Tunaļa kāpnes. Arī mazajiem ogrēniešiem.
Vakar š.g. janvāra-februāra mēnešu laikā trešo reizi redzu, kā māmiņas ar mazuļu ratiņiem ārprātā mocās, lai tos uzstumtu pa Ogres tuneļa daudzpakāpienu, augstajām kāpnēm! Līdzjūtībā noraugos, jo palīdzēt pat gandrīz nav iespējams, nezinu kā to izdarīt, lai atvieglotu šo visnotaļ misiju. Piemēram, lai nokļūtu mazulis pie daktera pretējā Ogres pusē dzelzceļam.
Nekas jau nemainās, apbrīnojami, kopš tuneļa uzcelšanas pirms xx gadiem!
Vajadzētu eksperimenta pēc vietējiem medijiem lūgt Mangulim, Helmanim u.c. uzstumt bērnu ratiņus (ar mazuli) pa šīm nelaimīgajām, bīstamajām kāpnēm!
Esmu redzējusi, ka ne visi mēģinājumi puslīdz veiksmīgi beidzas!!!
Мангулис постоянно ремонтирует муз.школу, хелманис строит велодорожки и трассы, а что есть улицы без тротуаров и зимой при виде машины не знаешь куда прыгнуть, то это их совсем не заботит.
Jā varu piekrist, es vienreiz noriskēju to darīt, bet tā arī palika pirmā un pēdējā reize. Neapskaužu tās māmiņas kam tā ir ikdiena.
Raudāšanas minūte. Lūdzu klusumu. Paldies.
Mangulim un Helmanim bērni vairs ratos nesēž - nekas nemainīsies!
Ko ievēlēji tad arī saņem savas pārliecības augļus,neaizmirsti par to 3 jūnijā
Bartiņu atpakaļ! Viņa laikā tā nebija!
KAD PERCIET BĒRNU RATIŅUS VIENMĒR DOMĀJIET KUR JUS DZIVOJIET JA OGRĒ TAD NEKADA GADĪJUMA NEVAR BUT KA PRIEKŠĒJI UN AIZMUGURĒJIE RITEŅI IR DAŽADI JO SAVADĀK CAUR TUNELLI JUMS VAJADZES STUMT RATIŅUS TIKAI UZ DIVIEM RITEŅIEM VAI NEST RATIŅUS PA KAPNEM IR GRŪTA PIEREDZE
ne tikai mazuļiem tur ir grūti, vecākiem cilvēkiem arī! Pakāpieni viens īss, otrs garāks, trešais vēl īsāks un šķībāks, ka šļūc kaut uz dibena lejā (nebiedētu akmens zem diben- nošļūktu arī kā no slidkalniņa :D); margu augstums, liekums arī brīžiem ir xyz vienādojums - bet vispār jau sarkastiski ekselenti, ka līdz visneatlikamākajam, nepieciešamākajam ārkārtas punktam: slimnīcai/ poliklīnikai garantēti vari tikt ar NMP auto, ne kājām...
Nemaz neesmu vecss cilvēks,tikai knapi pusmūžā,bet ja gadās iet cauri tunelim,rūpīgi skatos zem kājām.Man arī šie pakāpieni liekas drausmīgi.Cik reize nācies pabrīnīties,ka tur kāds nav vēl nosities?Jeb varbūt ir?
Nevajag te pa tukšo žēloties. Mangulis šo lietu neatrisinās, bet Helmanim patiešām ir vērts par šo problēmu pastastīt un ticiet man, viņš tam pieķersies klāt un atrisinās!
Un margu jautājums dažāda garuma cilvēkiem un cilvēciņiem cik tad reizes jācilā, kamēr sākt degt kā ugunsgrēks! Tikai tad, ja atbrauks žurnālists no Rīgas TV ar kameru. Skat, kā māmiņa ar mazuli ratiņos 21.gadsimtā Ogrē ar šausmām, ka nenotiek kas vistraģiskākais, stīvē ratiņu pa tuneļa kāpnēm! Tiešām pilnīgi nekas nav mainījies ogrēniešu vides pieejamībā kopš tuneļa atklāšanas 70-ajos gados!
Da ko jūs visi varat čīkstēt! Piekrītu OMA, ka pirms pērc bērnu ratiņus, atceries, ka dzīvo Ogrē, un nereti nāksies šķērsot tuneli! Trepes ne tādas???? Hallo, par ko jūs runājiet...??? Piem. pie Rīgas dzelzceļa stacijas viņas ir labākas??? Nu tak skatieties kur kāju liekat! Manguls slikts, Bartkeviču atpakaļ, a iepriekšējā mēra laikā trepju izmēri bij savādāki??? Beidziet čīkstēt un sākiet paši kaut ko darīt!!!! Lūdzu stājieties partijās, kandidējiet un mainiet vidi kurā dzīvojiet! Uz priekšu!!!!
Jāstājas partijā lai salabotu tuneļa kāpnes? Vai varbūt iedzīvotājiem pašiem būtu jāraksta projekts? Bet varbūt tomēr uzturēt un atjaunot pilsētas saimniecību ir kādas iestādes pamafunkcija????
Rakstīts tiek tāpēc, ka lielie kungi pa tuneli pārvietojas ļoti ļoti maz vai nemaz, jo braucot ar automašīnu neviens problēmu pat nevar izsapņot! Daudzo gadu laikā Bartkeviča un Pūķes laikā problēma protams bija tā pati, tikai --- neviens pat nemēģināja ieklausīties un risināt. tas būtu tikpat kā vējam. Tagad vismaz mēģinām tiešām problēmu pacelt, pamatot nejēga situāciju. Ja būtu kāda ieraksta kamera, kas apkopotu šo māmiņu mocības, tad gan visiem tiešām atvērtos acis.
Remontē Domes telpas, kabinetus,tualetes, pašvaldības īpašumus, ielas, celiņus, solus, krastmalu, būvē vēsturisku koka tiltu, svinam dažāda kalibra laulību jubilejas, rīkojam visādus svētkus, tikai māmiņas, kuras Ogrē vajadzētu celt godā, tās kaut kā tiks galā tāpat ar savām problēmām. Smieklīgi! Tikai vārdos viss ir skaisti Ogrē.
Man 3 bērniņi ir izauguši un esmu "pieredzes bagāta" :) mamma ar vairāku veidu ratiņu pārvietošanos tunelī. Jā. Ziemā ar ieskrējienu un smagu stumšanu var tikt augšā un lejā ar vienu roku turot ratiņus un ar otru pie margām lai rati neparautu līdzi. Drošāk izvēlējos apkārtceļu pa "maksimas" caurumaino pāreju, kur riteņi sprūda sliežu pārejās....
Tunelis ar slīpumu tiem, kam tas paredzēts (pirmkārt, māmiņām ar ratiņiem) it kā būtu, taču Karalis ir pliks (kā pasakā) - visi redz un zin lielo ogrēniešu problēmu par kāpņu stāvokli, margu neesamību kāpņu vidusdaļā, nobrukušās sienas tuneļa atzaros uz/no perona, bet visi turpina izlikties, ka Karaļa tērps ir lielisks, zelta diegiem, sudraba pogām.
Es tikai nesaprotu kāpēc jāiet ar ratiņiem caur tuneli? Bez bērna aiziet nevar,ja kaut ko no tās puses vajag?
Margo ir bezbērnu situācijā, kas reālo dzīvi, kurā atrodas māmiņas un seniori, ejot pa nelabotām kāpnēm, diemžēl, nevar iedomāties. Arī amatpersonām Šis viss ir tikai pasmiešanās vērts. Svarīgāk paspodrināt ancukus ar citiem darbiem, jo tie taču redzamāki.
Tāpēc jāiet ar ratiņiem caur tunelim,ka tai pusē ir slimnīca,poliklīnika un aptiekas.Un ne jau katru reizi ir ar ko mazuli mājās atstāt.Man dzīvojot Grīvas pr. un izaudzinot 3 bērneļus ir tik daudz reizes nācies iet ar ratiem caur šo briesmīgo tuneli,ka atcerēties baisi.Tagad domāju kādu drosmi vajadzēja,lai šīs mokas uzņemtos.
apgaismojums no stacijas uz Skolas ielas pusi ir nozēlojams jeb precīzāk - nekāds! Tiek izgaismoti Zilie kalni, bet pilsētas centrā ar pirkstu var aci izdurt! Nu jā - deputāti jau ar vilcienu nepārvietojas!
Izgaismots ar 22 spuldzēm tiek jaunais Krasta laukums iepretim luterāņu baznīcai, pa kuru vakara stundās, godavārds, neviens-neviens-neviens nepārvietojas! Uz laukuma neviens nesporto šobrīd. Kāpēc tik daudz spuldzēm jādeg skaistumam!, ja iepriekšējais komentārs vēsta par lielu problēmu - par neesošo apgaismojumu šajā pašā pilsētā. Kāds ir saimnieks Ogrē?