malkalnes33

kas notiek malkalnes pr. 33?
jau otro dienu redzu tur pašvaldības policiju.

kaimiņmājasiedzivotajs , 2008-09-28 14:30:08

Policija pilda plānu par soda naudas iekasēšanu, un apzināti pārkāpj savas pilnvaras pamatojoties uz ceļu satiksmes noteikumu 307.26 punktu.

Baxs , 2008-09-28 14:55:19

Kādā veidā tad tās pilnvaras tiek parkāptas?

to Baxs , 2008-09-28 15:02:19

Tiek apzināti rakstīti maksimālie sodi neizvērtējot pārkāpuma smagumu vai vispār tā esamību. Tāpēc arī uzskatu ka policisti pārkāpa savas pilnvaras nepamatoti uzliekot sodu, jo tad vajadzēja sodīt lielāko daļu automašinu kas atradās stāvvietā malkalnes 33.

Baxs , 2008-09-28 15:28:11

Pag, pag, Tavuprāt, ja no 100 pārkāpējiem protokolu sastādīja (paguva sastādīt) 33- iem no viņiem, tad tas automātiski nozīmē to, ka sods ir nepamatots? Un, ko tad, ja sankcija soda uzlicējam neparedz izvēles brīvību (no-līdz), jeb Tev gada laikā ir aktīvi pārkāpumi, kas, attiecīgi, ietekmē sodu? Un, ja jau pārkāpuma no Tavas puses nebija vai uzskati, ka par bargu esi sodīts, tad pārsūdzi lēmumu policistu priekšniekam, nevis šeit.

to Baxs , 2008-09-28 15:40:46

Sāksim ar to kad potenciālo pārkāpēju bija maksimums 10 no kuriem sodi tika uzlikti 4( par pagūšanu ir cita lieta ja būtu bijis izsaukums es pieļauju ka varētu nepagūt šajā gadijumā policists atbildēja ka pārejos pārkāpējus viņš nav pamanijis). Savukārt ja tiktu pārbaudīts transporta līdzeklis tiktu arī konstatēta adrese kur šis transporta līdzekļa īpašnieks ir reģistrēts, tas netika pārbaudīts, tātad nav objektīvi izvērtēti visi apstākļi, bet policists ir vadijies no saviem pieņēmumiem, nepārbaudot.. Kas atiecas uz lēmuma pārsūdzēšanu, tad lēmums tika pārsūdzēts.
P.S. Labāk jau vajadzētu uzraudzīt kas notiek pilsētā nevis sēdēt netā.

Baxs , 2008-09-28 15:58:15

bet nekad sodu neuzliek tai 313 lielajai HAmmer mašīnai,kura izbraukā zālāju.....tajā mājā dzīvo kāds ziņotājs..

i , 2008-09-28 16:13:20

Viņam vienkārši ir paveicies bet ziņotāji tur ir vairāki it sevišķi penši kam nav ko darīt, un tad jau tam policistam ir jābrauc, bet vai vienmēr jāliek sods???????

Baxs , 2008-09-28 16:23:34

Esi kļūdījies! Es nestrādāju pašvaldības policijā, lai manos darba pienākumos ietilptu uzraudzīt to, kas notiek pilsētā. Otrkārt, no tiem pāris teikumiem nevar spriest par to, cik (ne)objektīvi PP izvērtēja visus ar pārkāpumu saistītos apstākļus. Treškārt - "bet vai vienmēr jāliek sods", - ja sods par pārkāpumu IR paredzēts, tad viņš tiek uzlikts. Pretējā gadījumā kāds cits rakstītu sūdzību par to, ka ir pārkāpums, bet policists pārkāpējam sodu nav uzlicis, tātad, acīmredzot, saņēmis kukuli. Ja APK attiecīgā panta sankcija paredz konstantu naudas sodu, būtu prettiesiski piemērot brīdinājumu.

to Baxs , 2008-09-28 16:43:02

Ok! tas konflikts ir par to ka tika salīmēti sodi neskatoties uz to ka mašinam ir stāvēšanas atļaujas, kuras bija novietotas redzamā vietā, un līmēti sodi bija tikai pirmajām 4 kurām atļauja bija novietota uz aizmugurējā stikla, pārējām mašinām sodi netika uzlīmēti aizbildinoties ka pārējās netika ievērotas:) un atļaujai jābūt novietotai uz priekšējā stikla, nu nevarēju es atrast kādu dokumentu kas apstiprina to ka atļaujām ir jābūt novietotām tieši uz priekšējā stikla, Atļaujai ir jābut novietotai redzamā vietā. bet sods tika pamatots ar ceļu satiksmes noteikumu 307.26 punktu un tur nav rakstīts kur ir jābūt novietotai atļaujai. tātad sodi tika uzlikti nepamatoti+ policisti nesniedz nekādus paskaidrojumus, tika aizbildinājās ar jau augstak minētajiem "argumentiem" un nevarēja arī parādīt to likumu vai aktu kur ir norādīts kur jaatrodas stāvēšanas atļaujai.

Baxs , 2008-09-28 17:00:32

Lai persona izmantotu sev piešķirtas tiesības, viņai ir jādara savs nodoms zināms un jāveic aktīvas darbības savu tiesību izlietošanā. No lietas materiālos esošajām fotogrāfijām redzams, ka transportlīdzeklim zem priekšējā stikla nav novietota attiecīga atļauja, līdz ar ko transporta līdzekļa vadītājs nav vēlējies izmantot sev piešķirtās tiesības, ja tādas bija piešķirtas.

http://www.tiesas.lv/files/AL/2008/02_2008/18_02_2008/AL_1802_raj_A-0491-08_5.pdf
http://www.tiesas.lv/files/AL/10_2007/12_10_2007/AL_1210_raj_A-1885-07_7.pdf

tiesas nostāja par atļaujas izvietojumu , 2008-09-28 19:29:03

vispār jau ts ir murgs, ka pie vienas mājas var stāvēt tikai tie, kas tajā mājā dzīvo. Un ja es atbraucu ciemos? Kas notiks, ja visas mājas saliks šitādas zīmes? tad sanāks tā, ka uz Ogri nevarēs braukt tie, kas nedzīvo Ogrē. Kādā sakarā vispār drīkst likt šādas zīmes? tiem, kas dzīvo tajā mājā iesaku uzstādīt zīmi, ka šī konkrētā vieta ir dzīvoklim nr.X. Bet pareizāk vispār novākt šīs ierobežojošās plāksnītes.

GY , 2008-09-28 20:29:48

Priekš tam ir viesu atļaujas. Runājot par personas piešķirtajām tiesībām un to izmantošanu, nodoms tik darīts zināms, ievietojot automašīnā redzamā vietā atļauju. Tad kādas vel aktivitātes ir jāveic lai darītu zināmu savu nodomu pārējiem???
Kā arī man nav zināms neviens dokuments kas reglamentētu atļaujas novietošanu tieši uz priekšējā stikla, nevis uz sānu vai pakaļējā stikla. Tad jau varam aiziet līdz apsurdam kurā pusē atļauja jānovieto labajā vai kreisajā, vai arī augšā vai apakša.

Baxs , 2008-09-28 21:21:34

Iebāz vēl sev izpūtējā to savu atļauju - arī varēsi pēc tam te pačīkstēt...

jibiorio , 2008-09-29 01:38:36

varbūt, ka iebraukšanai Ogrē vajadzētu ieviest vīzu režīmu?

GY , 2008-09-29 09:55:36

Paskaidrojiet, lūdzu, kāpēc es nevaru tur likt masīnu, kas to reglamentē?

... , 2008-09-29 12:48:47

Tas ir tāpēc, ka šīs mājas iedzīvotāji ar savu līdzfinansējumu labiekārtos stāvvietu, un man nudien negribētos gadiem maksāt pie rēķina klāt kaut kādu naudu, lai apkārtējiem būtu ērtāk nolikt savas mašīnas, bet pašiem mājas iedzīvotājiem nav kur savu auto nolikt, kā tas bieži vien bija, it sevišķi, kad hallē kāds lielāks pasākums notika. Tā ka šāds ierobežojums ir tikai normāls. Par laimi es konflikta brīdī biju izbraukusi, man tak arī atļauja aizmugurējā logā.

chivuks , 2008-09-29 13:19:51

Paldies par atbildi!

... , 2008-09-29 14:30:24

kā tad var dabūt viesu atļaujas?

GY , 2008-09-29 14:52:17

Nu par to jau parūpējas mājas iedzīvotāji, pie kā tas viesis konkrēti brauc, bet vispār jau pie mājas vecākā. Man gan patiktu labāk, ja vismaz viena viesu atļauja uz dzīvokli tiktu iedota tāpat, jo ne jau vienmēr mājas vecākais ir uz vietas, un ja pie manis pēkšņi kāds atbrauc uz stundiņu un taisni tai laikā ierodas policija un bāc - 30 Ls sods, kaut kā muļķīgi.

chivuks , 2008-09-29 15:55:16

Lielpilsēta Ogre ir tā pārblīvēta ar automašīnām, ka tās jānovieto pārogrē un tad uz centru jābrauc ar autobusu. :))))))))
Vai municipālos policistus mēs ieraudzīsim arī visdažādāko svētku un tirgu laikā, kad tiešām automašīnas tiešām tiek pamestas kur vien pagadās?! Arī mālkalnes 33 nav izņēmums, pie daudzām mājām autiņus novieto tā, ka pat vieglās mašīnas knapi tiek garām. Ja MP vēlas uzturēt kārtību, tad lai pastrādā arī citur- darba būs pilnas rokas!

Students , 2008-09-29 18:29:54

Piedalies diskusijā

Atzīmējot opciju Atcerēties mani Jūsu vārds un e-pasta adrese tiks saglabāti, un turpmāk, komentējot rakstus vai veicot ierakstus forumā, nebūs jāievada pa jaunu.
x aizvērt šo paskaidrojumu
(?)

Ogrenet