Apsaimniekotāja pašiniciatīva
ženija • Šovakar, 19:28
ĪSTAIS MURGS IR DAUDZDZĪVOKĻU MĀJU , KĀPŅU TELPĀS UZLIKTIE STĀVU NUMURI.Kartēja tautas laupīšana un kādam kabatās milzīgs taukšķis. Vai mums kāds prasīja par tiem briesmīgiem numuriem.Mēs esam īpašnieki mums ir tiesības prasīt , ko vajag mājas labošanai.Tāpat nepaies ne ilgs laiks, kā pievāks savā īpašumā tautas mantu- Zelta liepu, kura uzbūvēta par ogrēniešu naudu. Vēl Neaizmirstiet - BUMERANGS NĀK.l nepietiek, aizrīsies.
Te gan jāpapēta dziļāk, jo man kolēģis, kurš dzīvo Rīgā, Ķengaragā, teica, ka arī viņiem nu pat tieši tādas pašas saliktas visās mājās...
Tālis Tuvis, nevar būt... Stāvu numuru izvietošanu paredz VUGD noteikumi, lai glābšanas dienestiem NAV jāskaita stāvi, kā arī lai iedzīvotāji zin kurā stāvā atrodas.
Pie tam, Ženijas kundzei/jaunkundzei tomēr to vajadzētu zināt, jo Ogrē jau klīst leģendas par ex namsaimnieka darbiniecēm, kurām silto vietiņu nācās pamest un nu no ādas lien laikā, lai namsaimnieku apzākātu... Dāmas, sanāk brīžiem gana bēdīgi.
Par ko man uzdirsiens? Es tieši uz to arī gribēju autoru vērst, ka tie numuri nav īpaši tikai Ogres izgudrojums...
Bet par tām ex darbiniecēm, tas gan, žēl, ka viņām tas vidējais vecuma tāds, ka ar dator lietām ne pārāk, līdz ar to tie mēģinājumi uzbraukt tādi jēli parasti...
Būtu laiks iepazīties ar jaunajiem ugunsdzēsības noteikumiem. Šo likumu nevar ietekmēt ne darbinieces, ne nedarbinieces. Izskatās ka Jūs pati esat aizvainota. Leğenda ibiorio
Tas nebija uzbrauciens, bet gan papildinājums...Namsaimnieks ievēro noteikumus, un viss ir ok.
Likumi diez vai tādi, ka stāvu numurzīmes lielumam jābūt tādam (milzīgam)? Kā pie ēku fasādēm, lai to saskatītu no 30 m attāluma (noteikumos)! Cik platas tad kāpņu telpas ir? Kāpnes taču neiet debesīs, bet ir ar pagriezieniem, lai cik stāvu ēkai būtu? Kāpēc uzskata ogrēniešus par vājredzīgiem? Kuri nespēj saskatīt stāvu numurzīmes?
Izlasi cītīgāk, tēmas autora tektu un manu komentāru par tēmu...Autors aizvaino namaismnieku par numuru izlikšanu, kuru izvietošanu paredz VUGD noteikumi...
Tātad, lai bez jautājumiem MK 238 (Ugunsdrošības noteikumi) nosaka, ka
18. Objektā, kas augstāks par diviem stāviem, katru kāpņu telpas stāvu nodrošina ar attiecīgā stāva kārtas numuru. Šā punkta prasības neattiecas uz objektu, kas ir viendzīvokļa objekts.
MK NENOSAKA uzstādāmā apzīmējuma izmērus, BET dies dod, tad kad tu īdētāj b*e būsi iesprūdis piedūmotā n-tā st. dzīvoklī un tavi radi par tavu atrašanos tur ziņos, lai tas ugunsdzēsējs saredz dūmos, vai viņš ir nonācis 3. 4. vai 5. stāvā. Tev plēš dir*u tās zīmes izmērs? tur cenas starpība starp tavu vēlamo mikroskopisko un šo ir smieklīgi nebūtiska. Un neizdomā te iepīkstēties, ka kurš gan nespēj saskaitīt kurā stāvā atrodas - ārkārtas situācija, dažādas maņas līdz ar spēju orientēties mēdz pazust.
Tieši tā, tas ir tas, ko es arī mēģinu visiem apgalvot. Tad kad cilvēku ir pārņēmusi panika...zūd pilnīgi jeb kāda orientācija.
Tikai dažas aizvainotās dāmas to vel nesaprot. Itkā vajadzēja būt gudrākām ar savu izglītību.
Nesaprot dzīvokļu īpašnieki,jo SIA neko tiem nestāsta.
Tiešām iedomājies, ka par tādiem sīkumiem kā stāvu apzīmējumiem būtu jāveic baigā informēšana? Un pieņemu, ka kāds jau ir lietas kurā, tikai nav nodevis varbūt to info visiem pa ķēdīti uz priekšu. Tu gan jau gribētu, ka pēc apzīmējuma piestiprināšanas katrā stāvā, tas pats darbinieks klauvētos pie visām durvīm un teiktu: "Labdien, šeit Jūsu pazemīgais kalps no SIA, esam veikuši šo aplam muļķīgo darbību, piestiprinot milzīgo elementu pie sienas, kas Jums tik ļoti rūp. No sirds atvainojamies par sagādātajām neērtībām, ceram, ka Jūs mums spēsiet piedot"
Un reāli, ieraugot šādu jaunu elementu, taču mierīgi var ienākt šeit un uzdot normālu jautājumu, nevis debiliķu formā kā to parasti šeit cilvēki dara, bet normāli - "Sveiki, kādu laiku atpakaļ pamanīju, ka Ogres daudzdzīvokļu ēku kāpņu telpās tiek uzstādīti stāvu apzīmējumi, tie gan manuprāt ir nedaudz par lielu, bet tas nav tik būtiski. Tā kā šādu apzīmējumu nepieciešamība man ir neizprotama, varbūt šeit ir kāds nozares pārstāvis vai zinātājs, kas varētu izskaidrot kāpēc tie tiek uzstādīti?"
Bet pie garām daudzdzīvokļu mājām (ne visām, protams) Ogrē, abos ēkas galos, kā prasa likums, nev numurzīmju. Pārogres rajonā ap Lībiešu uz Lazdukalnu pusi, ielai utt. nav ielu plāksnītes. Kāpēc tas nevienu šobrīd neuztrauc? Arī pie ēkām, kuras tālāk par 30 m, pie žoga nav redzamas māju numurzīmes. KUR SĀKAS UN BEIDZAS Ķentes "kalna" ielas, mežā? Arī MEDIĶI glābj dzīvības Ogrē, ne tikai ugunsdzēsēji.
un kāpēc man pie tevis jāiet un jāprasa. Algu tev taču maksāju es un citi iedzīvotāji. Saņem to mūsu naudu, tad arī izdari visus darbus kā nākas - staigā , skaidro, atbildi ! Un pati nesmīdini tautu
Sia Ogres Namsaimnoeks pakalpiņus mājas vecākos nevajag un lauza līgumus, Grīnbergs teica ka ar katru iedzīvotāju grib runāt nu tad uz prriekšu,bet no visa tā gada laikā nullllle. Viņi neko nespēj.
Māju vecāko sapulcē to stāstija, vismaz mūs mājas vecākā informēja, līdz ar to jautājumu nav. Te bļauj par atalgojumu mājas vecākajam, bet vai viņi tiešām rīkojas vienmēr mājas interesēs?