Gāzes apkure
es nesaprotu?!
Vēlos atteikties no pilsētas apkures un pieslēgties gāzes apkurei. Dzīvoju pēdējā stāvā un nav nekādu problēmu atslēkties no kopējā tīkla, bet redziet "Mālkalne" neatļauj (esot pat no domes lēmums), jo pašvaldība esot sapirkusi (kaut kad sen) iekārtas - katlumājas uzlab. utt. uz kredīta.
Kāds man sakars ar viņu kredītu ??? mums tak jābūt brīvai izvēlei! varbūt man patīk aukstums?!
Maksāt par viņu neregulāro apkuri neesmu ar mieru. Tagad tūlīt tik sāksies salšana, zvanīšanās, pārreiķini...
Ogrenet - palīdziet atrast to domes lēmumu uz ko viņi balstās, un kādas tad īsti ir patērētāju tiesības pret namu apsainiekotāju, vai NĪ īpašniekiem nav nekādas teikšanas ko izmntos, ko nē?
Cilveks ir aizmirsi ka dzīvo kopīpašumā :))) garderobes tantiņas sindroms ?
Tu padomā, kāds haoss sāksies, ja katrs dzīvoklī ierīkos tādu apkuri, kādu grib!
kopīpašums ?! Naudu iekasēt māk, bet lai kaut ko izdarītu - čuš ?! Maniem kaimiņiem uz galvas lietus tek, bet vasarā kopīpašuma apsaimniekotājs it kā taisīja jumtu, labāk nebūtu aizstikuši, tagad reakcija 0. tik kārtējo reizi nolamā.
Tantiņas sindromu esmu iemantojusi pavisam nesen - apskatot kā citur ES cilv. dzīvo, ja tu nezini varu tev apgalvot - tur par cilv. (patērētāju) cīnās, kaut tik viņš būtu apmierināts un neaizietu pie konkurenta. (tad brīnās kāpēc cilvēki brauc prom)
Kālab bija kaut kas jāprivatizē, ja viss tā pat paliek pa vecam? Ja esmu pilnvērtīga NĪ īpašniece varu tak izvēlēties kas man nepieciešams?
Piekrītu - ka sāksies haoss, bet arī tev ir tiesības izvēlēties, Tev izdevīgus nosacījumus un justies komforti, bet ja Jūs apmierina sniegtie pakalpojumi lai Jums veicas tur kur esiet. mani neapmierina!
:) nevaru tev piekrist, par ES, nekas tur nav labāk, par kadu konkurenci tu tur runā ? daudzstāvu māju apsaimniekoshanā ?
Redz, ar tām katlumājām cirkam vajadzētu beigties 2008.gadā, tāds bija, precīzi neatceros, Domes lēmums vai cits dokuments, jo 2008.g. jābeidz atmaksāt kredīts par lokālajām katlu mājām...Tas sīkums, redz, ja Tu dzīvo Ogrē, tad Tev Latvijas Gāze nemaz neizsniegs tehniskos noteikumus autnomas gāzes apkures ierīkošanai daudzdzīvokļu mājas atsevišķā dzīvoklī, jo PSRS, t.i., māju celtniecības laikā izbūvētie gāzes stāvvadi ir paredzēti tikai gāzes pavardiem(plītīm), atsevišķās mājās gāzes ūdenssildītājiem, stādies priekšā, ka uz tāda viena collīgā zemā spiediena stāvvada sakarinās, piem., 5-stāvvenes vai, vēl labāk, 9-stāvvenes 5 vai deviņi dzīvokļi, tas pirmkārrt, otrkārt tiešām sāsies pamatīgi juku laiki, tas, ka dzīvoklis pēdējā stāvā, protams, atvieglo problēmas risinājumu no tehniskā viedokļa, bet ar turbo katlu palīdzību tādu apkuri var ierīkot jebkurā stāvā, pie tam, ja ziemā aizbrauc slēpot uz pusmēnesi un uzliek minimālo režīmu, tad cieš apakšstāvs, interesentiem iesaku apsekot māju "Aizupes", kas atrodas aiz ledus halles, pie Meža tehn. kojām, tas Ikšķiles teritorijā, tur daudziem savilktas autonomās apkures, Ikšķile atļāva, tāpat atļauj Kārļu 3-stāvvenēs ar stāvvadu pārbūvi, jo tur no 1996. vai 97.gada vispār nebija nekādas centralizētās apkures, arī abās Tīnūžu trīsstāvenēs tas pats variants...Lai veicas jautājuma risināšanā, bet par 95% prognozēju negatīvu rezultātu, ja arī tehniski viss ir iespējams, jo tad radīsies "Mālkalnei" un Domei negatīvs precedents, kas var izraisīt lavīnveida efektu...Starp citu, pats arī dzīvoju daudzdz. mājā un sen jau būtu uztaisījis autonomo gāzes apkuri, tehniski var, bet saprotu bezjēgu plēsties ar M. un D., pie tam gan jau izdomātu tāpat ko iekasēt ko par kaut kādu kāpņu telpas apkuri vai kādiem siltuma zudumiem...
Vēl mazliet...Ja arī visu ar Mālkalni un Domi pārvarēsi, tad Latvijas Gāze Tev izsniegs tādus tehniskos noteikumus, ka maz neliksies - 1)būs jāsavāc visu dzīvokļu īpašnieku paraksti - Civillikuma 1068.pants, ka tam piekrīt, ja tur kāds neprivatizēts, tas ir, dzīvo īrnieks, Mālkalne uzreiz atšūs...;2)tehn. not. būs teikts, ka jāveic gāzes stāvvada caurplūdes pārrēķins, kā liecina prakse pēdējā laikā "cauruli vajadzēs resnāku", tātad vajadzēs pārlikt visu rori no 1.stāva līdz savam attiecīgi vai nu 3.,4.,5.,6.,9.stāvam, nez vai visi zemāk dzīvojošie tam piekritīs, ka caur to virtuvēm sāk būvēt jaunu cauruli...
P.S. Civillikuma 1068.pants
"1068. Rīkoties ar kopīpašuma priekšmetu, kā visumā, tā arī noteiktās atsevišķās dalās, drīkst tikai ar visu kopīpašnieku piekrišanu; bet ja kāds no viņiem rīkojas atsevišķi, tad šī rīcība nevien nav spēkā, bet ari uzliek pēdējam pienākumu atlīdzināt pārējiem zaudējumus, kas viņiem ar to nodarīti.
Neviens atsevišķs kopīpašnieks nevar bez visu pārējo piekrišanas ne apgrūtināt kopīpašuma priekšmetu ar lietu tiesībām, ne atsavināt to visā tā sastāvā vai pa daļām, ne arī kautkādi to pārgrozīt. Tādēļ katram kopīpašniekam ir tiesība protestēt pret tādu
viena vai visu pārējo kopīpašnieku rīcību, un šo tiesību viņam nevar atņemt ar balsu vairākumu.
Izņēmums no šiem noteikumiem pielaižams tajā gadījumā, kad kāds no kopīpašniekiem izdara kopīpašuma priekšmetā tādas pārgrozības, ko prasījusi nepieciešama vajadzība, piem., nepieciešamu ēkas izlabojumu. Tad viņam ir tiesība prasīt no pārējiem kopīpašniekiem, lai tie samērīgi atlīdzina viņa izdoto summu līdz ar procentiem."
He Ogresgals rullee. Dzivoju Karlju triistaavvenee un sildos uz nebeedu.
ok. Lai nu paliek gāze. ir vēlviena alternatīva - elektrība. kā tad šjā gadījumā?