Siltināšana

Varbūt kāds var padalīties ar info - cik varētu izmaksāt divstāvu mūra- akmeņu privātmājas siltināšan (aptuveni 80 m2).Interesē, protams, lētākie varianti (materiāli + darbs kvadrātmetrā).

brrr , 2012-02-13 23:11:18

Sākot no ~10-11Ls 1m2 parasti cik manīts , kautkā kvadratūra pamaza izklausās priekš 2 stāvenes.

Lunis , 2012-02-14 01:11:42

Siltināt plānots tikai vienu ēkas daļu, tāpēc arī tāda kvadratūra

brrr , 2012-02-14 09:34:36

Tipa nosiltināt tikai SAVU daļu?:) Diezgan neprātīgs un maz efektīgs solis. Jēga jau tad ja uztasa "Termosu" ne tikai siltumnoturošu vāciņu stikla burkai:) Pie reizes mūra māja var diezgan ievērojami degormēties saplīst ja viens gals sills vai dzisis savādāk kā otrs:) Ne nu var arī tā protams efektss protams ir , bet trubas salst ciet tapatas PIE KAIMIŅIEM :) Galvenā bīstamība protams ka mājas konstrukcijas nevienmērīgi deformēsies dēļa dažādas temeperatūras. Man radiņiem šitā ir daudzdīvoklenē , renovēts liels dzivoklis noslitināts no iekšas šiem dzīvoklī +23 kaimiņiem +13 , rezultātā katru gadu sienā trubas sasalst kas agrāk nekad nebija jo bija būtiski siltuma zudumi un trubas vienkārsi sila kopā ar dzivokli un kārtīga plaisa fasādē pa 2 staviem viņu SILTAIS dzivoklis NESILDA sienu bet kaimiņu aukstie SILDA un ši vienkarši pārplīsa ar lielu blikšķi te ka bija tie -30:)

Lunis , 2012-02-14 10:33:19

Nu bet ko lai dara, ja kaimiņus itin nekas neinteresē? Vai aiz labas sirds apmaksāt siltināšanu arī viņiem, tādejādi paaugstinot viņu īpašuma vērtību, kuru varbūt kādreiz pašam par lielāku cenu nāksies atpirkt? Un, starp citu, trubu aizsalšana nedraud, jo kaimiņi nemaz nav papūlējušies ievilkt ūdeni...

brrr , 2012-02-14 10:50:53

man ir pirms ļoti pa-daudziem gadiem nosiltināts dzīvoklis no iekšpuses: dzīvokļa ārsienas, griesti ar putuplastu (50mm)+ kaļķa/ ģipša apmetumu. Darba izmaksas - pašu darbs.
Nekas nav salis, pārsalis, saplaisājis, dzīvoklī ir silts un sauss, apkures sezonas sākums nav " brēcošs" , beigas - siltā, saulainā pavasarī gan.
+ katrs ir atbildīgs par savu dzīvokli. Jebkurā, arī kaimiņa dzīvoklī/ dzīvokļa īpašumā temperatūra nedrīkst būt zemāka par +17 grādiem (LR likumdošana).

>>brrr , 2012-02-14 11:12:54

Mjā "Kaimiņi" tas protams kruta :) Nāksies siltināt savu daļu no āras + uz kaimiņu pussi no IEKŠAS. Man radem ir visai orginali daudzdzīvoklenē divas kaiimiņu ģimenes nenši sie uzskata ka viņiem "Piemākās" nu protams orģinlā "Нам полагается" , šiem veci koka logi veci mazie radiātori un viens privatizēts viens neprivatizēts dzīvoklis nu iepraucēji no Krievijas . Ziemā renovētajā dzīvoklī +23 kaimiņiem +13/+14 šie staigā vāļinkos un fufaikās lamā "Varu" un viskem stāsta ka viņiem "полагается" pat prāta neko nenāk darīt pašiem :):) Mīnus tas ka TRUBAS sienā un siltinātā dzīvoklī nav vairs siltumzudumu un TRUBAS sienā sasalst ja ir zemāk pa -20 :)

Lunis , 2012-02-14 16:08:58

Piedalies diskusijā

Atzīmējot opciju Atcerēties mani Jūsu vārds un e-pasta adrese tiks saglabāti, un turpmāk, komentējot rakstus vai veicot ierakstus forumā, nebūs jāievada pa jaunu.
x aizvērt šo paskaidrojumu
(?)

Ogrenet