autobusu šoferi nesauc pasažierus pēc biļešu numuriem

Sabiedriskā transporta biļešu tirdzniecības nosacījumus un pasažiera atrašanos sabiedriskā transporta līdzeklī reglamentē Ministru kabineta 2007.gada 11.decembra noteikumi Nr.843 „Sabiedriskā transporta pakalpojumu sniegšanas un izmantošanas kārtība” (turpmāk – MK noteikumi Nr.843). MK noteikumu Nr.843 30.punkts nosaka, ka iegādājoties biļeti galapunkta kasē braukšanai starppilsētu vai reģionālā vietējās nozīmes maršruta sabiedriskajā transportlīdzeklī, pasažierim ir tiesības izvēlēties jebkuru brīvo vietu. MK noteikumu Nr.843 30.punkts attiecina, ka šo biļeti braukšanai var iegādāties biļešu kasē iepriekšpārdošanā. Biļešu iepriekšpārdošanu uzsāk vismaz piecas diennaktis pirms sabiedriskā transportlīdzekļa atiešanas un pārtrauc ne agrāk kā iepriekšējā dienā pirms sabiedriskā transportlīdzekļa atiešanas. Attiecībā uz sēdvietām sabiedriskajā transportlīdzeklī MK noteikumu Nr.843 77.punkts. paredz I un II grupas invalīdiem un bērniem invalīdiem katrā reģionālā starppilsētu vai reģionālā vietējās nozīmes maršruta sabiedriskajā transportlīdzeklī: 1) divas sēdvietas, ja sabiedriskajā transportlīdzeklī ir vairāk par 16 sēdvietām; 2) viena sēdvieta, ja sabiedriskajā transportlīdzeklī ir 16 sēdvietu vai mazāk. Reģionālā starppilsētu vai reģionālā vietējās nozīmes maršruta galapunktā sabiedriskā transportlīdzekļa apkalpe aicina pasažierus iekāpt sabiedriskajā transportlīdzeklī šādā secībā (MK noteikumu Nr.843 90.p.): 1) invalīdi, kuri rezervējuši vietas sabiedriskajā transportlīdzeklī un iegādājušies biļeti; 2) pasažieri, kuri iegādājušies biļeti; 3) pasažieri, kuriem ir tiesības uz braukšanas maksas atvieglojumiem; 4) pasažieri bez iepriekš iegādātām biļetēm. Reģionālā starppilsētu nozīmes maršruta galapunktā sēdvietas sabiedriskajā transportlīdzeklī pasažieri ieņem atbilstoši biļetē norādītajiem vietu numuriem.

Kāpēc autobusu šoferi šos noteikumus neievēro? Šodien braucu plkst. 10.00 Riga-Ogre. es rezervēju 3.vietu, bet manu vietu aizņēma cita sieviete, kurai bija paredzēta stāvvieta.

Sandra Rubensa , 2008-06-02 14:03:31

Daži šoferi/pasažieri ievēro, daži ne, piem., daugavpiliešos vienmēr visi ieņem numurētās vietas. Bet nu ja tā gadās, kā autore aprakstījusi, tad tak var pieklājīgi atgādināt tam, kas ieņēmis ne savu vietu, kas rakstīts uz jūsu biļetes, resp., vietas numurs. Vismaz man nav nācies, ka kāds būtu atteicies atbrīvot vietu.

Vabole , 2008-06-02 14:28:48

Man gan ir gadījies,ka nācās atdot vietu tam, kam tā pienācās, bet visi bija sasēdušies, kā nu kurais, un sieviete, kas sēdēja manā vietā, atteicās piecelties un vēl visu ceļu no Rīgas līdz Ogrei skaļi ķengājās. Soferim par to bija pilnīgi vienalga.

piepe , 2008-06-04 08:59:06

Es braucu vakar no Ogres uz Rīgu plkst. 14.30, šoferis arī mūs neizsauca pēc biļešu numuriem. Arī tad bija haoss, ka tie, kam nebija biļešu, sasēdās , bet man bija rezervēta 6.vieta, es paliku stāvēt kājās.

Sēne. , 2008-06-04 13:14:56

Vajadzeeja braukt svetdien plkst. 13.35 uz Riigu, soferis taads omiligs kungs , vinam vispar poja vienalga, kur kursh sez.

Pasažiere. , 2008-06-09 12:45:43

Piedalies diskusijā

Atzīmējot opciju Atcerēties mani Jūsu vārds un e-pasta adrese tiks saglabāti, un turpmāk, komentējot rakstus vai veicot ierakstus forumā, nebūs jāievada pa jaunu.
x aizvērt šo paskaidrojumu
(?)
 

Ogrenet