Mazsālīti gurķīši
Vai kāds nepadalītos ar kraukšķīgu un garšīgu mazsālīto gurķu recepti? Tā lai nākamajā dienā būtu ēdami?
Saliek burkā gurķus ar zaļumiem, diles, ķiploki uc ko vēl var izdomāt. Uzlej aukstu ūdeni, kur uz 1 l ūdens irpieliktas 2 ēdamkarotes sāls un viss, gaida un ēd.
Nākamajā dienā var jau ēst? Es dzirdēju ka citi ar karstu ūdeni aplej, kāda īsti ir starpība?
Re atradu vēl vienu, pati neesmu taisījusi.
Gurķi - 1 kg
Sāls - 1 ēd.kar.
Saišķis dillīšu
2 daiviņas ķiploka
Pēc šīs receptes gurķīši ir gatavi lietošanai jau pēc 6-8 stundām.
Dillītes un ķiplokus smalki sagriež. Gurķīšus vismaz stundu mērcē ledusaukstā ūdenī. Tad ar dvielīti kārtīgi nosusina - gurķi nedrīkst būt mitri - nogriež galiņus un saliek plastmasas maisiņā. Pārkaisa ar sāli un zaļumiem. Maisiņu cieši aiztaisa un kārtīgi sakrata. Liek ledusskapī uz 6-8 stundām.
Gurķīši sanāk kraukšķīgi un koši zaļi.
Ļoti interesanta recepte, paldies! Jāpamēģina, gurķi nav kur likt :))
zika : HMM ! Lapsss!
Interesanta recepte, ko man mamma pastāstīja ir, kad sausus, tīrus gurķus ieliek maisiņā, tur klāt ķiplociņu, sagrieztas dilles , sāli un cukuru. Aiztaisa maisiņu ciet, sakrata un liek ledusskapī uz nakti.Galvenais- nevajag ūdeni. Otrā dienā super gurķīši. Visas garšas perfekti jūtamas un svaigums....arī kraukšķīgi sanāk :)
mana vīramāte lej ar karstu ūdeni, liek klāt visu to pašu, ko standartā. tikai vina pusstundu, stundu irms mazsālīšanas notur ledainā ūdenī, gurķi tā kļūst kraukšķīgāki. viņa lej vārošu ūdeni un pēc 3 stundām mēs jau ēdam.
Lai būtu kraukšķīgi jāpieliek mārrutka saknīte ,gurķim jānogriež galiņi un jāuz leej vārošs sals ūdens,Uz 1 l ūdens2 deserta ēd. karotes sāls,protam jāsaliek dilles ,ķiploks ,upeņu lapu kādu.Sāls karote bez kaudzes.