Ogres HES
Gribētu zināt, kāds labums Ogrei ir no Kartonfabrikas HESa? Žēl skatīties uz mirstošo Ogres upi. Straume vairāk nav,upe aizaugusi ar zālēm,lejpus HESa pat ūdeņa nav. Virs dambja upes krasti izskaloti,drīz šoseja būs ūdenī,koki beigti. Zivju arī upē vairāk nav. Līdz ar HESa uzcelšanu mūsu pilsētas upe izskatās ar katru brīdi briesmīgāka.
kopumā vērtējot, NEKĀDS!!! vienīgie ieguvēji ir īpašnieki.. ja vēlies varu pierādīt ar skaitļiem..
Gribu skaitljus. Cik sarazho, pa cik paardod, cik valsts dotee, klaaj visu valjaa.
vakarā ierakstīšu savas pārdomas un centīšos arī ar skaitļiem..
Man tāds iespais ka tam Onjonam nav ko darīt, kā tikai rakstīt komentāru , un vēl uzspiest citiem savu viedokli. Izej draudziņ ārā un palūkojies, kāds skaists rudens un cik jauki cilvēki visapkārt!
Astro, varbūt Onjonam jauki cilvēki apkārt tepat portālā? Vai arī Tu pie tādiem sevi nepieskaiti?:))
Es gribu ciparus! ASTRO netraucee Onjonam reekinaat.
man kaut kur bija referāts par šito.. kādreiz studiju laikā interesējos un nepatika man šita Emsiņa un Kalvīša štelle (viņš toreiz bija ekonomists galvenais valstī)..
ui.. deminotīvs nevieta.. :D Emša, piedošanu.. bet tos skaitļus atradīšu.. (protams, tikai par mazajiem Hesiem kopumā nevis Ogres, pieņemu, ka likumsakarības attiecas arī uz to..)
Vēl atliek nobalsot par kārtējiem ZZS kretīniem turpmākos 4 gadus un Ogres upi pārvērtīsim par izbetonētu kanālu! Galvenais - iegūt sponsoru naudi, bet vide ir tikai peļņas ieguves avots!
Rūķīt, atvaino, nevaru atrast to referātu (ja atradīšu nosūtīšu).. bet nu doma tada, ka veinīga valsts dotācija ir, ka pa dubulto tarifu iepērk enerģiju no mazo HES īpasniekiem.. nu vismaz pirmajos cik tur gados.. pašvaldībai vienīgais labums ir mazliet nodokļu un pāris darbavietas.. vides postījumi (fauna, flora un vienkāŗsi ainava un kultūrvide) naudā nav aprēķināmi..
kad radaas shis HES? kaads zina?????
http://www.vidm.gov.lv/ivnvb/ivn/projekti/proj1/Eogr_padz.htm
http://www.viss.lv/?p=140880
he, pat google.lv nekā prātīga nav. vienīgi kāds var uzzvanīt uz zemāk norāditajā saitē norādīto mob.nr:)
sen zināms, ka mazie hes ir ne tikai elektrības, bet arī naudas ģenerātors. runā, ka dažos mazajos hesos ģenerātoram griezties palīdz elektormotors. var likties stulbi, taču tikai līdz brīdim, kad atceramies, ka likums liek Latvenergo iepirkt elektrību par dubulto tarifu. kā tur īsti ir patiesībā, grūti teikt, neviens jau nelaiž klāt un eksursijas nerīko, tieši otrādi, tur pa gabalu.
Un regulāri ūdens iet pāri gājēju celiņam.