Interesants gadījums

Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) apstiprināto ES fondu apguves projektu vidū ir arī projekts par lāzeršovu rīkošanu Kombuļu pagastā un 200 000 latu vērtas audiotehnikas iegādi Indras pagastā, abus projektus pieteikušos uzņēmumus atrast nav iespējams un LIAA prognozē, ka tie naudu nesaņems, ziņoja raidījums "Nekā Personīga". Tikmēr raidījuma veidotājiem par šīs informācijas neizplatīšanu piedāvāts kukulis.

Kombuļu pagasts atrodas 300 kilometru attālumā, kādreiz tur dzīvoja 800 iedzīvotāju, bet tagad - ap 200. Kombuļos plānots realizēt vienu no lielākajiem ES biznesa projektiem - lāzertehnikas iegādi. Projektu iecerējis realizēt "SIA Dautvest" bez pieredzes izklaides jomā. Projekta kopējā summa ir aptuveni 182 000 latu, no kuriem 70 000 latu - ES nauda. Tā ir maksimālā summa, kuru uzņēmums var saņemt no ES.
Iepirkums par lāzera tehnikas iegādi noslēdzās šā gada februārī, bet pats projekts jārealizē līdz maijam. Par vērienīgo biznesa projektu un tā realizētājiem pagasta padome nezina, svētdien ziņoja "Nekā Personīga".

Arī Daugavpils rajona Indras pagastā LIAA noslēgusi līgumu ar "SIA Baltik Solo" par profesionālu apskaņošanas tehniku. Projekta kopējās izmaksas 195 000 latu, no kuriem uzņēmums atpakaļ saņemtu 70 000. Projekta aprakstā minēts: "Projekta mērķis ir iegādāties profesionālo apskaņošanas tehniku pasākumu organizēšanai. Iekārta tiks izmantota organizējot kultūras pasākumus, kā arī atbalstot projektus un pasākumus, kurus organizē pašvaldības uzņēmumi."

Šim projektam arī beidzies iepirkums un arī līgumā paredzētais projekta īstenošanas termiņš. Tomēr pēc Indras Tautas nama vadītājas teiktā vienīgā tehnika, kas viņiem pieejama pasākumu organizēšanai ir par aptuveni diviem tūkstošiem latu no pašvaldības budžeta iepirktie mikrofoni un tumbas.

Turklāt vairs neesot atrodami paši projektu īstenotāji. Uzņēmumi aģentūrai norādījuši, ka atrodas Daugavpilī, kur tos vairs nevar atrast. Pēdas gan ved uz galvaspilsētu, taču tikpat ātri vien pazūd, jo Uzņēmumu reģistrā norādītās adreses Rīgā, arī ir tikai uz papīra.

Abi uzņēmumi gandrīz vienlaicīgi izveidoti neilgi pirms projektu iesniegšanas pērnā gada sākumā. Dibinātājs, abos gadījumos - kāda jauna sieviete. Pēc tam uzņēmumi pāriet kādas citas personas īpašumā. Norādes uz citām firmām vai biznesiem šīm personām nav, kas vedina domāt, ka uzņēmumu formālais īpašnieks ir tikai projekta rakstītājs vai organizators, nevis patiesais īstenotājs vai investors.

Andris Ozols LIAA direktors raidījumam paudis pārliecību, ka "naudu šie projekti nedabūs. Mums nebija pamata neapstiprināt šos projektus. Es gan nevaru apgalvot, ka tie ir slikti. Ir bijuši praksē ļoti veiksmīgi novatoriski projekti, kuriem sākotnēji neviens netic, piemēram, "Aerodium"".

Pēc sižeta gatavošanas ar "Nekā personīga" sazinājās kāds cilvēks, kurš par sižeta nerādīšanu viņš piedāvāja piecus tūkstošus latu, bet raidījuma veidotāji vērsušies policijā.

"Nekā personīga" noskaidroja, ka šis cilvēks ir Ogres novada uzņēmējs un politiķis, Zaļo un zemnieku savienības biedrs Arvis Auziņš. Viņš ir Ogres estrādes saimnieks un Ogres novada domes deputāts.

Vivita , 2009-03-16 15:48:20

pēc teksta var saprast ka tas gan ir bijis Ludvigs Tribockis ne Arvis Auziņš vai tikpat labi jebkurš :)

viss personīgi , 2009-03-16 15:53:51

kādā sakarā Tribockis? Estrāde tač ir auzai un abi projekti taisni kā radīti ogres estrādes uzplaukumam!

heij , 2009-03-16 16:47:54

Vien liels, liels, LIELS FUI Ogreneta žurnālistiem! Tiešām tik "neatkarīgi" esat, ka par šo, Ogrēniešiem tika aktuālo tēmu, nespējat pat rakstiņu saskribelēt? Kauns par jums.

X'treems , 2009-03-16 18:14:19

Auzins malacis sen Zadvinskai vajag aiziet pasai no amata neko labu Ogrei vina nevar piedavat kad pedejo reizi bija pasakums krievu valoda gadu atpakal

Liene , 2009-03-16 23:13:47

nju blin,es nevaru tik garu tekstu nolasit!!!varat to visu 2 vardos uzrakstit??baigi interesanti par ko tur Vivitina uzrakstija!!!

b , 2009-03-19 20:29:57

Šeit par visu taču maksā Auza. Šis ir viņa portāls, tāpēc tāda reakcija.

HA-HA , 2009-03-24 10:05:21

Piedalies diskusijā

Atzīmējot opciju Atcerēties mani Jūsu vārds un e-pasta adrese tiks saglabāti, un turpmāk, komentējot rakstus vai veicot ierakstus forumā, nebūs jāievada pa jaunu.
x aizvērt šo paskaidrojumu
(?)

Ogrenet