Apgaismojums uz šosejas pretim Grīvas prospekta rajonā

Labdien, lūdzu, vai kāds var izskaidrot to muļķīgo apgaismojuma raustīšanos uz Rīgas-Daugavpils šosejas apmēram Grīvas pr. rajonā (posmā no Selver - krustojumam uz D-pils pusi) tumšajā diennakts laikā? Man ir mazs bērns, naktīs jāceļas barot, nevar izturēt to čikāšanos, ka ik pēc pāris min. ieslēdzas un izslēdzas lielās gaismas; pašai arī grūti aizmigt, jo logi uz šosejas pusi. Kad braucu ar auto, vispār gandrīz avāriju uztaisīju, jo tieši griezu ārā no Selver uz šosejas un pēkšņi - visas gaismas izdziest. Sviests. Kāds skaidrojums, kāpēc tas notiek un cik ilgi vēl? Un vispār, man domāt, ka tāpēc arī uz veikalu cilvēki neiet, ka šajā ceļa posmā tumšajā laikā gaismas biežāk tomēr nav nekā ir. Mmm?

Anna , 2009-02-15 16:26:15

Anna : A vo to tu saule vari pajautāt tiem kas rīkoja konkursu par Šosejas rekonstrukciju:):) Tas nav tikai tavā posmā tas ir gandrīz visā garumā skatoties no Rīgas kreisai pusei šosejai , itkā esot izprojektēts vai izbūvēts nepietiekamas jaudas tas pasākums caur ko tā automātā izsledzas un ieslēdzas nepatraukti. Ot PARBŪVĒS jauno BŪVI tad vairs neslēgāsies:):) Divaini ka tik taga pamaniji tas ir jau kopš palaida satiksmi par Rekonstruēto posmu:):)

Lunis , 2009-02-15 16:35:40

Lunim: nu jei bogu, nav tā vislaik. cik reizes agrāk esmu vakaros ar ratiem stūmusies līdz Selveram un - viss ir bijis vislabākajā kārtībā, pat i vēl pa vidu paspēju sapriecāties par to, ka gaismas tai zemšosejas tuneļpārejā ierīkotas... Tikai tagad - pēdējā laikā - kādas 3-4 ned. tā raustīšanās ir izteikta. Citu vakaru atkal - viss štokos. Vīrs vēl toreiz (kad pamanīju to raustīšanos) bij ceļojumā, stāstīju šim, kā man besī tā gaismas raustīšanās pa naktīm. Šis vēl smējās, kas ta tur noticis. Kad viņu sagaidījām - tieši domāju - o, lai paskatās, cik ''smieklīgi'' tas ir. Un tieši tajā vakarā - nekas neraustījās... Tad no kā tas ir atkarīgs? Jo kad raustās šosejas gaismas, pazūd arī gaismas, kas pie tuvējām mājām. Ta mēs te paliekam kā tāds sūnu ciems. Paliek bail iziet no mājas...

Anna , 2009-02-15 16:49:56

Vīrs bez sievas devās ceļojumā?

Lunis , 2009-02-15 17:14:32

mmm?

Anna , 2009-02-15 17:22:44

Ar to gaismas raustisanos var ieklut avarija. Man ari vina besi!!! Laikam kaut kada elektribas taupisana- vai kaut kas nav sataisits ka vajag.

kmh , 2009-02-15 19:50:02

Anna : neņem pierē , tam puikam švak ar fantāziju:):) Šitā problēma ir kopš Novembra kad piesledza jauno apgaismojumu. Kautkādas problēmas ar jaudām , nepareiz aprēķini vai izbūve isti neatceros bet te vienreiz bija liela rakstīsānas par šo tēmu:):):):)

Lunis , 2009-02-15 23:08:11

nu skaidrs, ka runājuši jau par šito esiet (pirms tam gan uz ātro meklēju atslēgvārdus un neatradu) ... i saprotu, ka nekas arī nemainīsies... vismaz tuvākajā laikā. :(

Anna , 2009-02-16 12:10:03

Slodze pa lielu - uzkarst drošinātājs un atslēdzas. Drošinātājs atdziest un saslēdzas, gaismas iedegas, akal slodze pa lielu, tāpēc sāk silt un, kad uzkarsis, atkal izslēdzas. Tāds tas izskaidrojums. Protams, ieslēgšanās un izslēgšanās ciklu resurss elektroierīcēm ir limitēts, tāpēc varbūt kad puse lampu vairs neslēgsies, raustīšanās vairs nebūs, jo vairs nebūs pārslodze.

Burbulis , 2009-02-16 12:48:58

Piedalies diskusijā

Atzīmējot opciju Atcerēties mani Jūsu vārds un e-pasta adrese tiks saglabāti, un turpmāk, komentējot rakstus vai veicot ierakstus forumā, nebūs jāievada pa jaunu.
x aizvērt šo paskaidrojumu
(?)
 

Ogrenet