu vai otru pusi šajā gadījumā nav objektīva. Kā paši leģionāri saka ka sabiedrotais nebija īstais bet pretinieks gan. Nobeigumā es gribēju tikai pateikt, ka jebkura karavīra piemiņa ir svēta kas nolika galvu par savu Tēvuzemi un nav svarīgi kādā formas tērpā viņš karojis, bet viņš ir atdevis pašu dārgāko- dzīvību lai dzīvotu citi!

Vilks- veterānu mazmeitai , 2009-05-11 12:43:37

veterānu mazmeitai gan izskalotas smadzenes. Ja latvietis grib būt latvietis, tad noteikti viņš ir nacionālists. Tas jums ir ieborēts, kas būtu ja būtu un ko uzskatīja Hitlers. Kā jūs zināt, ko Hitlers uzskatīja? Bet, kas notika pēc kara, to mēs visai zinām. "Atbrīvotāji" kaut kā netaisījās mājās. Atbrīvoja mājas no latviešiem un paši ērti iekārtojās.

la-la , 2009-05-11 12:57:25

Pareizi jau tā "nozombētā mazmeita" iesāka savu "opusu"- "Viss notiek tikai mūsu nabadzības un sliktas izglītības dēļ." Var jau manīt, ka visa viņas izglītība vēstures jomā ir beigusies ar PSRS vēstures īso (rediģēto) kursu un iedzērušā vectētiņa veterāna karalaika atmiņām (kuras arī daļēji veidoja) kompartijas poļitruki. Mana informācija par tiem laikiem balstās uz tēva (kristāltīra cilvēka) atmiņām, kurām ticu vairāk, nekā Lielajai Padomju , kā arī Britu enciklopēdijām.
Protams, abās frontes pusēs gadījās visādi karotāji , arī nezvēri un marodieri, taču tēva atmiņās vācieši tomēr pārsvarā bija cilvēcīgāki par daudziem krievu "atbrīvotājiem".
Un vēl jautājums mazmeitai: ja jau tik dikti patīk tie uzvarētāji, ko tad dzīvo un mocies tajā "kalpu valstī"? Uzvarētājiem zemes daudz vairāk un neviens neliek runāt svešā mēlē un kārtot valodas eksāmenus.
Kas attiecas uz Uzvaras svētkiem- visu cieņu veterāniem abās frontes pusēs, lai viņiem veselība pieturas. Ne jau viņi uzsāka to riebīgo karošanu. Gan toreiz, gan tagad visu šmuci savāra politiķi.

j. , 2009-05-11 16:37:24

Pēc gadiem pieciem vairs neviena īsta veterāna nebūs, bet vai jūs domājat, ka tas tusiņš 9 maijā pārdaugavā beigsies? Taču nē- tur turpinās ālēties naida kurinātāji un visi pārējie urlas, kuriem galvenais ir sauklis ''russkije nezdajutsa'', kuriem galvenais ir pierīties un iekrist dīķī.....

hejā , 2009-05-11 21:54:00

Tev nekā svarīgāka šajā dzīvē nav kā skatīties uz piedzērušiem idiotiem?

Gints , 2009-05-11 21:58:37

"jebkura karavīra piemiņa ir svēta kas nolika galvu par savu Tēvuzemi" - jā, tā ir tiesa. Ja runa iet pat tiem, kas karoja ar ieročiem rokās. Jūsu ģimenei izsaku visdzīļako līdzjūtību sakarā ar to murgu, ko nācas pārdzīvot Jūsu radiem Sibīrijā...

Veterānu mazmeita-Vilkam , 2009-05-12 08:52:10

"Atbrīvoja mājas no latviešiem un paši ērti iekārtojās." 1. Mājas, kur ērti iekartoties, pēc kara te dauzdz nebija, tāpēc tiem "atbrīvotājiem" no sākuma nācas visu celt no jauna - mājas, rūpnīcas (kur tagad tikai veikali palika) un ceļus. 2. Ja gribat, varu pastāstīt, ka viena radiniece dabūja citas radinieces māju. Viņa aizgāja pie krieviem un pastāstīja, ka radi ir lūk kalpoja pie fašistiem (īsti tā nebija). Un papīrus parakstīja. Visu ģimeni uz Sibīriju aizveda (paldies Dievam, visi izdzīvoja, brīnums), bet tā radiniece bija ērti iekartojusies svešā majā. Un tas nebija vienīgais gadījums.

Veterānu mazmeita-la-la , 2009-05-12 09:01:11

Esmu te dzimusi. Esmu lojāla Latvijas Republikas pilsone. Maksāju nodokļus. Pārvaldu valsts valodu. Vīrs - latvietis. Un vēl viens - mans vectēvs nebija nekāds dzerājs, bet cilvēks ar augstāko izglītību, daudz lasīja, ceļoja, apmeklēja teātra izrādes, viņš mīlēja dzīvi un viņam bija daudz draugu - krievi, latvieši, ebreji. Viņš maz stastīja par to karu. Un pat nekaroja uz LR teritorijas.

Veterānu mazmeita-j. , 2009-05-12 09:09:11

nu redz... vēsture, lai kāda, bet tomēr visu mūsu vēsture, bet tagadnē jāmācas sadzīvot ar to, kas noticis pagātnē, kopīgi lūkojoties nākotnē...

Gints2 , 2009-05-12 09:16:33

Tas nav tusiņs. Tā ir piemiņas un pateicības diena. Protams, vienmēr atradīsies cilvēki, kuriem jebkurš pasākums ir tikai iemesls piedzerties. Bet ticiet man - daudz tādu tur nebija.

Veterānu mazmeita-hejā , 2009-05-12 09:18:03

"kopīgi lūkojoties nākotnē" - tieši to es arī gribu. Bet kad ieslēdzu teļuku, dzirdu tikai vienu - lai tās krievu cūkas brauc prom. Kā tu domā - vai patīkami? Kad viens bērns citam smilšu kastē saka - nespēlējies ar to puiku, viņš ir krievs - kā rīkoties? Kad kolēģi aizmirsa par tavi tautību un tavā klātbūtnē sāka apspriest, kādi tie krievi visi ir riebīgi - vai tas ir normāli? Varu ilgi turpināt...

v.m. , 2009-05-12 09:24:51

jautājums: kāpēc tad vispār pēc kara jūs te atradāties? Jā, arī es atklāti parunājos ar kaimiņieni, kāpēc viņa ir te, Latvijā. Nu ja, viņa saka, mums Pleskavā ciemats bija sabombardēts, izpostīts. Tad kāpēc gan krievi pēc kara nebūvēja un neatjaunoja Krievijas teritorijā? Kāpēc viņi iekārtojās blakus teritorijās? Un tas, ka viens otrs negodīgs latvietis stučīja par kaimiņu, lai iegūtu viņa mantu, tas arī ir tiesa. Tikai kāpēc tādi negodīgie varēja iet pie krieviem un stučīt un tātad izrēķināties ar jaunās varas palīdzību? Nelieši ir vienmēr bijuši visos laikos un visās nācijās. Tikai būtu ļāvuši mums te pašiem tikt ar visu galā. Un neviens jūs nelūdza ne te ko bombardēt, ne celt, ne izsūtīt cilvēkus.

la-la , 2009-05-12 09:32:09

Molotova-Ribentropa pakts, pazīstams arī kā Hitlera-Staļina pakts, Ribentropa-Molotova pakts, Nacistu-Padomju pakts, kura oficiālais nosaukums bija Neuzbrukšanas līgums starp Vāciju un PSRS, oficiāli bija neuzbrukšanas līgums starp Vāciju un PSRS. To 1939. gada 23. augustā Maskavā parakstīja PSRS Ārlietu tautas komisārs Vjačeslavs Molotovs un Vācijas Ārlietu ministrs Joahims fon Ribentrops. Neuzbrukšanas līgums bija spēkā līdz 1941. gada 22. jūnijam, kad Vācija uzbruka PSRS.

Kaut gan oficiāli tas bija savstarpējās neuzbrukšanas līgums, pakts saturēja trīs slepenus papildprotokolus, kuri sadalīja Somiju, Igauniju, Latviju, Lietuvu, Poliju un Rumāniju PSRS un Vācijas interešu sfērās. Pakta rezultātā vispirms no PSRS interešu sfēras tika repatriēti vācu tautības iedzīvotji, un tad šajās valstīs atbilstoši līgumam iebruka abu lielvalstu karaspēki - Latviju, Lietuvu un Igauniju okupēja PSRS, Polija tika sadalīta starp PSRS un Vāciju, savukārt Somija Ziemas kara rezultātā un Rumānija bija spiestas atdot PSRS daļu savas teritorijas. ROKAM ĀRĀ UN TIESĀJAM VIŅUS!

Gints2 , 2009-05-12 09:39:54

Vai Jūs tiešam esat pārliecināta, ka Latvija kļūs par bagātu un stabīlu valsti tiklīdz pedējais krievs aizbrauks uz Krieviju? Un par to teritoriju - bija pasaules karš. Parasti pēc tādiem notikumiem pasaules kartes mainas. Krievija dabuja Latviju, Igauniju un Lietuvu, un ne tikai - puse no Eiropas palika "sarkana". Es nesaku - atbrīvoja, es saku - iekaroja. Jo Krievija uzvarēja karu. Būtu savadāk - te būtu Vācijas province.

v.m.-la-la , 2009-05-12 09:40:05

... lūk, iedzīvotāju skaits ir viens no svarīgākajiem faktoriem tautsaimniecības attīstībā, visu dara cilvēks. Un atkal, tas jādara nevis sašķeļot sabiedrību ar fanātiski apsēstām idejām par "okupantu" vai "fašistu" iznīcināšanu un izraidīšanu, un vēl smieklīgāk - kompensācijas pieprasīšanu no Krievijas - to vajadzēja darīt uzreiz pēc neatkarības atgūšanas, nevis tagad, lai pievilinātu sev vēlētājus, kam "nozombētas"(man iepatikās šis vārds) smadzenes. Pieņemsim Nīderlandē ne īpaši ieredz vāciešus, viņus labāk redz ejam , nekā nākam, bet viņi ir liela kaimiņvalsts, kura iepludina savu kapitālu Nīderlandē, vācu tūristi ir lielākā daļa atsevišķās provincēs. Un kā teica viens flāms (holandietis)-" Vācieši ir dīvaini cilvēki, viņiem ir pašiem sava zeme, liela zeme, bet viņi nemitīgi lien iekšā mūsu zemē, bet... bet paldies Dievam, ka viņiem vismaz ir līdzi tikai čemodāni, nevis tanki..."

Gints2 , 2009-05-12 09:52:24

Atvainojiet, Krievija neuzvarēja karu! Karu uzvarēja PSRS un ļoti daudzi sabiedrotie. Vēl PSRS laikos mums vēsturē mācīja, ka PSRS armijā katrs ceturtais bija ne krievs. Tā ir liela daļa. Bez šīs daļas nebūtu uzvarējuši. Un pateiksim paldies katram, kas atdeva dzīvību pret lielo ļaunumu - nacismu.
Tikai jocīgi, ka man būtu jāpriecājas, ka notika mazākais ļaunums. Notika liela netaisnība pret cilvēkiem. Nu, karš beidzās, iet mājās un priecājas. Ta vietā turpinājās ļaunums.
Ja nu tagad, piemēram, Latvija iekarotu Īriju ar tankiem, nodarītu pāri tās iedzīvotājiem. Un man būtu iespējams braukt tur un dzīvot labāk kā Latvijā. Man būtu kauns tā darīt, jo es zinātu, kā uz mums skatās īri, šī iespēja taču būtu radīta ar tanku palīdzību.
Bet tagad ir cita situācija, cilvēki brauc uz Īriju likumīgi.

la-la , 2009-05-12 13:22:52

v.m., tātad jūs atzīstat, ka Latvija ir iekarota? Vai iekarošana nav sinonīms okupācijai?

! , 2009-05-12 14:06:52

Protams, ka iekarota, kā savadāk? Latvija vienmēr bija zem svešinieku varas - te bija vācieši, zviedri, krievi (Latvija taču bija daļa no Krievijas vēl cāra laikā). Pēc 1917. gada, kad tie sarkanie strēlnieki sarunāja Ļeņinu un dabūja neatkarību Latvijai, sācies īss periods, kad latvieši dzīvoja paši, kaut gan nauda un rūpnīcas piederēja vāciešiem un ebrejiem. Un 1940. gadā viss beidzies. Tagad esam daļa no Eiropas Savienības, un no Briseles mums norada, ko laukos stādīt, pēc kuras metodes skolā mācīties, kādas pensijas maksāt un kur slimnīcas likvidēt. Bet tagad mums tomēr ir karogs, himna, valsts valoda un prezidents. Un mēs droši varam braukt uz Īriju strādāt par viesmīliem un dārza strādniekiem.

v.m.-! , 2009-05-12 14:24:45

Ingai,что ты здесь чушь несёшь? нас ненавидят все ,кроме России,знаешь почему? потому что завидуют! всем странам от России нужны только ее территория и ее богадства,а именно полезные ископаемые! Я не буду вдоваться в историю России,окупанты мы или свободители от фашизма(и как это мы были окупантами,если Латвия во Второй мировой была в составе СССР,мы защищали свои территории),потому что это бессмыслено что-либо говорить сейчас,скажу только одно: прекращайте рассуждать про войну,вам никогда не узнать правду,каждая страна историю пишет как выгодно ей,и у нас с вами разные источники,эта тема безконечна,вы никого не переспорите и не убедите,и мы тоже! И НЕ ЗЛИТЕ РОССИЮ,долго она терпеть не будет! Россия уже частенько поговаривает о Латвии!

Юлия , 2009-05-15 15:10:16

Piedalies diskusijā

Atzīmējot opciju Atcerēties mani Jūsu vārds un e-pasta adrese tiks saglabāti, un turpmāk, komentējot rakstus vai veicot ierakstus forumā, nebūs jāievada pa jaunu.
x aizvērt šo paskaidrojumu
(?)

Ogrenet