Par daudz, par skādi
Kas tas par likumu - pie KULTŪRAS CENTRA 3 blakus mastos plīvo 2 Latvijas karogi un pa vidu vietējais karogs? Kāpēc nodokļu maksātāju nauda jātērē vienam liekam karogam? Vai tad nepietiek, ka netālu - pie Kūrmājas monumentālais karogs? Zinu, cik bieži Latvijas laikapstākļi karogus sabojā, cik bieži tos jāmaina. Zinu, cik šis pasākums maksā. Kāpēc un kas izvēlas šādus salikumus?
Domāju, ka trīs masti ir pavisam vienkārša iemesla dēļ. Trešais karoga masts ir paredzēts karogam tās valsts viesim, kurš ieradies pilsētā. Kāds ārzemju mākslas kolektīvs, ārzemju delegācija, kāda valsts vai ārzemju pašvaldības amatpersona u.c., par kura atrašanos Ogrē, izrādot cieņu, tiek uzvilkts mastā tās valsts karogs. Pārējā laikā mastā plīvo Latvijas karogs, būtu muļķīgi, ja masts stāvētu tukšs. Par karogu pie Kūrmājas - tas vispār ir stāsts "no citas operas".
Arī es zinu, cik maksā šāds pasākums, bet mani tas neuztrauc. Tāpat jau mums patriotisma tik maz, lieks karogs nemaz netraucē.
Diez vai tāds likums - ja trīs masti, tad "muļķīgi, ja viens stāv tukšs". Pie Ogres pašvaldības ES, Latvijas un vietējais karogs. Plīvo trijos mastos. Un ja ierodas kāds viesis, kuru karogu nolaiž? Kuru uzvelk?
Ja tiešām kādu jānolaiž, tad var vietējo, jo tas nav Ogres novada karogs.
ogre pienēma savu likumu un uzkāra karogu kur gribēja un cik gribēja.Laikam kādam dzīve pārāk skaista,ka staigā un karogus skaita.
Izšķērdība pat karogos mūsu pašvaldībā. Nezināšana? Beznoteikumu pašvaldība?
kur veel izskerdiba?
Pa Latvijas TV vakar un šodien cita starpā redzēju, ka pašvaldībās improvizē ar karogu noformējumu kā pašiem liekas pareizi. Pie "savām" ēkām. Tas gan man nav saprotami.