Valdorfa grupa Ogrē

b/d dzīpariņš ir valdorfa grupiņa, kurai uz rudeni vēl ir dažas brīvas vietas. manējie arī tur iet. grupā ir jaukta vecuma bērni, bet pēc pieredzes saku - ir dikti labi, viņi iemācās sadzīvot un nenodalīties pa vecumiem. lielais puika jau skolā iet un ir liels gudrinieks. tā kā, ja ir interese, droši var savu bērnu pierakstīt.

Edīte , 2011-05-05 22:28:18

vaitad uz beernudaarzu nav jaagaida rinda??????????

4apa , 2011-05-05 23:48:42

Nelaidiet savus bērnus Valdorfa grupā. Pa gabalu no tās. Tur ir viena vienīga visatļautība.

:) , 2011-05-06 08:13:18

:) : Istenībā tur sājajiem sajāj visu turpmāko dzīvi , pēc tam ļoti grūti iejusties sabiedrībā kā tādā , pastāvīgi konflikti ar pārējiem sīkajiem tie tā teikt "Brīvo pilsoni" kārtīgi nīst , JA VIEN neturpina apmeklēt līdzīgu palīgskolu arī turpmāk.

Lunis , 2011-05-06 08:52:24

Tā ir reklāma?Kas tad tas tagad par murgu,ja sāk jau reklamēt bd grupiņas?

jo tālāk,jo trakāk , 2011-05-06 11:23:11

jo tālāk,jo trakāk : Acīm redzot "Apmātie" gājuši mazumā kuri vēlās apzināti čakarēt savu bērnu dzīvi , nepietiek fanu.

Lunis , 2011-05-06 13:59:11

Luni, paskaidro,kas ta tur tāds slikts notiek? vai nenotiek?

esz , 2011-05-06 14:33:13

esz : Šis pedagoģijas un attiecības veids domātas bagātu valstu turīgiem pilsoņiem kuri dzivo rajonos izolēti no "Lumpeņiem" , esat gatavi savus bērnus visu mužu sargāt no "Dzīves ērkšķiem" , jo pats viņš to izdarīt nevarēs . Piekam sabiedrība kurā izmanto šīs pedagoģijas metodes pati par sevi ir pozitīva mierīga nav agresīva. Pie mums tā nav līdz ar to "Brīvajiem cilvēkiem" parādās visādi blakus efekti. Viens piemēram atklāta pēkšņa agresija , par cik viņš neko netur sevī un bliež lauka tad varu pastāstīt vienu jauku "Izpausmi" starp citu kāruez ar vienu no Ogres pedagoģu bērniem . Kautkā reiz gadijos ciemos tad jauki čatojam ar māmiņu par darba lietām viesistabā UN pekšņi tai izbirst lielās stiklotās durvis , stikls druskās , durvju ailē stāv saimnieces dēls tuišelis 6-7 gadi rokā ķeblis , puika mierīgi noliek ķebli un nosaka "Es jums teicu klusu , jūs man traucējat" un aiziet uz savu iztabu. Domāju ka daudzi zin kāpēc piēmeram pirms gadiem 10 liekas kau vilcienā nosita vēl vienu līdzigu eksemplāru ar šos "Pedagoģijas" lielas fanes dēlu , dzēkš bija nu tik brīvs un bez kadam aizturēm "Makslinieks" ka visi Ogres skolu skuķi zinājā jocīgo čali kurš naca klāt uz ielas un runāja riebeklības vienkārši tā teikt tim brīvi un atraktīvi jūtās ka "Teica ko domāja"visiem kas izplenijās viņa uzmanību , pirmkārt skuķi protams , reiz viņu atrada vienkārši nosistu , laikam kāds nebija "Novērtējis" atklātību.

Lunis , 2011-05-06 15:34:10

Neierobežot un nelikt rāmjus var tik sabiedrība kura ģenētiski aaudzēm nav agresīva haotiska depresīva. Pie mūsu atklāti sakot "Slimā agresīvās sabiedrības" tas ir taisns ceļš uz potenciāla pašnāvnieka psiha radīšanu. Viens no simptotiem piemēram kaut vai mājdzivnieki , aizbrauciet Eiropā uz Dāniju , Zviedriju , Šveici tur suņi nerej nekož un nemetās viens otram virsū izejot uz ielas pat naktī tu jūties pilnīgi droši kaut zini ka tuvākais ments 10km . Šeit ir savādāk agresīva vide pati par sevi nepiemērota šādiem eksperimentiem ar cilvēkiem.

Lunis , 2011-05-06 15:43:19

Viedoklsi visai plaši un skaidri pausts, bet... ne jau viens padagogs vai komanda ir vainojama pie dīvainas cilvēka uzvedības..kaut vai pieminētais gadījums par stikla durvīm...nu vecākiem ir jābūt SAVAI metodei audzinot savu bernu,nepiemērojoties kāda izstrādātai programmai... bērnam ir jāzin sava vieta un to cik var atļauties...

esz , 2011-05-06 15:46:04

Valdorfa un līdzīgas pedagoģija metodes neparedz "Savas vietas" ieradīšanu tā paredz ka savu vietu cilvēks zin jau piedzimstot , šis metodes tiesi arī balstās uz jebkādu ierobežojum ne piekopšanu u, tur jau tas princips ka "Ļaut izpausties bez ierobežojumiem" STIMULĒT iedzimtās spējas attīsti pastiprināt emocionālo garīgo pasauli . To var darīt tad ja nekas nav "Jādzēš" piemēram tā pati agresija un visādas pataloģiska tieksmes :) Sapotiet par cik es daudzus gadus strādāju visās malās par eirpu skandināviju utt. Mans princips vienkāršs "Par jūs naudu piepildām jebkurus jūsu sapņus" tad lūk sapņi un vēlmes Latvijā un piemēram Francija , Beļģijā krasi atšķīrās , ja piemēram Eiropa vairums gribētāju grib bū vienkārsi SMUKI / IEKĀROJAMI , tad latvijā ļoti daudz cilvēku vēlās būt pazemoti sasieti izvaroti un sakropļoti TĀDAS VĒLMES vēlās attēlot ar sevi , aiztāgājiet kādreiz lidz intīmpreču bodēm parunājiet ar personālu būsiet ļoti pārsteigti ko mūsu daiļavas varetu iesākt ar naski pirkatiem krietnas bagetes izmēru "Rotaļlietām" , par vēlmēm "Nevarētu mani biški pasist" tas ir ļoti ikdienišķi :):) Mierīgās valstīs tādas velmes ir liels retums Latvijā pat ne tai turīgākais publikai gadās piekrāt piķīti lai tādas varētu realizēt :) Kāda problēma , par jūsu naudu jebko. PĒC TAM brīnīties ka bērniem ir iedzimta slēpta iekšēja agresija un tieksmes uz vardarbību , KĀDS PĀRSTEIGUMS :)

Lunis , 2011-05-06 16:16:07

Tāds IZCILS piemērs par pedagogiem , kā parasti zināma klienta atved draudzeni , forš smuks skuķis studente ~20-22 šai vaig "ISTAS" bildītes kā taga modē visām dāvāt saviem džekiem , parasti mums garākas pārrunas lai saprastu ko kā un cik kruta . Nu jūtu nu nevar viņa neko īstu nedz atslābināties nedz pat normāli pasmaidīt izmēģinām tā uz šitā gan mūzikas visu ko ko cilvēkam vaiga lai varētu atslābināties justies labi un komfortabli , nu nekā sarunājam citu reizi tas pats beigās man apnika saku nu piedod ja nevēlies neko pati davai staigā uz kadu „Salonu” šie tev iztaisīs "Kā esi" , nu laikam šai ļoti vajadzēja nu saka LABI es aiztaisīšu acis tu vai asistents nevarētu man iesist STIPRI , šitas mums nereti saku nu nē nevarētu , ja gribi ieteiksim kantori kur tev realizēs "Pilnu programmu" kā tik vēlies , mums cits serviss . BET kaut kā tas laikam šo kaut kā aizķeru viņu taka sāka atvērties , labi mēģinām vēl "Bez sišanas" nu mēģina un tiešam forši var pat pasapņot uztaisīt normālu ģīmīti visu ko gribi sataisām IZCILI tepat pa apkārtnes mežiem pļāvām un moteļiem. Skuķis starā , tiešām viss labi ši priecīga mēs ar par „Honorāru” , bet pēkšņi šai sagribas izrunāties laikam pierada kamēr es šo tā razkruķiju, stāstiņš SUPER , mutere skolotāja fāters ments kurš savu otro pusi ikdienišķi un nežēlīgi dauzījis tāda kā spēlīte , kā fāters mājā no dežūras tā kārtīgi iedod pa galvu sievai bišķi arī meitai no_drāž lauleni tad iet lūrēt teļuku vai gulēt. Pat unikālākais visā stāstā ka MUTRE katru reizi kad vecais gatavojās šo dauzīt uzreiz zvana sīkajam lai tas vienmēr būtu mājās nezin kas šai par tieksmēm taču katrreiz kā vecus are kulakiem tā memiņa grūž virsū sīko tad nu vecis rituāls sīkajai pa galvu Učenei pa purnu učeni paņem priekša sīkā var bimbāt savā istābā. Un tā cik sevi atceras 'Jauka laimīga ģimenīte" , rezultāts ģeniāls Skuķim klikšķis nekas pašai nesanāk PIRM viņai kāds nav iedevis pa galvu , lielākā vēlme "Es reiz iedošu kārtīgi viņai pa purnu PAR TO ka viņa man to lika skaities" izcili vaine . Pedagoģes jakā ģimenīte , visai ikdienišķa parādība pie mums :) Pēc tam lai bez aizturēm audzinātu bērnus , apsitās niens otru kā miļie un pasus ar apsitīs „Bērnības sapņu” ietekmē.

Lunis , 2011-05-06 16:55:30

vai Tu, Luni, gadījumā nepiedalījies pie tās Valdorfa pedagoģijas metožu veidošanas, ka tik labi "zini" kā tur viss notiek ? =)

Mia , 2011-05-06 18:22:30

Kā izskatās Lunim tiešām par šo tēmu ir daudz ko teikt :)))

Roze , 2011-05-06 19:04:27

Mia : Man tuva radiniece kādreiz ļaunajos lakos bija ļoti ekskluzīvas specialitātes sociāl Psihologs ar specializāciju "Ģimenes lietās" vadija veselu nodaļu šai jomā ~ 30 gadus ar pētniecību un praksi nodarbojās ikdienā un plašiem slāņiem , pirms gadiem 15 aizgāja pensijā PA ISTAM pārvācās uz laukiem ar skatu uz jūru. Viņai visiespējamākās pedagoģijas metodes vēl tai laikā bija labi zināmas Krievi pastiprināti pētīja jebkādas metodes kā rada paklausīgu sabiedrību un kā "Čakaŗet prātus" masām nu tad šitās bija vienas no efektīgākām ar dziļām sekām visam mūzām. Problēma tā ka mūsdienās ar to pie mums ņemas vājprātīgi diletanti eksperimentatori kuri slikti apzinās sekas. Pirmkārt jau neadekvātu izpildītāju atlases jomā. Privāts eksperiments viņai bija kā piemēram man ļāva darīt pilnīgi visu ko es gribēju vienīgais tas viss bij jāizbauda uz savas ādas ,iemācīja arī nesist nebļaut neniķoties utt bet vienmēr panāk efektīgu rezultātu, savukārt citam manam radiniekam tieši pretēji kopš bērnības stingri rāmjos pēc plāna normām un sasniedzamiem līmeņa interesants eksperiments un rezultāts arīdzan . VISI esam apmierināti. Salīdzinājumā divi dažādi mērķi piepildīti es joprojām daru ko gribu dzīvoju kur gribu un baudu saulrietu lūrā kādā patīk labak, savukārt pretējam variantam garaža par mazu kārtejo kruto tačku likt darbs 18h dienā 7 dienas nedēļā un ietekmīgs amats , katram savs tā teikt VISI LAIMĪGI :D :D

Lunis , 2011-05-06 19:23:03

Man prieks, ka šāda plaša un "dziļa" diskusija ir attīstījusies, it īpaši, ja par valdorfpedagoģiju uzsakās kāds cilvēks (anonīmi jau var rakstīt visu!!), kuram ir visai tāla izpratne par to, kass ikdienā notiek un kādas ir robežas, ko bērniem māca. Galvenais, ir tēma par ko var izteikties uz nebēdu. Lēmums par sava bērna ceļu ir pašu vecāku rokās, bet nekādi nepiekritīšu par to, ka šī ir vieta izlaistiem bērniem bez robežām - tā ir vieta bērniem bez neirozēm, arī vieta, kur daudzi bērni ir atguvušies no citos b/d iegūtām neirozēm, jo kā zinām, ne jau sistēma vainīga, bet katrā sistēmā ir cilvēki, kuri savu darbu īsti nemāk veikt, t.i. cilvēki, kuri patiesībā nemīl bērnu. Un vēl - robežas b/d grupā ir ļoti striktas, bet ir jautājums, ko jūs saprotat ar robežām - jā valdorfa grupas bērni iet ārā peļķēs, jā viņiem ir atļauts runāt, jā viņiem ir atļauts smieties un jautāt. Un atgādināšu, ka bērna audzināšana nav tikai bērnudārza pienākums un robežas ir arī ģimenes lielais jautājums, vai ne? Katrā ziņā, informācija par valdorfa grupu ir tiem, kuriem tas interesē. Ja ir kādi konkrēti jautājumi, labprāt atbildēšu! Jauku vakaru!

Edīte , 2011-05-06 22:01:29

Edīte : Gudra meitene :) Lielākā problēma šai lietā kā tīņiem un grūtniecēm nu nevar "Mēs tur Biški pakniebāmies ar dragu " draudzene teica ka tā var tikai "Bišķi stāvoklī" palikt . Tāpat ar visām šim mācībām audzināšanas paņēmieniem VAINU jūs pilnībā piekopjat šo pasākumu no DZIMŠANAS līdz Pieaugušam vecumam tas ir nodrošinat savam bērnam ka viņš no pirmajiem soļiem mājās piekops attiecīgu dzīvesveidu vai arī būs lielas ziepes ,ja mājās viens dārziņā kas cits skolā vēl kautkas cits cilvēkam būs GRŪTĀK kā citiem attīstīties, nevis "Harmoniskāk" :) Katra paša izvēle kā audzināt savus bērnus pie mums "Par laimi" valstij viss pie kājas.

Lunis , 2011-05-06 22:35:24

Foršs dārziņš , es arī to apmeklēju 4 gadus.

Man ir 9gadi esmu labākais klasē!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kristians. , 2012-09-12 17:05:24

Piedalies diskusijā

Atzīmējot opciju Atcerēties mani Jūsu vārds un e-pasta adrese tiks saglabāti, un turpmāk, komentējot rakstus vai veicot ierakstus forumā, nebūs jāievada pa jaunu.
x aizvērt šo paskaidrojumu
(?)

Ogrenet