šļirce
kādam ģimenē bija nozīmētas injekcijas, ko veicām paši mājās.
kur likt izlietotās šļirces? nevaru taču vienkārši miskastē samest?!
A kur tu liksi citur?
1. Pēc injekcijas ieliec adatu atpakaļ uzgalī un atsevišķi no pašas šļirces izmet miskastē.
2. Painteresējies tuvējā aptiekā, ļoti iespējams ka viņi pieņem šāda veida atkritumus.
aptiekās nepieņem
Rekur būs svaigākā info no Slimību profilakses un kontroles centra:
"Savāktās šļirces un adatas, kas ievietotas necaurduramos konteineros, var izmest sadzīves atkritumu konteineros vai doties nodot uz HIV profilakses punktu (www.spkc.gov.lv/hiv-profilakses-punkti/) vai bīstamo atkritumu savākšanas punktu (Rīgā pieejamie bezmaksas bīstamo sadzīves atkritumu nodošanas punkti: http://www.bao.lv/pakalpojumi/bezmaksas-atkritumu-nodosanas-punkti/sadzives-bistamo-atkritumu-nodosanas-punkti)"
mājas apstākļos necaurduramie konteineri?
ar 20 šļircēm braukt uz Rīgu un meklēt kur tas nodošanas punkts?
varbūt tomēr Ogrē ir kāds risinajums, jo ne man vien tāds jautājums....
Vai tad bijušajā ''vjetnamiešu'' kopmītnē nav kautkāds hiv centrs?
Adrese: Mālkalnes prospekts 30, Ogre
Tālrunis: 27792685
Ak dievs! Narkomāni izmētā visās malās un sētniekiem ar rokām jāsavāc.Un rezultātā tapat izmet konteinerā.Necaurduramais konteiners ir tas konteiners kurā jau sākotnēji bija ievietota adata.Adatas ievieto tikai necaurduramos konteineros.
Šļirču adatas (man - no insulīna) savāktas, piemēram, stikla burkā vai kādā plastmasas traukā, tāpat kā vecus, nevajadzīgus, vai neizlietotus medikamentus, var nodot aptiekās. Es nesu uz Mēness aptieku, kas pretī Mālkalnes prospekta Elvi veikalam, vienmēr ir pieņemtas. Nepieņem Dziednīcas Mēness aptiekā, jo viņiem fiziski nav vietas, kur tādus atkritumus savākt. Gan jau, ka citās aptiekās arī ir tādas iespējas, vajag tikai painteresēties.
Vieglāk izmest miskastē, nevis meklēt, kur pieņem.
Dirst biksēs arī ir vieglāk nekā aiziet uz tualeti, bet to nedarīt mums katram no bērna kājas tā kā iemāca vecāki (protams izņemot tev). Šķirošana priekš mums ir, kas salīdzinoši jauns, bet es ticu un ceru, ka mēs agri vai vēlu nonāksim līdz tādam stāvoklim, ka spēsim izšķirt - vieglāk != labāk. Jāmāca, jau no mazotnes mazajiem domāt zaļi, domāt par sevi, par citiem un par vidi sev apkārt.
derētu šo un citas atkritumu problēmas parisināt aktīvāk, citādi drīz nosmaksim savās plastmasāāās....
Parasti ar daudziem produktiem/lietām ir tā (gan baterijām, spuldzēm, adatām) Tur, kur viņas pārdod, tur arī var nodot atpakaļ izlietotas. Tā tam vajadzētu būt, protams, parasti, ir diezgan rūpīgi paslēpts viss, vai arī ir kaut kādi strīdi, kad tā nav, BET TĀ IR. Tā kā cilvēki mīļie, atceramies, kur var nopirkt, tur pieņem arī atpakaļ. Radīsim Pasauli/Latviju/Ogri zaļāku un skaistāku.
Mahinator es tevi mīlu, es tavs Nr. 1 fans un es apsolu balsošu par tevi! XoXo