Vaļēji interneta vadi.

Vai tā ir norma,ka interneta un kabeltelevīzijas vairāki vadi,kas nav pieslēgti ne pie datora,ne tv,koplietojamās telpās ir atstāti vaļēji?
Vai vadi drīkst būt bez izolācijas?
Vai vadiem ir jābūt izolētiem?

ewq , 2019-02-15 17:09:15

Ja bažas par to, ka kāds ar šiem vadiem var "savainoties" - nebūs pamats uztraukties, nav jau elektrības kabeļi. Ja tie kabeļi dikti traucē, tad bez īpašiem sirdsapziņas pārmetumiem var tos vadus griezt nost līdz pat sadales skapīm un pat sadales skapī var parevidēt, ja ir saprāsana (lai nenogrieztu kādam kaimiņam kabeli, kuru tiešma lieto).

Pēc būtības visiem šiem "tukšajiem" kabeļiem būtu jābūt likvidētiem, vai vismaz sakārtotiem un iezīmētiem (kas par kabeli, kuram dzīvoklim utt.), bet reti kur tas ir izdarīts, šķiet tikai lattelecom optikas kabeļi ir iezīmēti un marķēti, pārējie (jo īpaši vecie - stacionāro tālr. līniju kabeļi, TV antenu kabeļi utt.) dzīvo savu dzīvi un gaida, kad kāds tos likvidēs.

Pats esmu likvidējis visus liekos kabeļus, kas bija pie manām dzīvokļa durvīm, kā arī visus kabeļus, kuri nebija nekam pieslēgti un marķēti sadales skapī, kurā ir dzīvokļa elektrības skaitītājs.

J , 2019-02-15 20:23:20

Tur jau tā lieta,ka nav teikts,ka šie vadi ir "tukši",drīzāk viņi ir pie interneta pievienoti,bet nav pieslēgti ne pie viena datora.Ja daudz šādu interneta vaļēju vadu vienkopus,šie vadi taču kaut ko izdala,nau jau viņi nemaz tik "balti un pūkaini".
Tā arī es darīšu- "ielīdīšu "sadales skapī un visus liekos vadus nogriezīšu.
Jo,kad es pastāvu pie šiem daudzajiem "plikajiem" vadiem,mani pārņem, maigi izsakoties,nepatīkamas sajūtas.

ewg , 2019-02-16 15:03:29

Rakstīt mācies, urlēn!

nebis prātu , 2019-02-16 19:41:06

te neviens urlēns nav manīts
kas tāds par vārdu nebis?

... , 2019-02-19 13:58:25

Piedalies diskusijā

Atzīmējot opciju Atcerēties mani Jūsu vārds un e-pasta adrese tiks saglabāti, un turpmāk, komentējot rakstus vai veicot ierakstus forumā, nebūs jāievada pa jaunu.
x aizvērt šo paskaidrojumu
(?)
 

Ogrenet