Ogres slimnīca-Dzemdību,ginekoloģijas nodaļa
Padalieties ar pieredzi un izsakiet savu viedokli par Ogres slimnīcas-Dzemdību,ginekoloģijas nodaļām un tur strādājošo personālu...
Dzemdibu nodala ir loti laba vecmate Vinet!! Bet taka mani ieveda nodala pa nakti un pamodinaja tur esoso vecmati Daci vina visas nakt garuma bija loti nelaipna! un kad man sakas sapes vina pateica lai es apklustot jo citas gribot gulet!! Taka iesaku trapities maina pie vecmates Vinetas! Ja un loti labi dzemdibas pienema daktere Aberberga!!!
Par vecmati Vinetu tiku dzirdējusi arī labu, bet par dakteri Aberbergu žēl,bet neko labu...nelaipnuma kalngals..dziednīcas laikos pavisam cita dakterīte..........
Man šorīt draudzene Ogres dzemdību nodaļā dzemdēja fantstisku puisīti - 5 kg un 61 cm :))))) Un bez plīsumiem! Dzemdības esot pieņemusi kāda jauna dakterīte, pagaidām vārdu nezinu.
Māmiņa Ramona
Apmeklētājs
Nosūtīts: 09-10-2007 14:28:44 IP • Izdzēst • Grozīt • Info
Labdien!
Beidzot man ir laiks pastāstīt par savām dzemdībām,kas tika aizvadītas Ogrē,iepriekš sarunājot ar vecmāti Vinetu Apsīti,kura jebkurā laikā trauksies uz slimnīcu un pieņems man dzemdības!!!Slimnīcā nonācu neizturami sāpīgu nieru dēļ!!!biju gatava uz 7.jūliju,jo tas ir mans dzimšanas dienas datums un bērnam būtu skaists p/k 070707-...!!!
Bet pagāja tas datums garām,tad nieres lika MANĪT par sevi tā,ka naktīs nevarēju aizmigt un 9.jūlijā braucu uz Ogres dzemdību nodaļu noskaidrot,kāpēc tik ļoti sāp nieres!Līdzi paņēmu jau sakravātu somu, bet vēl drauga mātei teicu-droši,ka atbrauksim ar visu somu atpakaļ! Nekā nebija!!!Slimnīcā izrādījās,ka nieres ir dzemdību priekšvēstneši, taču bērns i nedomāja vēl nākt ārā!Tad dakteris aprēķināja,ka nu jau rit pirmspēdējā grūtniecības diena!!!un pajautāja,vai soma ir līdzi,uz ko atbildēju apstiprinoši!!!Tik nolemts,ka stimulēs dzemdības!Draugs pat nespēja noticēt,ka tas brīdis ir klāt, un knapi valdīja asaras,bet es biju visai mierīga!!!Nu zvanīju vecmātei Vinetai Apsītei(jo viņai tobrīd bija atvaļinājums),ka esam gatavas,ūdeņi jau ir pārdurti un notecināti!!!Vineta atbrauca ap 10iem,kad tikko bija sākušās knapi jūtamas sāpes,abas priecīgi runājām un pasmējāmies,ka manai vecomammai bija 9 bērni!Ap 4iem naktī sākās īstās sāpes(kā man sākumā likās),taču,veicot sonogrāfiju,atklājās,ka tie ir tikai 40% no īstajām sāpēm!!!Tad nu es darīju visu,kas likās,ka palīdz:sāpju brīdī atspiedos pret sienu un elpoju,riņķoju uz bumbas,sēdēju tajā mīkstajā pūslī,staigāju,sēdēju uz poda,gāju dušā.Tas palīdzēja...uz kādu laiku...Ap 8iem rītā sākās īstās sāpes,kad pa sienām gribas ložņāt-tas vēl ir maigi teikts!draugs atsūtīja sms ar jautājumu-nu,pelīt,kā Jums iet?Nodomāju-vai nu sviedīšu telefonu pret sienu,vai nu slēgšu ārā. Izdomāju,ka sviešana pret sienu nelīdzēs pret sāpēm,tāpēc izslēdzu!!! Sāpēja tik ļoti,ka likās,ka prātā sajukšu,sāku raudāt,teicu,ka vajag ķeizaru taisīt,jo nevar vairs izturēt-labi,ka dr.Aberberga neļāva un pat sabāra mani,kas tieši bija vajadzīgs.Tad nāca talkā mīļā Vineta,kas mani mierināja,teica,kā gan 15gadīgi skuķi var izturēt,ka pēc tam lepošos ar sevi,pēc ķeizara 2 mēneši,kamēr viss sadzīst!1 vārdu sakot-bīdīja smadzenes vietā!Un ne tikai-muguriņu masēja,rociņu turēja,ieteica labākas pozas,pat elpoja reizē ar mani,kad viņai palūdzu,jo tobrīd tā likās vieglāk!Draugu sen es būtu izlamājusi un izmetusi ārā,bet Vineta bija tik gādīga,ka pat nedomāju uz viņu dusmoties!Prasīju,cik ilgi vēl jāgaida-viņa teica,ja piedzims 12ostad tas jau būs ātri!!!Pēc 10iem jutu,ka kaut kas milzīgs,burtiski orangutāns,grib izlīst no pakaļas un gribot negribot ir jāspiež.eju pie Vinetas un saku,ka sākas dzemdības,bet viņa atbild-ka tik pēc stundas jākāpj uz galda skatīt atvērums,jo 4os naktī bija 5 cm atvēries!!!Tad nu špricēja un deva zāles,lai ātrāk dzimst,jo bija maz augļūdens un bērnam trūka gaisa!Es jūtu,ka nu patiešām kaut kas spraucas ārā,tad nolēmām iet paskatīties!Kamēr es uz galda guļu un domāju,kā vēl lai stundu iztur,Vineta saka-Ramon,sākam!!!Viņa man pat atļāva kāju likt uz viņas pleca,lai man tikai būtu vieglāk.Dr.Aberberga viņai asistēja!Piedzima man bērnuks plkst.11.49.Meita esot!Mēs ar draugu tā gribējām meitu,bet esot uz galda,es pat nedomāju,kas piedzims,ka tik ātrāk ārā!Vinetai nācās griezt starpeni,jo bērniņš bija paliels,bet es neko pat nejutu!!!Aiz loga lēnām,rāmi šūpojās milzīgas egles ar daudz,krāšņiem čiekuriem!Viss, mēs to paveicām!pareizi draugs rakstīja - kad jūs ar Vinetu dzemdēsiet?Es vēl pasmējos-ka mēs ar Vinetu dzemdēsim,bet tā arī bija.Nebūtu viņas,es nezinu,kā es to būtu paveikusi!tad nāca māsiņas un es tik dzirdēju-ui,kādi vaigi!Meitai vaigi sākās no deniņiem pat! Dr.Aberberga tik labi sašuva mani,ka pat Rīgas ginekologi slavēja! Tā piedzima mūsu pirmais bērniņš Lauriņa 4,070 kg un 57 cm gara! Draugam rakstīju-nopērc torti un kafiju personālam,jo bez viņiem būtu d....!Milzīgs paldies vēlreiz dr.Aberbergai,visam Ogres personālam, bet īpašs paldies vecmātei VINETAI APSĪTEI,jo rīt manai burvīgajai meitai paliek 3 mēneši!Vinet,Jūs esat super!!!
Vinet,ieejiet lūdzu www.calis.lv -konferences - dzemdības un izlasiet rakstu Dzemdības Ogrē un vecmāte Vineta Apsīte!!!Tur ir raksts par Jums!!!
Man Ogrē ir piedzimushi abi bērni, un varu teikt tikai to labāko, ka personāls ir mainījies (pirmais piedzima pirms 9 gadiem, otrais - šogad), pashai arī bija saskarsme ar Dr.Aberbergu, kas veica ķeizergriezienu, ļoti labi sašuva un attieksme arī bija no labākajām gan pirms, gan pēc operācijas.
Starp citu, Ramona, es Tevi atceros, jo bijām vienā palātā...
Par vecmāti Vinetu piekrītu ,viņa ir vienkārsi super,vairak tadu mediķu.
Bet dr.Aberberga manuprāt gan nav līmenī...
Arī man pirms trš nedēļām piedzima otrā meitiņa Ogres slimnīcā un man palaimējā ka bija vecmāte Vineta! Lieks paldies viņai tiešām ja būtu vairāk tādas vecmātes , tad mums meitenēm būtu vieglāk dzemdēt, tas atbalsts tā spēja sapurināt kritiskos mirkļos un apbrīnojama pacietība. Paldies viņai par to!
Man ar bija ķeizars. Dežūrēja Vineta, paldies viņai, super vecmātee. \Dežūrēja Aberberga. Tā kā mani ieveda nakti ap 2, dakteriene nebija uz vietas, kamēr atbrauca, pagāja laiks, bet paldies dievam, viss ir labs, kas labi beidzas.
Meitenes, vai Ogres slimnīcā dzemdību nodaļā ir pieejamas atsevišķas palātas (vienam cilvēkam)?
Man ir gadījies trāpīt Ogres ginekoloģijā,bet par Aberbergu neko labu pateikt nevaru vienīgā kas tur ir savā vietā ir daktere Muravjova viņa zin ko dara un ļoti laba daktere,bet Aberberga ar Straubergu māk tikai dzert un attieksme ir drausmīga.
Par Aberbergu tiešām neko labu teikt nevar........
pazistu dr Straubergu ,vinja alkaholu tikpat ka nelieto,ta ka nu nevajadzetu cilveku apmelot.
Es arī dzemdēju Ogrē, man bija ķeizars,.Dežūrēja arī vecmāte Vineta, nu ne labu ne sliktu nevaru teikt.Neitrāli viņa pret mabni un es pret viņu :)Tur ir vien forša dakterīte Iveta Dumbrovska, kas tiek pie viņas, tai izteikti ir paveicies!!!!!
Tik pretīgu rakstu nebiju lasījis par dzemdībām.Ja tu domā ,ka savu bērnu var saukt par orangutānu un ka tas orangutāns tev dzimst no pakaļas,tad laikam tev ir ļoti zems līmenis.Diezgan rupjšs cilvēks.
Man deelins dzima 2010.gada 25.janvari mani pienema Dr. Aberberga un Vecmate Vineta teiksu jums meitenes tiesam forsas dakteriites man patika.. Paldies vinam...
ES arii varu padalities sava pieredzee-man lidz dzemdibam vel bija vairak, ka menesis jastaiga,tapec neko nenojauzdama sedeju bibleoteeka, tad peeksni saka kkas tecet, skreju uz toleti skatities, kadas 30min tur sedeju un nesapratu, kas notiek udeni gazas araa. Tad noleemu aizskriet uz polikliniku pie vecmaates, vina soketi teica, lai asi skrienu uz slimniiccu,man likas,ka ta ir viltus taruksme,aizgaju,tur bija looti jauka Vecmate visu piemineeta VIneta,vina tiesaam looti laipni uzznema mani, atšķirīibaa no MUrjovas, kura vispar sakuma negribeeja mani apskatit, jo man nebija liidzi mates pases,beigas Vineta pierunja viņu, lai paskatas, jo pec idejas man vairak, ka men jastaiga,Murjova atnaakot pie manis burkskeeja, ka es neesot vispar staavoklii, ka esu paredusies abolus,jo man ir parak mazs vederr-melnais humors, kas mani taja briidi uzdina asaras.....tacu apstiprinaja, ka man bus dzemdibas naktiii....paldies Diievam, pec pieciem M aizgaja mājas un dzemdibas man pieņema Vineta,viss noriteeja loti labi, piedzima burvigs deeliņš...tākā tikai labākos vārdus VInetai......
Ka varetu uzzinat vecmates Vinetas Apsite telef. nr, lai varetu sarunat par dzemdibam??