Varbūt 50-ais ogrēnietis spēs atbildēt!

Konkursa “Vai Ogre gatava?” jautājumi
8.,9. klasēm (2017. 02.)
..
4. Ēkā Brīvības ielā 7
(šobrīd veikals “Maxima”) 25 gadus darbojās Briežu privātskola.
Vasarās, kad nebija skolēnu, te tika atvērta kāda iestāde ar nosaukumu
“Melnā bumba”.
Kas bija šī iestāde?
a) Alus brūzis
b) Tējnīca
c) Šokolādes kiosks (tirgotava)
d) Medību preču tirgotava

15. Kas kopīgs šiem cilvēkiem:
hokejistam Atvaram Tribuncovam, dzejniekam un mūziķim
Pēterim Dragunam, matemātiķim un politiķim Edmundam Krastiņam?
a) Visi šie cilvēki dzīvo Ogrē
b) Šie cilvēki nekad nav viesojušies Ogrē
c) Šie cilvēki dzimuši un šobrīd dzīvo Ogrē
d) Šie cilvēki ir dzimuši Ogrē
u.tml.
Kāpēc nejautāt par Elitu Patmalnieci, Arno Jundzi, Viju Kilbloku, ievērojamiem pašmāju mūziķiem, piemēram?

Pajautājiet Ogres deputātiem, intereses pēc , 2017-02-28 13:32:28

Ja 2016. gadā konkursa jautājumu loks ietvēra tikai pilsētas vēstures tēmas, šogad konkurss atkal iekļāva mūsdienu aktualitātes.

OVMM tā , 2017-02-28 14:27:21

Nejau man būt par šo dižo muzejkundžu latviešu valodas un vēstures pedagogu, bet tomēr uzskatu, ja nemāk rakstīt savas viktorīnas, tad varbūt labāk tomēr nevajag sevi pataisīt par apsmieklu un kauna traipu visas Ogres pilsētas jaunatnes un tās inteliģences vidū? Varēja pasaukt vismaz profesionālu korektoru no laikraksta " Ogres Ziņas" vai "Ogrēnietis", lai tauta izlasot neņirdz.

By the way , 2017-03-01 14:45:57

Pievienotajā materiālā ir atrodami daži interesanti jautājumi par Ogres vēsturi, bet daļa raksturojama kā pilnīgas aplamības. Tajā muzejā jau sen vajadzēja pieņemt gados jaunākus darbiniekus par šīm kundzītēm, kurām klibo ne vien latviešu valodas gramatika, bet arī elementāras izpratnes par apkārtējā novada vēsturi, kura visticamāk gūta pirms vairākām desmitgadēm studējot Latvijas Padomju Republikas vēstures mācību grāmatu. Drīz būšot viņiem telpas jaunizremontētā divstāvu ēkā, papildus tam tikšot iekārtots tūrisma informācijas centrs vecajā "Zelta liepā", bet kāda gan jēga no šāda apmēra finanšu ieguldījuma Ogres kultūrā, ja muzejnieces un vietējās tūrisma speciālistes nespēs ar tūristiem komunicēt ne angļu, ne arī kādā citā svešvalodā? Par latviešu valodas korektora nepieciešamību nemaz nerunāsim. Kopumā šīs grandiozās pārmaiņas šķiet diezgan virspusējas, kuras reiz garlaicībā nogrimušo muzejniecības iestādi nepacels jaunā līmenī.

Uzziņai , 2017-03-01 14:46:51

Tiešām piekrītu tiem, kas komentēja, ka skolniekiem, kas izlaboja muzejnieku gramatikas un valodas stila kļūdas, vajadzētu piešķirt papildbalvu. Vai pašiem nemaz nav kauns izplatīt tādas muļķības skolu jaunatnes vidū, pašiem nesaprotot, ka tos šādā veidā drīzāk dezinformē, pat degradē?

Totāls sviests , 2017-03-01 14:51:19

Izskatās, ka aktīvajam komentāru rakstītājam beidzot izsīkuši spēki jaunām idejām, šeit apkopojot visus agrāk rakstītās atziņas vienkopus. Pilnmēness šobrīd tā kā nav, tātad dziļās smeldzes iemesls meklējams kaut kur citur.

Buratīno , 2017-03-01 20:25:42

Tu esi muzejnieku sekretārei, vai?

? , 2017-03-02 14:13:18

Piedalies diskusijā

Atzīmējot opciju Atcerēties mani Jūsu vārds un e-pasta adrese tiks saglabāti, un turpmāk, komentējot rakstus vai veicot ierakstus forumā, nebūs jāievada pa jaunu.
x aizvērt šo paskaidrojumu
(?)
 

Ogrenet