Maksājumi bērnudārzos.

Padalieties pieredzē, cik aktīvi Ogres bērnudārzos tiek iekasētas "grupas naudas"... Nez, cik likumīga ir tās naudiņas iekasēšana?:)

Kriksis , 2006-09-25 23:15:34

Naudiņas iekasēšana gan jau ka ir nelikumīga, bet es labāk samaksāju 1Ls un tad audzinātāja nopērk visu nepieciešamo grupiņai. Lai nav tā, ka bērns aiziet uz b/d un tur aizvēsturiskas mantas.

oga , 2006-09-26 09:45:25

nu mēs arī (vecāki) metamies pa 4,- ls pusgadā, bet es uzskatu ka tas ir ok.

Čiepa , 2006-09-26 09:56:33

Mēs metamies 1ls mēnesī ,uzskatu, ka tas nav daudz. Audzinātājas atskaitās vecākiem par to, kur naudiņa tika iztērēta. Turklāt lata došana nav spiesta lieta.

delfa , 2006-09-26 12:50:29

kas tur liels?Jums priekš sava bērna naudas žēl?

laima , 2006-09-26 14:34:21

Ikšķiles bērnudārzā vecāki paši vienojas, cik naudas vākt - par zīmēšanas un rakstāmlietām, par rotaļlietām, par dāvanām jubilejās bērniem un audzinātājām. Tas nav piespiedu pasākums, parasti šīs lietas apspriežam vecāku sapulcēs.

Gita , 2006-09-26 17:22:25

Kaut arī naudas iekasēšanas nav oficiāla, tomēr tā tiek apspriesta un par tās tēriņu pedagogi arī atskaitās. Ar varu jau neviens Tev (Kriksi) to latiņu neraus, taču es domāju, ka katrs vecāks būs ieinteresēts, lai viņa bērns bērnudārzā varētu saņemt visu nepieciešamo, neskatoties uz to, ka pašavaldības to nevar sniegt. Patiesībā es būtu kaunējies uzdot tādu jautājumu, par vienu latiņu savam bērnam...

Owl , 2006-09-26 17:45:51

Mēs arī vācam grupas naudu Ls 0.5. Mums gan tas nav obligāti. Ja vēlamies lai nav jāraizējas par sikumiem, ko lētāk var atrast audzinātājas, kāpēc ne. Man tas dzīvi atvieglo. Nav jādomā par jaunām rotaļlietām u.t.t. Pie kam mūsu audzinātājas katru gadu atskaitās par iztērēto naudu ar čekiem. Uzskatu, ka mūsu audzinātājas rīkojas ar iekasēto naudiņu ļoti saimnieciski.

Dana , 2006-09-26 19:01:51

daudzos bērnudārzos tas ir..un pareizi..kurš reiz mēnesī,kurš reiz pusgadā,bet pa to naudiņu grupiņai pērk jaunas grāmatas,mantiņas,spēles..Jums ir tiesības atteikties no tā,bet Jūsu bērniņš arī spēles..nu nevar valsts un pašvaldība sagādāt visu kas nepieciešams..piekrītu Danai,audzinātājas ļoti pratīgi visu dara,jo kas labāk zin ko vajag grupiņā??

ups , 2006-09-26 19:21:13

Bet mums audzinātāja iedeva sarakstu,mēs visus piederumus skolai pirkām paši,lai nav diskusiju par to,ka audzinātājas krāpj un dara ko nelikumīgu.

Ilona , 2010-11-16 14:20:08

Domāju ka katra audzinātāja izdala sarakstiņus, bet mums katram bērnam ir citi obligātie ikmēneša maksājumi citiem izdevumiem. Man vairāk nepatīk ka viena un tā paša teātra vai koncerta izmaksas ir tik atšķirīgas. Vienā b/d 0.35 Ls, otrā identisks pasākums 0.75 Ls.

mamma. , 2010-11-16 14:57:19

Mēs ar metamies b/d , vienreiz gadā - 5Ls,un meta vecaki kuri var,un musu benriem grupiņā ir jauni lego komplekti,jaunas galda spēles :)

mamma , 2010-11-16 16:10:38

Ko var ņaudet netā?? Kad ir vecāku sapulce paver muti un pasaki savu viedokli,ka nevēlies dot naudu;)Un tā taču nav spiesta lieta,ciit vcāki tavai atvasei uzsauks kādu jaunu galda spēli, lai nav jāspēlējas tavam bērnma ar aizēsturiskajām spēlem no tavas bērnības ;)

vax , 2010-11-16 16:13:24

Ak, cienījamā mamma,Kriksi!Tu gan esi viena klaču vecene!Un mudini nu visus sūdzēties par to,ka audzinātājas vāc naudu pašu bērnu vajadzībām!Es esmu mamma trīs dēliem un cienu audzinātāju darbu, zinu,ka naudiņa,ko maksāju fondā, ir maniem puikām!VIņu tualetes papīram vai salvetēm degunam, vai kādam rotājumam!čīkst un pīkst tādas mammītes, bet sapulcēs dūšas nav pavērt muti, šeit, nu ir liela runātāja un intrigu vērpēja!Un tādi izaug arī bērni..pīkstuļi un pratēji gausties!

Lita , 2010-11-16 21:54:42

Nevienu jau nepiespiež maksāt! Bet vai tad Tu mājās ar bērnu dzīvodama nepirktu dažādas lietas ar , kurām viņš līmētu, zīmētu,spēlētos? Tad jau naudas izdotu daudz vairāk.Tā jau maksā tikai par bērna ēdināšanu, ja nepatīk maksāt nieka santīmu, var paņemt aukļi un bērns dzīvos pa māju. Mums pat nesen bija vecāku sapulce un visi piekrita, ka vajadzīga kāda nauduņa , lai bērniņiem būtu interesantāk.Un , ko domā , ka audzinātājas to naudu varētu panemt sev???

LLA , 2010-11-16 22:34:05

Teātra un koncerta izmaksas ir atšķirīgas tāpēs, ka teātris prasa kādu konkrētu summu par izrādi un tad to summu sadala uz bērnu skaitu bd, kas ir iepriekšējā dienā, jo mazāk bērnu bd, jo summa ko maksāt lielāka.

Sanco , 2010-11-17 09:00:17

Man bērni ir gājuši "Sprīdītī", "Saulītē" un tagad "Dzīpariņā". Par jebkuru izrādi "Dzīpariņa" ir viena summs - 0.75 Ls. Vai jums arī? Citos b/d esot no 0.45 - 0.65 Ls.

mamma. , 2010-11-17 10:47:37

Mans berns iet "Ciruliti",pārsvarā pasakumu cenas līdz 0.50 sant. ( 0.30, 0.40, 0,50 Ls)

Ls , 2010-11-17 13:08:53

Arī mēs katru gadu vācam grupas naudiņu, mēnesī 1ls. uzskatu ka tas ir ērtāk arī mums vecākiem. Jo bieži vien nodarbībās ir vajadzīgi bez jau nopirktajiem materiāliem vēl dažādi sīkumi - kreppapīrs, papīra šķivji, koka iesmiņi u. c. Un pilnīgi pietiek, ja uz grupu tiek nopirkti pāris iepakojumu, un nav jāpērk katram atsevišķi. Ir iekārtota speciāla burtnīca, kur tiek ierakstīti visi ziedojumi, kā arī salīmēti čeki.Audzinātājai arī labāk redzems kādas spēles vai grāmatas ir nepieciešamas.

Māra , 2010-11-17 20:45:24

Piedalies diskusijā

Atzīmējot opciju Atcerēties mani Jūsu vārds un e-pasta adrese tiks saglabāti, un turpmāk, komentējot rakstus vai veicot ierakstus forumā, nebūs jāievada pa jaunu.
x aizvērt šo paskaidrojumu
(?)

Ogrenet