Ogres pārdevējas...
Acīs prasīt man kauns,bet caur i-netu vēlētos lai Ogres pārdevējas padalās noslēpumā cik lielu(:)))) )algu un par cik garām stundām saņemat.Vai jums neliekas,ka darba devēji par mums(jums)ņirgājas?Varat neminēt konkrētu veikala nosaukumu,bet mājienu kādā nozarē vismaz:)Gaidīšu atbildes.Paldies!
Visi pārdevēji saņem atbilstoši savām spējām, kvalifikācijai un paveiktajam darbam. Ja nepatīk
Tipiska darba devēja atbilde, tā teikt - aiz vārtiem rinda... Bet kad jāiet projām, izradās rindas nav un darba devējs tik daudz enerģijas un izdomas pieliek, lai kavētu vai sabojātu promiešanu un darbu citā vietā.... Kā suns uz siena kaudzes...
kapec lai maksatu lielaku algu, ja tik un ta var atrast citu nakamo, kas atnaks par kapeikam pastradas paris menesus un tad atkal nakamo utt
Normāls darba devējs domā ilgtermiņā.Sīkumos neieslīgšu.Pie mums gan tik ātri tas nav gaidāms.Protams ir izņēmumi.Un pamazām ar vien vairāk.Bet maz.
tieši šādas attieksmes dēļ es aizgāju no darba,kur man solīja Zem 200ls.Es domāju darba devēja pazemojošās izturēšanās dēļ.Tikai nez kapēc viņiem liekas,ka ir pārāki...
Līdz vakardienai izjutu visdiļāko cieņu pret Juma pārdevējām, kuras smagi strādā par smieklīgu atalgojumu (savulaik šajā veikalā strādāja mana radiniece, kura nostrādāja tur nedēļu vai divas un aizmuka). Taču nu vairs tajā bodē savu kāju nesperšu. Riebuma dēļ. Bija tā: vakar iegāju veikalā lai nopirktu ceptas vistu kājas. Pārdevēja, ķeksēdama vistiņas ar dakšu, pirmo gabalu nejauši iemeta štovētos kāpostos (kurus ne tikai neēdu, bet nepanesu arī to aromātu). Noklusēju, jo mājās bez manis ir arī citi ēdāji, kuriem pie vistas pielipušie kāpostu gabaliņi netraucēs. Taču brīdī, kad pārdevēja lūkoja pēc nākamā gabaliņa, no palīgtelpas iznāca cita pārdevēja. Sieviete, kura apkalpoja mani, noskaidrojusi ka viņas darbabiedrene bijusi tualetē, skaļi iesaucās: "Pēc tevis pagājušo reizi nevarēja ieiet tualetē, gāzmaska bija jāvelk!". Kolēģe, kura tobrīd atradās pārdesmit metrus tālāk, ne tikai neapklusināja savu runīgo darbabiedreni, bet sāka ar viņu apspriest tualetes apmeklēšanas nianses. Paldies, ka ne krāsu un konsistenci. Es saprotu, ka darbs ir grūts, klienti mēdz būt neiecietīgi, darbadevējs ir netaisns un alga ir maza. Bet kādēļ man - kurai ar to visu nav nekāda sakara - jānoklausās šādās sarunās? Goda vārds, man bija sajūta, ka pabiju nevis veikalā, bet tajā pašā apspriestajā mazmājiņā. Fuj :(
Mālkalnes Jumī vislaipnākās pārdevējas ir pie sieriem un bulkām.
Es jau nesaku ka viņas ir nelaipnas. Vienkārši man nepatīk, ka pret pircēju izturas kā pret tukšu vietu (kā gan citādi izskaidrot viņu vaļsirdīgo sarunu, it kā manis tur nemaz nebūtu...)
nu jāāā...es to vistu atpakaļ atdotu:)))
mana sieva Jumī nostrādāja divus gadus, līdz aizgāja dekrētā - atgriežoties vecie kadri aizmukuši zemā atalgojuma dēļ, kuru nesen itkā paaugstināja uz 25-30 ls (bet varu arī kļūdīties), un jaunpienācēji stāv zem katras kritikas - nekoptas, kultūra pret pircēju zem nulles, ... .
bet tā jau ir -- nepaītik, ej! atradīsim citus strādniekus.
labi, ka tai robā viņa nepalika - atrada labāku vietu ar pretīmnākošu kolektīvu un saprotošu priekšnieku.
Ja mekle tad atrod!!!
Nu par Jumja paardeveejaamjau laikam vispaar nebuutu veerts runaat un arii par taa veikala produkcijas kvalitaati.........Pati tur iegriezhos tikai sliktaakaa gadiijumaa, ja nu kaut ko steidziigi vajag un slinkums, kur citur braukt........Bet teikshu vienu, ka pie vainas jau buus vien firmas iipashnieks, jo laikam jau nav darbinieku motivaacijas.....
Hets
Nesapratu...Vai 25-30 Ls dienā? Tā jau ir tīri laba alga.
Savā uzņēmumā algoju 7 pārdevējas. Ticiet man pēdējos gados katastrofāli trūkst cilvēku , kuri grib strādāt, nevis tikai novilkt laiku no-līdz . Ļoti daudzi darbinieki vēlas jau sākumā saņemt lielas algas , bet mīļi pierādiet , ka jūs esat to vērti. Uzņēmuma vadītājs grib redzēt atdevi darbā, iniciatīvu, un ticiet normāls cilvēks to spēs novērtēt arī ar algas paaugstinājumu.Nekur , nevienā vietā taču nemaksās tāpat vien lielas algas .Arī manā uzņēmumā algas tiek maksātas , gan no padarītā darba apjoma, gan kvalitātes, tāpat vairāk saņem tie darbinieki, kas jau ilgāku laiku strādā firmā , tādējādi, gan cilvēks ir motivēts strādāt labi un arī man kā darba devējam tas ir izdevīgi.Varu tikai ieteikt darba meklētājiem labi apdomāt, kādu darbu viņi gribētu veikt, jo ja darbs nepatiks,agri vai vēlu (neatkarīgi no apmaksas lieluma) jutīsiet diskomfortu un sāksies mētāšanās no vienas darba vietas uz otru, bet pārdevēja darbs , jau visur ir apmēram vienāds.
Kādā dienā?! Juma pārdevējas saņem 150-200 ls mēnesī (atkarībā no noslodzes), ja plīst pušu un strādā virsstundas, tad vairāk.
šausmas,no agra rīta līdz 22.00 raujies un knaps 200 sanāk????Kur tad darba devēju skaļā frāze-saņem atbilstoši padarītajam?Nosēdēt vien tik ilgi ir varoņdarbs,kur nu vēl smaidīt katram...
Es pati no tā nomelnotā jumja.Piekrītu ka tagad pieņemtas jaunās pārdevējas ir galīgi garām,ar viņām pat nav iespejams sastrādaties,bet normāli kadri nenāk strādāt,tas ir bēddīgi.Kurš normāls nāks strādat 14 stundas par tādu atalgojumu?Pati arī pametu šo lielisko bodi šā paša iemesla dēļ!Un protams attieksme,kaut gan es par sevi nevārētu to teikt!Sajā ziņā personīgi man viss bija ok!
Srādāt par pārdevēju lielveikala,tas nav patīkami!Dienāir vismaz pāris pircēju kas saboja garastāvokli uz visu dienu!Nezkapēc citi iedomājušies ka tiesi tā nelaimīgā pārdevēja ir vainīga pie cenu strujajiem kāpumiem un par citām lietām kas galīgi nau viņas ziņā!Un šādas nianses veikālā ir daudz!
suna darbs....
jumī visas labās pārdevējas biedēklis ir noēdis
Domāju, ka darbs lielveikalā ir tik pat draņķīgs kā daudzi citi. Galvenais, lai būtu laba attieksme un darba devējs spētu novērtēt. Latvietis aizbrauc uz ārzemēm un strādā tik pat draņķīgu darbu un nesūdzās, jo darba devējs neizturas pret viņu, kā pret niecību vai tukšu vietu. Visa mūsu ekonomika ir balstīta uz cilvēkiem. Jebkurš amats ir nepieciešams un svarīgs!
Bet tas nav tikai pārdevējām lielveikalos - ir vēl medmāsas, policisti u.t.t.
Protams, nav likumu bez izņēmumiem!
Es arī uz Jumi eju tikai tad, kad slinkums aiziet uz citu veikalu, jo kādas piecas reizes ir gadījies nopirkt vecu pārtiku. Tagad vienmēr ņemu čeku un ar nepacietību gaidu, kad gadīsies atkal nopirkt kaut ko vecu. Tad es aiziešu un nolamāšos par visām piecām reizēm. Uzskatu, ka vainīgs ir tikai īpašnieks, jo visticamāk neļauj darbiniekiem šo preci norakstīt.
cieniitaa pirceeja!pirms izveelies ko likt grozaa,paskaties realizaaciju,vai tev ar redzi probleemas!galu galaa tas ir pashapkalp.veikals,tev jaazin pashai ko liec savaa riiklee!
Ja lielveikalos strādā tādi cilvēki kā -mikuce-, ko mīļie brīnaties, ka tik slikti.
Es te tā mēģinu atcerēties, vai Ogres tirgū kādreiz kāds pārdevējs izturējies nelaipni vai pat rupji. Ne reizi!!! Vienmēr patīkami aiziet, pakomunicēt ar pārdevējām un rezultātā pārstiept pilnus maisus:))) Bet es nedomāju, ka darbs viņām vieglāks kā lielveikalos un algas ir krietni augstākas...
lai vai kā, bet vislabākās pārdevējas apkalpošanas kultūras ziņā ir "Vārpa" veikalos - visu cieņu šīm darbiniecēm un novēlu tā turpināt. /apmierinātais klients/
Jumja Hipermārkets. Pērku desu. Prasu, lai sagriež. Sagriež. Pērku šķiņķi. Prasu, lai sagriež. Šī man skarbi - kas ta jums naža mājās nav?!
Visu cienju,bet paardevejaam Juma veikalos jaapaciesj ir viss,gan pirceeju neveeriigaa iztureeshanaas pret veikalu kaa taadu,pirceeji iedomaajas ka ieejot veikalaa vinjiem zuud kontroje paar sevi.Kam ir mazaak naudas tie suudzas ka viss paliek daargaags,neapmierinaatas meetaa auglus,meklee pa apakshu,domaadamas atras kaut ko labaaku,tai laikaa sabojaajot daudz preces,un beigas neko nepanjem,atstaajot nepatiku un sabojaatu preci un taa no nodaljas uz nodalju vinjas nepeerk ,bet mekle kadu nepareizu cenu ,lai sevi vareetu apmierinaat savas mazaas naudas iemeslu.Labi ja veikalaa taa ienak dienaa viena.Nu nevar kasieres aiziet normaali savaas dariisjanaas ne paeest normaali,jo visu laiku ir cilveeki un tie ir jaaapkalpo.Samaksa ir mazaak par latu stundaa,reekjiniet cik par taadu darbu iznaak ne apseezjoties ,ne laagaa paeest ,ne laagaa uz labieriiciibaam aiziet.Centra veikalaa paardeveejas nezin kas vinaam riit buus briivdiena vai darba diena-un taa dienu no dienas vienaa stresaa.
> Pepins. :D :D :D... Baisi...
Es nedauz zinu sho kolonijas reziimu.Domaaju tas nav normaali,ja tu straadaa 15 stundas un nedriiksti ne padomaat par to,ka tu vareetu vismaz ik peec 4 stundaam apseesties un padzert vismaz siltu teeju,driikst apseesties tikai 2reizes pa visu garo darba dienu!Ja sanaaks vismaz 2minuutes vairaak-gaidi-buus nepatikshanas u.t.t.,man bija pazinja,kas aatri vien no turienes aizmuka.Ja pie mums Latvijaa ir taadi darba apstaaklji,tad ko tur briiniities ka cilveeki brauc projaam.Jaadomaa arii paardeveeja ir cilveeks un ar taadu attieksmi kaada ir shajos veikalos,kur pamataa ir blaustiishanaas un iebiedeeshana-nu piedodiet...
Jā, lielveikalos ir smagi strādāt, it īpaši par tādu algu, bet tomēr arī mums Ogrē, ir viena man zināma, maza firma, kurā maksā diezgan labu algu, bet jāstrādā ar protams ir 13 stundas diena, toties 15 dienas mēnesī, un alga no 18 - 25ls dienā, no apgrozījuma, un pie tam vel arī laba attieksme no priekšniecības puses, kas mūsu laikos ir retums.
Zheel,ka es nezinu kur taada vieta atrodas:)))
Jūs te tikai apspriežat,kā labāk pakašķēties par nepareizām cenām,un to,ka pārdevējas tik nelaipnas,bet paši ar kādu garastāvokli ejat uz veikalu????
Savas dusmas un nelabo omu izgāžat uz nabaga kasierēm...it kā viņas būtu mācītājs pie kura iet izsūdzēt grēksūdzi...nu man tas pilnīgi neinteresē(cilvēka privātā dzīve u.t.t.)!!!!
Prieks ir apkalpot klientus kuri katreiz māk pateikt paldies un jauki pasmaidīt..nevis īgņas kuriem galvā ir tikai tas kā pakasīties ar kādu!
Un tad vēl jūs sakat lai pārdevējas ir laipnas un smaidīgas...Atnāk pircēji kuri diez vai kādreiz ir redzējuši ūdeni un izbaudījuši ziepju ekstru.Personīgi es jau divas reizes apkalpojot šādus cilvēkus tur pat pie kases gandrīz esmu izvēmusies un gandrīz noģībusi no tāda aromāta!!!!!
Jūs te runājat par to,ka cilvēkam jāstrāda un nevar apsēsties Centra veikalā,bet kādi uz to veikalu klienti nāk iepirkties-reti kurš vispār ir saprotošs...Nabaga kasierītes..kas viņām tur ir jāpiedzīvo-dzērāji,slimnieki,un vēl visādi idioti!
Un tas apsargs kurš strādā centra veikalā ir totāls idiots,piesienās visiem cilvēkiem...cik reizes esmu tur iepirkusies vienmēr kādam viņš ir piesējies ti sevišķi sievietēm,laikam no vīriešiem baidās!
Būsim pieklājīgāki un saprotošāki paši un tad prasīsim to no pārdevējiem un kasieriem!!!!
Skeptiski noskanotaa paardeveeja mani sasmiidinaaja no sirds:))))
Prieks,ka kādu varu arīs sasmīdināt,tikai pašai kas''e sēžot nemaz smiekli nenāk:D:)
a man drausmiiigi patii PAROGRES paardeveejas!
es kaa ieeju tur, taa 2 jau sagaida pie diviem maziem apgjeerbu veikalinjiem! staav kaa apsardze, nopeeta kas Tev muguraaa un pasmiin taaa, ka pretiigi garaam paiet!
un ieejot paartikas veikalaa ir iignas un ar sevi paarnjemtas paardeveejas un nedod dievs Tu vinjas patrauceesi un paluugsi kaut ko iesveert! brrrrrr... naaviigs acu skatiens!
un tad vinjaam veel taas cepuriites vienmeer kriit uz aciim! :)
es saprotu ka tas ir gruuts un nogurdinoš darbs, un tik labi nemaz nemaksaa par taam daudzajaam stundaam kas Tur ir jaastraadaa, bet ja jau reiz esi PAARDEVEEJA un dari To, tad vajadzeetu pacensties!
es ar 12 stundas dienaaa straadaaju ar klientiem un nevaru atllauties slikti izskatiities, nesmaidiit, buut nelaipna pret klientiem un izgaast savas negatiivaas emocijas!
tas jumja apsargs piesienas ne tikai sievietēm, bet arī bērniem un jauniešiem, jo no vīriešiem baidās, ka pēc darba piesitīs. zhurkuleen, savukārt par "vecenēm", kas skatās kā no augšas un nopēta pircējus - vat skaties pretī tāpat nenolaižot acis, piemiegt ar aci, izbāzt mēli vai arī pavaicāt "vai jūs cienītā, ko gribējāt" - tad vairs nelūr 100 gadus.
Tas gan,pie apgeerbiem paardeveejaam liekas ka vinas visas ir Pamelas Andersones!!!!Es arii esmu piedziivojusi tos skatienus no ''augshas'',naakosreiz noteikti pajautaashu-vai ko gribeejaat?
Jumī gan algas nekādas,par 14 stundām 15Ls un vēl tā priekšnieču attieksme-kā pret niecību jau no paša rīta! kā tu būsi laipns pret pircēju ja garastāvoklis jau sabojāts un visu dienu tik piekasās par katru sīkumu...
Darbs Jumii=verdziiba!
Mēs paši esam vainīgi,ka ļaujam sevi uzskatīt par muļķiem un ļaujamies,ka mūs pazemo.
Es domāju,ka problēma tajā,ka mēs atļaujam klientiem izgāzt savas sliktās emocijas uz mums,ir ,ka baidamies ,ka priekšniecība mūs atlaidīs.Es pati esmu asistents(pārdevējs,kam ir jāzin vairāk,nekā tikai plika kase)un veikala vadītāja.Nevajag mums pacelt balsi vai rupji atbildēt klientam,bet viņam ir jādot saprast to,ka arī man ir savas tiesības,ka arī mēs viņu varam nolikt pie vietas.Un ja daraba devēju kas nepmierina,tad lai nāk un strādā Jūsu vietā.Domāju,ka uz to viņš neparakstīsies un padomās vai "gruzīt"mūs,vai tomērt būt saprotošam un pievērt acis.Īstenībā no tādiem k-iem ir jākratās vaļā.Es savā firmā jau strādāju ļoti ilgi un man pat ir piedraudējuši,bet mana atbilde ir vienmēr bijusi ,ka arī man beidzas darba laiks un tad jau es nēsmu pārdevēja un ,ka man ir pilnas tiesības par tādiem vārdiem sadot pa muti.Tā ka spriediet paši :))
šīs diskusijas ļoti labi parāda ,ka nu nevar, nevar kasierēm ar tādu attīstības līmeni maksāt vairāk. 70% strādājošajiem ir svarīga komunikācijas māksla, ,,, noslēdzot darba līgumu taču redzams, cik stundas jāstrādā, kāda alga, darba noteikumi u.tt. ko ta parakstieties zem tā?? klientam vienmēr būs taisnība.
Nosleedzot darba liigumu,tur nav redzams cik stundas jaastraadaa!!!!
NU KĀDAS MUĻĶIBAS!!!!!!
palasot shos tekstus,shausmu filmas vairs skatīties nevajag.pati JUMī nostrādāju ilgi.ticiet man,tas ir smags darbs,bet vissāpīgākais ir tas,ka par to neviens tev nepasaka PALDIES.
Nesaprotu cilveekus, ka taa noliek darbadeveejus, bet tai pat laikaa tachu straadaa tur tautieshi :) Un ir kas gadiem straadaa. Mans viedoklis ir, ka jaa algas jaacelj BET nevis vienkaarshi naac re ku Tev 500Ls paardeveejai, bet gan straadaa taa lai Tu to sanjemtu. Mans ljoti labam pazinjam ir neliels apgjeerbu veikals, kur pashlaik jaunie darbinieki sanjem minimaalo algu, bet tai pat laikaa tiek veerots vinju darbs, saliidzinaats ar labaakajiem paardeveejiem un no atskaites punkta kas ir labaakaa paardeveeja rezultaats reekjina premijas paareejiem.
Pagaidaam lielveikalos paardeveejas tikai rej. Pasham gadijaam ka njemu pudeli daavanai, daargu, bet ar akcijas cenu, pie kases saka nav akcija un vel beigaas bljauj ka vinjai nekas nav jaadara kase taa raada un viss... kamoon... ieviesiet suudziibu graamatas veikalos utm ;) noderees :D Un tad arii buus iemesli labaak straadaat un pacelt algas, jo cilveekiem buus prieks iepirkties tur, kur labaaka apkalposhana.
nedaudz pasmeejos par to ka neviens paldies nepasaka... :) Muusdienaas Tavu darbu veertee nevis ar paldies, bet ar algu ;)
Par darba liigumu viss vienkaarshi... darba diena ir 8h. darba nedeelja 40h. Taa ir viena slodze. Paareejais ir virsstundas. Nezinu kaa ir ar akorddarba liigumiem.
Kameer buus taadi darba apstaakli,tikmeer arii ries taas paardeveejas.....
njaa,tas apsargs centra veikalaa,katru reizi jau ieejot tajaa,arii man liek justies kaa noziedziniecei-velkaas no pakalas, stulbi gluunlieki piebilst-ka taada iepirksanaas nebuut nav patiikama....
Nu nav jau tas darbs viegls,bet tā pārspīlētā pieklājība,piemēram, Drogās,kur pārdevējai jāsmaida katram pircējam un jāsveicinās,arī ir par traku.Es,kā pircējs,jūtos neveikli,jo pēc idejas jau es esmu viesis un pirmajam būtu jāsveicinās,bet šitas gajiens tiešam ir garām un liek pircējam justies kā no džungļiem iznākušam.
Vinjas nemaz nesmaida,un tas labdien ir-automaatiski.Taads labdien man arii nav vajadziigs,kaa Drogaas.
Jūs te apspriežat Jumja pārdevējas, bet paskatieties kāda pārdevēja strādā ELVJA Freko veikalā. Balanc starp skaidru un nekaidru prātu....
Nu nesakiet ka Vārpā ir pašas laipnākās pārdevējas...Nevajag tikai vismaz ne Mālkalnes prospekta veikalā.
man gan patiik vaarpas meitenes,eju tur gadiem,kaa otraas maajas.
kada atieksme bus pret darbu ta ari maksas!!!
Nee-otraadi.Kaada buus attieksme pret straadnieku-taa arii straadaas!!!!!!!!!!!!
pardavejas darbs ir nezeligs,alga tik maza ka nevar savest galus kopa.a kur var atrast normalu atalgotu darbu??visi tikaj vaino pardevejas???jus domajat ka mums viegli sedet un smaidit visadiem idiotiem??es pati stradaju viena veikala ogre,alga mazak par 200ls.ka var izdzivot uz tadu naudu???a darba devejam vienalga,a no pardevejam prasa gandriz neespejamo.attieksme pret stradnieku vienkarsi sausmiga.mes neesam vainigi ka cenas lielas,ka dazrejz nav tas preces kuras velas pircejs,tad kapec vajag visu savu naidu un dusmas,un negativo energiju sakt mums pardevejam?????????mes tacu ari ir cilveki,dzivi.a nekadi ieprogrameti zombi.cilveki pasi labi padomajat ko jus darat??????????
Tad jaaiet prom no taada darba!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Visai interesanta diskusija izversas. Jumi esmu saskarusies ar tadu situaciju, ka man negribeja nogriest 70g siera, jo tas ir par maz. Vai ari pusi no jaunas desas, jo uz letes bija jau kkas lidzigs pusei utt...
Pati jau vairakus gadus stradaju ar klientiem. Ari esmu pardevejs, tikai pardodu netaustamas lietas, bet pardoshana - ari partikas, ir loti sarezgita maksla. Esmu saskarusies ar tadiem pardevejime, kuri dievina savu darbu un dara to ta, ka tev gribas nakt un nakt pie shi cilveka...
viss labākās pārdevējas jaunogres AIBE!
Dauga rullē!
METAS pārdevējas ar!!!
man patīk
vai tad nevar 4 gadīgus komentarus izdzēst. fui ogrenetam.lv
cik var ievietot tos gadiem novecojusos komentarus un diskusijas, pasniedzot it ka jaunas. NAv ko ievietot, tad nevajaga vispar.
Viena Metas pardeveja izlema pareklamet veikalu. Laikam pirceju nav... :D
Riebjas Meta,pārdevējas kopā salipusas un nopēta pircējus un vel aprunā. Nepatikami.
cik zinu tad Jumī ir prakse nemaksāt pat to pašu minimālo algu, tjipa iztrūkums un no jums novilksim, arī tos apsargus apčakarē, bija viens tāds ruds, skraidīja kā ar dadzi pakaļā, bet nu vairs nav, padzīts, atceros viņu jo sējās klāt pie katra par somu- bet ja man somā kas vērtīgs, es jau nevaru atstāt tajā nedrošajā skapītī, kuri, reizēm slēdzas un reizēm ne, un pie tam veikals neatbild, ja kas pazūd.
varbūt parunājam par ELVI pārdevējām un kasierēm? Tur dažas ir tīri sakarīgas, vai ne?
man jau liekas ka veikals Elvi ir no normālākiem veikaliem Ogrē pārdevējas cenšās apkalpot pēc iespējas ātrāk un labāk ,kasieres arī ,plauktos kārtība vispār labais
Dauga ir superīgākais lielveikals,rulle ar visu Maximu! Pārdevējas arī feinas!!! Un Metai arī nav ne vainas,pārdevējas laipnas!
Vecie komentāri ir tāpēc, ka patīkami ir tagad salīdzināt, kā pārdevējas 2007.gada pavasarī "raudāja" par Ls 20 uz rokas t.i. 15 darba dienās (mēnesī) Ls 300 ir ļoti maz saņemt. 2008. gada vasarā (nu jau dombrovskis pie stūres) jau par Ls 200 strādāja, bet nežēlīgi pukstēja, līdz beidzot 2009. gada oktobrī bija izveidojies pietiekoši liels un reāls bezdarbs, lai varētu atļauties algot pārdevēju par minimālo algu. Te mēs redzam statistiku, reālos komentāros, nevis dombrovska deklamētajā izaugsmē. Mēs it kā esot ārā no finansiālās krīzes, bet ekonomika turpina sligt arvien dziļākā purvā, jo normālos veikalos (nelielveikalu ķēdēs) vidējais uzcenojums ir max 25%, pārcenotā, norakstītā prece ir 5-10% robežās, pārdevējai jāmaksā minimālā alga 1.20 stundā, kas algās sastāda 12-14% no uzcenojuma. Kā ar atlikušo var apmaksāt telpu nomu, komunālos, nodokļus un kredītu??? Tas, ka tirgotāji jau no 2006 gada beigām izjūt krietnas problēmas savilkt galus, nevienam neinteresē. Nedarbojas neviens biznesa likums šajā valstī! Vai man kāds var atbildēt ko darīt: likvidēt veikalus un četrpadsmit darba vietas, maksāt zem minimālās atalgojuma likmes, lai darba ņēmējs zinot savas tiesības trauktos uz darba inspekciju, pacelt uzcenojumu tādejādi radot būtisku cenu starpību starp "piparbodīti" un lielveikalu, ko noteikti negatīvi novērtēs pircējs metot man līkumu, atbalstot leišus vai skandināvus, ielīst nejēdzīgos parādos, maksāt nodokļus, normālas algas (kā statistika rāda vidējais atalgojums tautsaimniecībā esot 425 lati) un finālā nobankrotēt un kā izspiestu citronu mani varētu izmest mēslainē aprejot par stulbu uzņēmēju, vai kādas citas idejas. Tālajā 2007 gadā darba atdeve bija tieši tāda pati kā 2011 gadā, tikai par dubultā mazāku atalgojumu. Tikai toreiz pie 4.67% bezdarba, bezdarbnieku vienkārši nebija un lielveikali autobusiem no latgales veda sev pārdevējas, bet vietējām par Ls 250-300 bija par prastu, jo līgavaiņi, vīri utt strādājot celtniecībā pelnīja sākot ar Ls 800 mēnesī.
Tāpēc vēsture ir vajadzīga, lai mācītos no savām kļūdām. Tas attiecas uz visu, arī politiku! Tāpēc, kamēr politiķi un visi, kas sēž uz darbaspēka nodoķļu maksātās naudas, saņemot algas kā eiropā, bet iedzīvotājiem liekot justies kā trešās pasaules vergiem, ES UZSPĻAUJU šai valstij!
Taču pircēja-pārdevēja attiecības aicinu veidot savstarpēji iecietīgas un cienīgas! Nav ne pircējs, pēc darba dienas pelnījis saņemt apvainojumus no pārdevējas, ne pārdevēja ir loterijā vinnēta, lai visu un katru dienu starotu kā maija saulīte ikvienam neapmierinātam pircējam. paldies par uzmanību!
Jus sakat alga mazaka par 200 Ls...bet vai Jus nostradajatvisas 20-23 pilnas darba dienas menesi??? Ja ta, tad jau pasam japalasa darba ligums pirms paraksta un jau laikus japarekina kas un ka sanak, nevis tagad jacel tracis.... un vai tad jums brivajas mainas dienas ir aizliegts iet vel viena darba staradat??? Ludzu, pasas nedaudz pakustitieties, esiet atsaucigakas pret klientiem, palasiet savus darba ligumus un tikai tad saciet celt pretenzijas....prieks pardevejas (neko nedarot, podzinas spaidot kases aparataa) 15 Ls dienaa ir manuprat pat paraka laba alga, ne visi direktori musdienas tik daudz sanem...
Kas tad tur tik labs,ja parēkina cik tā darba diena gara.Izrēkinot pēc stundu likmes,pat minimālā alga nesanāk.Toties kada slodze un atbildība. pasēdi pati pie tā kases aparāta,tad padalisies pieredzē.