Kā Ogrē skatīsimies digitālo TV?

Kā Ogrē skatīsimies valstī tuvā nākotnē pārraidāmo digitālo TV ar TV antenu palīdzību, ja no Ogres māju jumtiem ar Ogres pašvaldības piekrišanu māju TV antenas iztirgotas? Kas par šīm lietām atbildēs un kas maksās par šo TV antenu uzstādīšanu uz Ogres māju jumtiem? Kad tiks atrisināts šis jautājums Ogrē???

Andris , 2009-04-15 20:47:22

Jauki, man vispār Tv vairs nerāda!!!!! :(
Kretīni!!!!

eeee , 2009-04-15 23:04:57

digitālajai televīzijai uz jumta antenas neuzstādīs, bet gan liks cilvēkiem katrā dzīvoklī, kas vēlēsies dekoderus. pārējie klausīsies radio

tā lūk , 2009-04-15 23:45:10

viens dekoders neko nedod, to jāpievieno antenai vai vismaz jāsavieno ar tālruņa signālu, interesanti, kurā valstī ar vienu dekoderi var skatīties TV?

to tā lūk , 2009-04-16 09:05:46

ja nemaldos, tad kolektīvās antenas bija metru viļņiem, kas īsti neķer digitālās TV frekvences. tagad vai nu liks decimetru antenas un cilēki pirks dekoderus vai nu visu piegādās kautkāds videotīkls pa kabeļiem jau atkodētu.

akmens , 2009-04-16 10:33:53

Jā, jā... viss jau ir forši, bet Tv joprojām nerāda!!! :(
Varbūt kāds zin kontakt tālruni pa kuru varu sazināties ar ļautiņiem, kas var darīt ko lietas labad???

eeee , 2009-04-16 10:49:09

TVT nav "nogriezis" tāpēc, ka netika pārslēgts Līgums? ... varbūt tāpēc nerāda ... man arī vakar laikam atslēdza, jo vakarā vairs nerādīja, jo arī neslēdzu ar viņiem Līgumu .... neredzu par ko tam kaktu kantorim TVT maksāt mēnesī 2,7 Ls ... rāda visu laiku kaut kādas miglu bildes ...

Legionary , 2009-04-16 11:25:22

Pa ausu galam esmu dzirdējis, TVT meitas uznjeemums Baltkoma, vai arī Baltkomam pieder kaut kaadas kapitaal daljas vinja un Apkalposhanas punkti atrodas vienaa un tajaa pashaa vietaa :)
Bet tā kopaa liksim savans Decimetra antenas uz Balkoniem, vai pie logiem un skatiisimies uz krutajiem plazmas ekraaniem visus kanaalus un tikai pirksims chipkartes, un muusu maajas izskatiisies kā pavasarii pamodies Ezis kursh .

Ogrish , 2009-04-16 13:20:32

Piekrītu, ka visticamāk ir jābūt decimetru TV antenām, lai skatītos digitālo TV! Bet ko tad Ogres māju apsaimkniekotājs šajā sakarā dara? Izņemot apšaubāmas lietas kopīgi ar SIA Televideotīkliem, laikam citu neko!!!

to akmens , 2009-04-16 21:11:17

Te ir hipersaite uz jaunāko informāciju par virszemes TV. http://www.lattelecom.lv/Lattelecom_grupa/preses_telpa/?action=news&object_id=65830. Daudzkārt forumos ir runāts par to, ka vecās antenas jau sen būtu sapuvušas un nogāzušās, ka tās ir metriem, bet tagad ir decimetri utt. Viss nolietojas un nopūst. Tieši tāpēc tiek uzkrāta naudiņa, lai nolietojušās lietas nomainītu ar jaunām. 11 gadu laikā katra 9-stāvu mājas sekcija ir samaksājusi 1800 Ls abonentu maksās (maksa par TV antenu Mālkalnes r'wķinos). Tad nu tās metru antenas sen varēja būt nomainītas pret decimetru. Viena laba antena nemaksā vairāk par 50 Ls, viens labs antenas pastiprinātājs nemaksā vairāk par 40 Ls. Tā, lūk!

AiLa , 2009-04-17 00:47:49

Mees salodeejaam taadu istabas antenu, ka raada visu ko vajag un nevienam nekas nav jaamaksaa... :)

Juatri :) , 2009-04-17 11:05:55

Istabas antenai vajag logus Zaķusalas virzienā un mājai labu atrašanās vietu. Taču ir daudz māju, kuru dzīvokļos pat FM radio nav uztverams. Tāpēc vajadzīga jumta antena. Lai nebojātu mājas jumtu un izskatu, jābūt yikai vienai antenai katrai sekcijai. Pie šīs antenas tad varētu pieslēgties jebkurš mājas dzīvoklis un baudīt visas ciparu TV priekšrocības: kvalitāti, valodas izvēli u.c. Patlaban Ogrē visas antenas ir nogāztas, kabeļi ar vairākkārtējām mahinācijām piesavināti. Vietā tiek piedāvāta ļoti zemas kvalitātes, toties dārga, kabeļtelevīzija. Bet Mālkalne tēlo nezinīšus, vicina likumus, kuros nevar atrast obligāto pakalpojumu sarakstā TV antenas, līguma nepildīšanu pasludina par normālu parādību...

skumji :( , 2009-04-18 21:30:15

šodien TVT daudziem nogriež antenas!

ARTA , 2009-04-20 17:12:54

Nogriež gan, tas tiesa. Ir vienkārši pašiem jāpievieno atkal atpakaļ. Tas nav sarežģīti. Paskatīsimies, kam būs vairāk enerģijas un pacietības. Mālkalnes līgumi, kuros tā apņemas mūs nodrošināt ar TV antenu, ir joprojām spēkā. Tātad formāli kabelis, pie kura ir (līdz šim bija) pievienots mūsu dzīvokļu kabelis, ir jāuzskata par kolektīvās antenas kabeli, gar kuru TVT nav nekādas daļas un beigta balle. Lai tas TVT tiek galā ar saviem klientiem un negrābstās gar Mālkalnes klientu kabeļiem, vai ne? ;)

skumji :( , 2009-04-20 22:05:28

tātad kāds ir pārdevis mūsu īpašumu bez mūsu ziņas. Un tagad nāk ar nažiem un tik griež. Tātad es arī viņiem varu griezt tā ka šņirkst?

ARTA , 2009-04-20 22:44:46

pie tam tie 2 TVT telefona numuri ir BALTKOM. Tie skaita naudu.

rips , 2009-04-20 22:55:26

Par prihvatizēšanu bija "Ogrēnietī" rakstīts. Smalki izplānota blēdība, ko mums tagad pasniedz kā parastu, normālu darījumu. Nez, vai var un vajag griezt viņiem tā, ka šņirkst, bet atpakaļ gan pievienot var un vajag. Kā jau sacīju, līgums par nodrošināšanu ar TV antenu ir ar Mālkalni, kamēr tas nav mainīts tajā pašā līgumā noteiktajā kārtībā, nevis līgums ar TVT. Tā sacīt, TVT savi (kabeļtelevīzijas) klienti, Mālkalnei savi klienti (kolektīvās antenas lietotāji).

skumji :( , 2009-04-20 23:08:39

kāda pieredz ar pieslēgšanos atpakaļ? vai tvt pārbauda un griež nost atkal?

iedzīvotājs , 2009-04-22 11:41:26

paskatisimies

rips , 2009-04-22 12:00:39

Protams griež nost!

Jānis , 2009-04-22 16:33:12

Viņi griež, mēs lodējam atpakaļ. Attīstām nozari. :)

skumji :( , 2009-04-22 17:03:39

Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā:

"147.1 pants. Televīzijas un skaņas apraides signālu izplatīšanas kabeļtīklu sistēmas uzstādīšanas un lietošanas kārtības pārkāpšana

Par televīzijas vai skaņas apraides signālu izplatīšanas kabeļtīklu sistēmas uzstādīšanu vai lietošanu bez attiecīgas atļaujas -

uzliek naudas sodu no piecdesmit līdz simt piecdesmit latiem."

"149.1 pants. Telekomunikāciju iekārtu patvaļīga pieslēgšana publiskajam telekomunikāciju tīklam un patvaļīga pieslēgšanās televīzijas un skaņas apraides signālu izplatīšanas kabeļtīklu sistēmai vai tās bojāšana

Par telekomunikāciju iekārtu patvaļīgu pieslēgšanu publiskajam telekomunikāciju tīklam -

uzliek naudas sodu no piecdesmit līdz divsimt piecdesmit latiem.

Par patvaļīgu pieslēgšanos televīzijas vai skaņas apraides signālu izplatīšanas kabeļtīklu sistēmai vai tās bojāšanu -

uzliek naudas sodu no desmit līdz simt piecdesmit latiem.

Par šā panta otrajā daļā paredzētajām darbībām, ja tās atkārtoti izdarītas gada laikā pēc administratīvā soda uzlikšanas, -

uzliek naudas sodu no piecdesmit līdz divsimt piecdesmit latiem."

Jānis , 2009-04-22 17:45:56

147.1. ir par kabeļtīklu kantori.
149.1. ir par publisku tīklu nevis par kolektīvajām antenām, par kurām ir līgums ar Mālkalni.

Kas tai kodeksā atttiecas uz Mālkalnes kolektīvo antenu klientiem?

skumji :( , 2009-04-22 18:42:41

Ja reiz par likumiem runājam, palasiet šo:

Radio un televīzijas likums
32. pants. Kolektīvās uztveršanas sistēmas

(1) Kolektīvās uztveršanas sistēmas ir antenu, kabeļtīklu un elektronisku ierīču komplekss, kas paredzēts, lai attiecīgajā apdzīvotajā vietā droši uztveramās televīzijas programmas nemainītā veidā un tehniskajiem normatīviem atbilstošā kvalitātē pievadītu atsevišķu ēku, ēku grupu vai nelielu apbūves zonu abonentiem. Kolektīvās uztveršanas sistēmas nav uzskatāmas par kabeļtelevīzijas tīkliem.

(2) Uz kolektīvajām uztveršanas sistēmām attiecas noteikumi par elektronisko sakaru tīklu ierīkošanu, reģistrāciju, ekspluatāciju un aizsardzību.

(3) Kolektīvās uztveršanas sistēmas īpašniekiem ir jānodrošina visu attiecīgajā teritorijā droši uztveramo Latvijā raidīto televīzijas un ultraīsviļņu diapazona radioprogrammu uztveršana un pievadīšana abonentiem tehniskajiem normatīviem atbilstošā kvalitātē.

(4) Kolektīvās uztveršanas sistēmas ar to īpašnieku piekrišanu var izmantot kabeļtelevīzijas un kabeļradio (radiotranslācijas) pakalpojumu sniegšanai, ja kolektīvās uztveršanas sistēmas izmantotāji vēlas saņemt šos papildu pakalpojumus.

skumji :( , 2009-04-22 19:55:37

mēs te lasam to Mālkalnes līgumu un īsti nesaprotam:
1. vai Mālkalne (M) bija likumiski tiesīga nodot trešajai personai, bez iedzīvotāju piekrišanas antenu kaut kādam monopola urlam??!!!
2. M un manis starpā noslēgtajā līgumā pkt.1.1., minēts, ka M apņemas sniegt šādus pakalpojumus:... x.koplietošanas TV antena. Taču pkt. 6.2.5. rakstīts, ka M tiesīga nodot trešajai personai saistību izpildi, atbildot par man radītajiem zaudējumiem. Vai šeit nav pretruna?
3.vai M nav jāievēro līguma pkt.4.1.- līgumu var grozīt M un īpašniekam savstarpēji rakstiski vienojoties??
Esam uz šito "pavilkušies"... gribam turpināt "attīstīt nozari" :)
"skumji :( " ko daram?

iedzīvotājs , 2009-04-22 20:37:08

Es arī pasen esmu uzvilcies. Un ne jau tāpēc, ka nevaru samaksāt. Vienkārši ir skumji :(, ka visādi, kā jūs sakāt, urlas, iedzīvojas uz citu rēķina, piedevām vēl bezkaunīgi kļūst. Palasiet šeit, ko saka Andris par līgumu ar Mālkalni:
http://www.ogrenet.lv/forums/citastemas/jautajiet/27959/

Te arī ir runāts par šo pašu jautājumu:
http://www.ogresvestis.lv/news.php?newsid=12314

Un te:
http://www.ogresvestis.lv/news.php?newsid=12288

Tēma nav jauna. Priekšpēdējā Ogrēnietī bija garum garais raksts par šļuru ar TVT un Mālkalni. Pēdējā izliekas par nezinīšiem no mēness. Arī te Roze saka: nav nekādu līgumu ar iedzīvotājiem par TV antenām, tādu pakalpojumu nav:
http://www.malkalne.lv/?pg=1&cat=3&id=385

Bet ir gan! Re, kur var ieraudzīt:
http://www.malkalne.lv/?pg=5&gads=2005
un te arī:
http://www.malkalne.lv/?pg=4&cat=9

Ja nevarēs savādāk, jāsūdz būs Mālkalne tiesā.
Bet līdz tam es uzskatu, ka man ir spēkā līgums ar Mālkalni, kurā ir teikts, ka līgumu var mainīt, tikai pusēm rakstiski vienojoties.
Pie tam es uzskatu, ka mana dzīvokļa pievadkabelis ir pieslēgts Mālkalnes līgumā minētajai kolektīvajai antenai (kabelis patiešām ir padomju, no vecās antenas). Tādējādi huligānu, kas man nogriež antenas pievadu postījumus novēršu pats, pievienojot kabeli atpakaļ tur, kur tas bija pievienots pirms nogriešanas. Vēl apsveru iespēju skapja durvīm kāpņu telpā piekārt atslēgu, lai visādi post'tāji nelien ar saviem griežamajiem pie maniem kabeļiem. Tā, ja...

skumji :( , 2009-04-22 21:40:57

Pateicos par informāciju! Lielu daļu jau biju lasījis, bet bija arī jauna info, kas tikai stiprināja mūsu pārliecību.

iedzīvotājs , 2009-04-23 08:51:35

Varbuut tad vienkaarshi norunaajam konreetu datumu un laiku, kad ejam uz Malkalni suudzeeties par liiguma nepildiishanu? Kaa arii pieprasiit tiem TVT piesleegt atpakalj vadus, kur vinji ieprieksh biija?

P.S
Kaa arii es nesaprotu, kaapeec man buutu jaamaksaa tam TVT par piesleegshanu veel 5Ls ? Vaitad vinji man citu vadu vilks iekshaa dziivoklii?

Talriitis , 2009-04-23 19:51:33

Piedalies diskusijā

Atzīmējot opciju Atcerēties mani Jūsu vārds un e-pasta adrese tiks saglabāti, un turpmāk, komentējot rakstus vai veicot ierakstus forumā, nebūs jāievada pa jaunu.
x aizvērt šo paskaidrojumu
(?)

Ogrenet