Auto novietošana piemājas teritorijā
Saķiet, lūdzu, kur internetā var palasīt noteikumus, kuri regulē automašīnu novietošanas kārtību pie daudzstāvu mājām. Bieži vien nav, kur mašīnu atstāt, jo stāvvieta jau pilna, tad nācas likt zem blakus stāvošas mājas logiem. Šodien tās mājas iedzīvotāja draudēja izsaukt policiju un rakstīt iesniegumu Mālkalnei. Kā ir - vai tiešam nedrīkst zem logiem mašīnu atstāt? (((
Reāli ir tā, ka katrai mājai ir sava pieguļošā teritorija, Mālkalnē var ļoti precīzi redzēt, kas pie kuras mājas pieder, respektīvi katras mājas iedzīvotāji ir tiesīgi lemt kā šo teritoriju izmantot.... ņemot vērā to, ka šie pagalmi jau tā ir mazi, nebūtu īsti korekti likt automašīnas no citām mājām...
Ja vien tajā vietā, kur tu atstāji mašīnu, nav attiecīga aizlieguma zīme vai dzeltens krāsojums uz apmales - atstāj droši. Noteikumus var palasīt www.csdd.lv :))) Tādā gadījumā darbojas ceļu satiksmes noteikumi par apstāšanos un stāvēšanu (128 līdz 137). Var apskatīt lūk te: http://www.csdd.lv/documents/normativiedokumenti/noteikumi/mk/csn.pdf
Tomēr piebildīšu... Gundegai taisnība, nav diez ko korekti atstāt savu auto svešā pagalmā (tas gan nav aizliegts ar likumu), pie tam vēl mazie pagalmi tā ir pārpildīti ar autiņiem, ka no rītiem, kad saimnieki masveidā brauc uz darbu, ārā nav ar ko elpot. Bet tas, ka autostāvvietas bieži vien ir pilnas - arī fakts...
Interesanti apr taam ziimeem un kraasojumiem. Kursh ir tas, kas nosaka buut vai nebuut ziimei manaa domaajamaa zemes gabalaa?
nekad nepietiek vieta. pec 20,00 es parkoju mašinu gandriz pie Jumī jo nav vietas pie mana maja Malkalnes prospekta ..BRED..vel municipallie brauka un ceļu policija un tikaj ta liek sodus
Paldies! Piekritu, ka nav korekti atstāt mašīnu zem svešiem logiem, bet daru to reti un tikai tad, kad tiešam nav kur citur likt. Ne krāsojuma, ne zīmes tur, protams, nav.
Tad parkojies! Vienīgi jāuzmanās no caurdurtām riepām ;)
Nu, cerams, tik tālu tā tante neaizies, ja tikai pasauks palīgā kādu mazdēlu ((( vispār, es saprotu viņas jūtas, bet mana mašīna nav vienīga, pagalms mums ir kopējais, jo mūsu stāvvieta atrodas tieši pie viņas mājas, 4 metru attāluma...
Sorri, vārda māsiņ, Ogrenet ir tikai viena Kristīne, atļāvos bikiņ palabot tavu niku :)) Manā pagalmā sētniece arī lāmājas, ja blakus mājas kaimiņi atstāj savus autiņus mūsu pagalma pusē... laikam tāds viņām darbs :) Tu gadījumā nedzīvo kaut kur Mālkalnes 29, 31 vai 33? :))
Vispār es uzskatu , ka mašīnu stāvēšana pie logiem un pagalmos ,ir idiotisma kalngals. Mašīnas izdala kaitīgas vielas , smird , un vēl bieži paliek eļļa peļķes. Es uzskatu tā ir degradācijas pazīmes.
Pilnībā piekrītu! Bet maksas autostāvvietas tik tiešām ir pārpildītas.
))) Sveika! Nē, es citā pusē dzīvoju :) Nu i nu, ja, es arī piekrītu, ka autiņš zem logiem nav nekas labs, bet diez vai mūsu laika apstākļos es varētu braukāt ar riteni uz Rīgu (((
Esmu lasījusi, ka Ogrē, daudzstāvu māju ceļot, jāparedz it kā uz 3 dzīvokļiem vienai vieglajai automašīnai vieta stāvēšanai. Tas nozīmē ... cik mājām tāds likums darbojas (jau senāk celto māju pagalmos)!? Varbūt Ogres dome, rūpējoties par šo bezizejas situāciju, pamazām varētu plānot stāvvietu pie daudzdzīvokļu mājām paplašināšanas projektus!!! Ja vien ... Cik domnieki dzīvo daudzdzīvokļu mājās? Viņus taču tas neskar!!! Labi gan. Khm. Kur opozīcija Ogres domē? Ko dara?
ai man shodien bija tieshi tada situacija... mani grib aizvakt no MANU majas durvju priekshas ar tadu pashu nekorektu veidu - un es ko darishu izprineshu noteikumus un uzlikshu savas mashinas banera priekshaa aiz stikla lai lasa ... klat pieliekot noteikumus par huliganismu un kas ir ja iebrauc mashinaa un aizbrauc ;) - nejauki bet ar nejaukiem lautinjiem tikai taa var cinities :)
ai man shodien bija tieshi tada situacija... mani grib aizvakt no MANU majas durvju priekshas ar tadu pashu nekorektu veidu - un es ko darishu izprineshu noteikumus un uzlikshu savas mashinas banera priekshaa aiz stikla lai lasa ... klat pieliekot noteikumus par huliganismu un kas ir ja iebrauc mashinaa un aizbrauc ;) - nejauki bet ar nejaukiem lautinjiem tikai taa var cinities :)
noteikmos rakstīts , nedrīkst atstāt mašīnu kur traucē citiem braukt , vai gājējiem staigāt . un ja pilns pagalms ar autiņiem tad gājējiem traucē 100% . un vēl kas , kapēc man kā gājējam ja mašīna pie loga nolikta jāiet viņai apkārt ? atbalstu pilnīgi ka jādur riepas jāsit stikli ... pērkot autiņu jābūt gatavam arī uz izdevumiem , kaut vai par stāvvietu , nav brīvs netālu no mājām lieciet tāvvietā 5 kvartālus tālāk
Par piemēru - Mālkalnes 11 auto īpašnieki kur lai liek auto? Tajās 5 vietās, kas viņiem iedalītas? Vai nevar uzrakt to pleķi ar nomīdīto zāli un nevajadzīgo veļas žāvētavu paralēli mājas kāpņutelpām un ierīkot stāvvietu? Citādi jāsāk patiesi baidīties no kaimiņu mājā dzīvojošajiem... :)
Zane, Tev veel nav ko uztraukties, Tiinuuzu 3A pie maajas automasinas var tureet tikai maajas vecaakaa izredzeetie.
Auseklja 7b vienam dzivoklim stav 3, bija laiks kad 4 masinas....Pofig ka citam nav kur nolikt- galvenais vinjam ir sava auto kapseta :) Noparkotas ar ta viena no otras pa kilometru, saspiestu- vienai masinitei vieta sanaktu! Stavvieta paredzeta 10masinam, nu bik vairak....Policija, Malkalne, ka ari majas vecakais bezpalidzigi- neko nevar izdarit!Turklat sim cilvekam visas masinas(atvainojos par izteicienu) ritigas svalkas....viens Pasats nolikts uz muzigo miegu.....NU un ko darit sada situacijaa????Neko :)
Pieraduši visi ka mašina ir pie dibana un neviens pat paris soļus nevar paiet bez tās.Man problēmu nav,ja nevaru novietot pie mājas dodos uz maksas autostāvvietu.Par diennakti jamaksā 1.20ls un tur vietu var atrast vienmēr.
Labāk MĀLKALNEI uzreiz uzlikt zīmi - ja šeit noparkosies - riepas pārdursim.. nav tev paredzēts!