Kur likt zarus?
Plānojam Pārogrē pāraugušā dārza lielo tīrīšanu - dažās ābeles, plūmes, ceriņi. Vai ir jāņem konteiners un vest kādam šķeldot? Vai ir kāds, kas gatavs pieskriet un sasķeldot jau sakrāmētu čupu? Ceru uz kādu padomu un ja iespējams kontaktiem, kam zvanīt
ar ābelēm uzmanīgi! tās ir kā mammas
Nu vecas tās mammas un logiem priekšā, kādu atstās un iestādīs jaunu, lai viss ir līdzsvarā, bet padomu par zaru likvidēšanu gaidu vēljoprojām
sazāģē malkā un ziemā nokurini. zarus sadedzini pelni būs mēslojums ja pasiem nevajag ganjau atradīsies kam vajag!
mēs kurinājām, bezcerīgi kādu citu variantu atrast.....
pekabē iekšā un uz Getliņiem
Kursubâzê un Jaunogrê vajag paintresêties . tur ńemâs ar šķeldu .
edis
Lūdzu, konkrētāk, mums arī aktuāli! Ko var to malkā, bet ir tādi kas par sīku malkai, ko ar tiem? Cik saprtotam, tad pilsētā nedrīkst ugunskurus kurināt. Uzliks sodu. Kur interesēties Kursu bāzē? Kur Jaunogrē?
Es ar cik sapratu no saistošajiem noteikumiem, ka tikai grila vajadzībām var kurināt, bet tā milzu čupa, kas radīsies, būs grūti kvalificējami kā desiņu cepamais ugunsprieks
es "vienkārši" ielieku zarus metāla lielā kastē, uz metāla kājām, lieku iekšā zarus, kurinu, kaut kādu metāla plāksni virsū un man ir āra virtuve: vecu lejkannu virsū, vecu katlu virsū un OK: āra virtuve!
ok, ha, ja tev ir pāris zari, tad vari tā izklaidēties. Ja tev ir zaru kaudze ar vairāku metru diametru, tad tas nav nopietni rotaļāties ar āra virtuvi...
Jaunogrē, kur jaunā katlumāja-tur ņem kokus,zarus un šķeldo. Aizved un atstāj,
Saskaņā ar Ogres novada pašvaldības saistošajiem noteikumiem Nr.14/2012 “Par atkritumu apsaimniekošanu Ogres novadā” pilsētas teritorijā pieļaujama tikai koku un krūmu ciršanas atlieku dedzināšana ugunskuros un sadedzināšanas iekārtās. Dedzināmajiem atkritumiem ir jābūt savāktiem dedzināšanai paredzētā vietā un ir jānodrošina ugunsdrošības prasību ievērošana. Aizliegts ierīkot dedzināšanas vietu kaimiņu īpašuma ēku logu tuvumā vai vietā, kur dedzināšanas radītie dūmi var samazināt redzamību, apdraudot satiksmes drošību (pie ielu krustojumiem, gājēju pārejām u.tml.) vai kā citādi traucēt cilvēkiem.
Tātad, droši var to zaru kaudzi dedzināt.
Pašiem vajag dedzināt,tikai ne tagad,tā ir ļoti liela problēma,kur likt zarus.
nu tad jau saprotu, ka mana metāla kaste ir OK. kaimiņš gan pukst, bet pēc šeit izlasītajiem noteikumiem neko neesmu pārkāpis!!!
Arborists Guntars. Atbrauks sašķeldos un savāks.T.29415101
Ja vajadzēs pakonsultēs par atlikušajiem kokiem, to kopšanu.