Izcelt STOP zīmes krustojumā

Uz ceļu krustojuma Ogre - Turkalne un Lēdmane - Tīnūži no Lēdmanes un Tīnūžu puses ir uzliktas STOP zīmes. Vai būtu iespējams kaut kādā veidā izcelt šīs zīmes? Uzlikt to dzelteno joslu apkārt vai arī iepriekš uzlikt brīdinājumu, ka pēc x metriem būs STOP zīme? It sevišķi no Lēdmanes puses braucot to STOP zīmi var nepamanīt. Un, tā kā tur ceļš iet no kalna lejā, tad smagās mašīnas varbūt pat nevar paspēt nobremzēt, ja nepārzin ceļu un nezin, ka tur būs jāapstājas.
Es gandrīz katru dienu braucu pa ceļu Ogre - Turkalne, un vairākas reizes esmu redzējusi, ka mašīnas tam krustojumam vienkārši pārbrauc pāri, neievērojot STOP zīmi. Divas reizes man tur ir bijušas nopietnas avārijas situācijas. Turklāt pēc vienas no tām tas vainīgais šoferis mani izlamāja par to, ka es neievēroju zīmes, kaut gan es braucu pa galveno ceļu un viņš pats neievēroja zīmes - tātad autovadītāji vienkārši NEREDZ to STOP zīmi!

Sniedze , 2008-01-08 16:17:37

„Latvijas Valsts ceļu” satiksmes drošības speciālists Edmunds Rullis sacīja, ka zīmes izvietotas atbilstoši noteikumiem – vispirms izvietotas zīmes Nr.206 ar papildzīmi 802, kas informē par to, ka būs zīme Nr.207. Pēc viņa domām, varētu vairāk pievērst uzmanību ar dzeltenu fluoriscējošu apmali, šādu variantu varētu izskatīt, ja ceļa īpašnieks piešķirtu naudu. „Posms ir „Ogres ceļu rajona” apsaimniekošanā. Paldies par ierosinājumu, par to, ka nav vienalga!” teica E.Rullis un mudina braucēju rakstīt vēstuli „Latvijas valsts ceļu” Ogres nodaļai (Ogrē, Dārza ielā 25). „Ja būs iesniegums, mēs šādu ieteikumu izskatīsim un dosim atbildi,” teica E.Rullis. Viņš arī sacīja, ka daļa autobraucēju regulāri neievēro noteikumus un zīmes. „Kā var neredzēt STOP zīmi! Viss tajā posmā ir labi redzams,” viņš sacīja un arī norādīja, ka, iespējams, dzeltena apmale no ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumiem tomēr atturētu vismaz daļu autobraucēju, kas paraduši regulāri tos pārkāpt.

Guna, Ogrenet , 2008-01-08 21:56:42

Piedalies diskusijā

Atzīmējot opciju Atcerēties mani Jūsu vārds un e-pasta adrese tiks saglabāti, un turpmāk, komentējot rakstus vai veicot ierakstus forumā, nebūs jāievada pa jaunu.
x aizvērt šo paskaidrojumu
(?)
 

Ogrenet