Lūdzu padomu

Labdien ogrēnieši!
Mūsu ģimenīte uz Ogri pārnāca dzīvot tikai iepriekšējā gada nogalē. Draugu mums te nav, tāpēc ir radušies daži jautājumi. Ceru, ka palīdzēsiet ar atbildēm.
1. Kurš ģimenes ārsts Ogrē skaitās labs, kurs strādā, kā vieglāk atrast? ( dzīvojam Mālkalnes pr.)
2. Kurš no bērnudārziem skaitās labākais?
3. Vai Ogrē rinda uz dārziņu ir ļoti gara un vai ir reāli palaist bērnu no divarpus gadiem dārziņā? Kur notiek pieraktīšana rindā, vai konkrētajā dārziņā?
Jau iepriekš atvainojos ja kādam ogrēnietim šie jautājumi šķitīs muļķīgi.

Agita , 2010-01-22 10:58:06

1.man bērna ārste ir dr.Zadarožnaja-nevaru sūdzēties,atrodas Ogrē,Slimnīcas ielā.

2.esmu ļoti apmierinata ar b/d Zelta Sietiņš

3. rinda ļoti gara,japieraksta bērns jau dažas dienas pēc bērnas dzimšanas

sise , 2010-01-22 12:42:08

es arī Ogrē dzīvoju nepilnus divus gadus un arī saskāros ar to ģimenes ārstu meklēšanu. Aizgāju uz Dziednieku (pie Sonātes), jo dzīvesvieta pie Elvi veikala, likās būs ļoti tuvu dzīvesvietai, apjautājos reģistratūrā, par iespēju pieteikties pie ģimenes ārsta un ak vai reģistratūrā par to nekko nezin, esot pašai personīgi jāiet pie katrām ārsta durvīm un jāapvaicājas, vai mani var uzņemt kā pacientu. Tas man likās ļoti dīvaini, jo mans ģimenes ārsts ir Rīgā Veselības centrā 4 un atceros, ka tur nevajadzēja pašai personīgi iet pie ārstu durvīm klaudzināties, bet gan reģistratūrā aizpildīt veidlapu par ārsta maiņu. Man vēl joprojām ģimenes ārsts ir Rīgā, jo no šīs Ogres sistēmas nekko nesaprotu. Būšu pateicīga uzklausīt citu iedzīvotāju pieredzi, varbūt ka man vienkārši nepaveicās. Par dārziņiem gan neko nevaru pateikt.

KIKA , 2010-01-22 12:44:39

Loģiski, ģimenes ārstiem ir PRIVĀTPRAKSES, viņi nestrādā ne zem viena, bet gan paši par sevi. Nekur klauvēties nevajag, vienkārši jāpaņem telefongrāmata un metodiski jāapzvana visi ģimenes ārsti. Tas tā, ja nu galīgi nemākam lietot 1188.lv. Ja mākam, tad te būs visu Ogres rajona'ģimenes ārstu telefoni, izlobi no saraksta Ogrē strādājošos un uz priekšu: http://www.1188.lv/uk/search/?what=%C4%81rsta&where=ogre Prakses ir piepildītas, tāpēc grūtības garantēju. Ja dzīvo Mālkalnes pr-tā, Dziednīca (KIKAI- tā iestāde pie Sonātes saucas DZIEDNĪCA (pa diviem gadiem tak varēji kārtīgi salasīt) būs vistuvāk. Tur ir vairāku ārstu prakses, man ir Linde, esmu apmierināta. Tiesa, tiekamies reti, jo praktiski neslimojam (bet iespējams tas ir tieši ārsta nopelns :D )
Agitai - visi bērnudārzi ir ar saviem plusiem un mīnusiem, izvēlies jebkuru. Es izvēlētos Sprīdīti (jo mazākais dārziņš), vai Strautiņu (jo jaunākais). Rinda ir liela, bet ja bērnam tuvojas laiks iet skolā, tad no 5 gadiem sākas obligātā apmācība (tad būs jāvadā bērns uz dārziņu no plkst 9 līdz 12). Dārziņu saraksts un kontakti: http://www.ogresnovads.lv/lat/izglitiba/pirmsskolas_izglitiba/ Ar rindu var iepazīties pie bērnudārza Zelta sietiņš vadītājas Ādmines kundzes, kura uzrauga šo rindu (pie viņas arī būs jāiet stāties rindā, bet iesaku iepriekš sazvanīt).

Iksiņa , 2010-01-22 13:01:41

Piedodiet, ja sasmīdināšu, bet kā līdz Zelta sietiņam aiziet? Mēs dzīvojam gandrīz blakus tai mājai kur ir Gerkena veikals. Tiešām piedodiet.

Agita , 2010-01-22 13:19:50

Jā! nu paldies Iksniņai. Tad tik rodas jautājums, priekškam tā reģistratūra vispār vajadzīga??? Man gan neskaidros jautājumus patīk kārtot aci pret aci ar konkrēto cilvēku, telefoniski tik varu jau uz pašu vizīti pieteikties. Telefoniski tomēr var sanākt daudz vairāk pārpratumu nekā personīgi sarunājoties. Tas protams mans subjektīvais viedoklis. Bet varbūt kādam telefona grāmata tiešām noder, ne manā gadījumā.

KIKA , 2010-01-22 14:01:45

Vai tu zini, kur Ogres tirgus? Nu tas, blakus autoostai? Ja nostājas ar seju pret tirgus vārtiem, tad jāvirzas pa labi, kādus 200 metrus. Tā ir Skolas iela, bet linku uz precīzu adresi es iedevu.

Iksiņa , 2010-01-22 14:24:57

Kika, nu kamon. Vēlreiz saku - ĢIMENES ĀRSTI NAV ZEM KĀDAS IESTĀDES! Viņi vienkārši nomā telpas tajā dziednīcā. Tikpat labi viņi varēja īrēt telpas domē, vai tad tu skrietu pie domes sekretāres pēc izziņas? Reģistratūra attiecas uz dziednīcas pakalpojumem (baseinu un ārstiem speciālistiem). Ja tev telefongrāmata neder, tad ej un bungājies pie katrām durvīm. Es gan iepriekš apzvanītu lai saprastu, pie kurām durvīm vispār vērts to darīt, kā jau teicu, daudzi ārsti pacientus vairs klāt neņem. No sākuma pārliecinies, ka ir brīvas vietas un tad ej iepazīties. Jebkurā gadījumā tev jāzvana, ja vien gribi sastapt ārstu uz vietas (redzies vai, viņš ne visu dienu tur sēž, bet gan brauc mājas vizītēs).

Iksiņa , 2010-01-22 14:27:54

Vispār tad tev vienkāršāk būs iet tā - iet pa Mālkalnes prospektu, pāriet pāri dzelzceļam, tad taisni gar stadionu, bet tikko paiesi garām stadionam, tad pa kreisi (tur tā iela pati pa kreisi nogriežas). Un ieraudzīsi dārziņu.

Iksiņa , 2010-01-22 14:29:34

Un ja kas - tev tuvākais bērnudārzs ir Cīrulītis, burtiski aiz stūra. Nav slikts, man pašai tur meita iet. Bērniem māca angļu valodu un tautiskās dejas (par papildu samaksu)... nekāds super-puper, bet normāls dārziņš, līdz šim man vienīgā sūdzība bija par Fazer (ēdināšanas uzņēmums) cenām. Bet tas būs visos dārziņos, tā kā, ja negribi vadāt bērnu pa visu pilsētu, izvēlies Cīrulīti vai Strauiņu (tas ir aiz cīrulīša, arī gana tuvu).

Iksiņa , 2010-01-22 14:33:19

Paldies Ikstiņ!

Agita , 2010-01-22 14:34:59

Es neesmu IksTiņa :D

Iksiņa , 2010-01-22 14:50:34

ak dievs, IksTiņa... :D :D :D

Lops , 2010-01-22 15:25:15

Muļķīgi jautājumi... :)))

Wild , 2010-01-22 16:01:49

Nu re, Iksiņa vienu mirkli bija cilvēks ka'cilvēks ar normālām atbildēm, bet nu beigās jau atrada par ko cilvēkam iekost. Nu gan, kļūdījās cilvēks par vienu burtu.

tas Iksttttiņai , iksiņai vai kā tevi tur sauc , 2010-01-22 16:24:01

Ja tevi sauc Kārlis, bet kāds tevi nosauks par Jāni, tu tak ar palabosi. Un vispār - nelien svešā sarunā.

murmulim , 2010-01-22 16:33:15

Nu Kārli par Jāni grūti nosaukt. Visdrīzāk nosauktu par Kāli.

zika , 2010-01-22 16:54:50

Un kas te par svešām sarunām.Domāju jautājums bija uzdots visiem.

zika , 2010-01-22 16:55:24

ģimenes ārste Vāvere dziednīcā,bērnudārzā rindas ir ,bet tikām cīrulītī

ella , 2010-01-22 17:24:04

Nu Kārli par Jāni grūti nosaukt. Visdrīzāk nosauktu par Kāli. Un Iksiņu drīzāk par Vistiņu.

aksels , 2010-01-22 17:52:14

Negāju un nebungājos pie ārstu durvīm, un telefona grāmatu nesķirstītu ne tik, beigu beigās tā arī sapratu, ka viņi tik tur nomā telpas, bet reģistratūrā ta tā arī varēja pateikt uz kādiem pakalpojumiem ta tur pie viņas var ko jautāt. Ja cilvēks pirmo reizi tur spēris savu kāju, tad ir tikai loģiski, ka pirmām kārtām vērsīsies reģistratūrā ar neskaidriem jautājumiem. Šis gadījums man lika saprast, ka tā kā ir Veselības centrā 4, Ogrē jau toč vēl 100 gadiem jāpaiet. Tomēr uz Rīgu jābrauc un nav ko te ķēpāties

KIKA , 2010-01-22 18:06:49

Ja bija uzdots visiem, kāpēc visi neatbildēja? :)) KIKA, a ja radīsies nepieciešamība izsaukt ārstu uz mājām (tfu tfu tfu. protams), ko tad darīsi? :) Vedīsi no brīnumjaukā Veselības centra 4? Jeb zvanīsi ātrajiem, kuri par nepamatotu izsaukšanu ieslēgs tev skaitītāju?

Iksiņa , 2010-01-22 18:20:03

Aksel, vot satikšu - dabūsi pa šņukuri :D Kupenā ierakšu, pavasarī varēsi sniegpulkstenīti tēlot :D

Iksiņa , 2010-01-22 18:21:10

nez vai strādā,ka visu dienu datorā sēdi un komentejies gudrības

Ikstiņai , 2010-01-22 19:10:44

Ārsts mājās tā pat nekko nepalīdzēs, šā kā tā vajadzēs tad doties uz slimnīcu. Bet ar ko konsultējas telefoniski, tur jau attālumam vairs nekādas nozīmes nav. Diagnozi jau mājās neviens neuzstādīs

KIKA , 2010-01-22 20:47:13

Kāpēc visus tik ļoti satrauc strādāju es vai ne? :D KIKA, tu esi viens dīvains cilvēks. Vienkāršās diagnozes, kuras bērnus piemeklē kā minimums 3x gadā, nosaka bez došanās uz slimnīcu. Bronhīts, piemēram. Un kā tev ārsts antibiotikas izrakstīs? Arī pa telefonu?

Iksiņa , 2010-01-22 21:01:41

iksiņa turpina tēlot pareizo

iksiņai , 2010-01-22 22:32:49

Man nevajag ārstu lai izrakstītu antibiotikas, mana mamma arī ir mediķis, bet ne ģimenes ārsts. Ģimenes ārsts man ir tikai formalitāte. Mans mērķis bija Agitu painformēt par Dziednīcā notiekošo, lai nesaskartos ar to, ka tur aizejot jau uz sitiena ģimenes ārstu nedabūsi. Nesaprotu, kāpēc Iksniņai katrs teikums tūlīt ir jākomentē un jāizvērš par kaut ko apspriežamu, kā piemēram to, vai es esmu vai neesmu dīvains cilvēks. Būšu ļoti pateicīga, ja savu vērtējumu paturēsiet pie sevis!!! Es izteicu savu viedokli par jautājumu un negrasos te apspriest vai bez manis vēl kāds nav dīvains cilvēks :))

KIKA , 2010-01-22 22:37:52

Nu tad redz kur tas suns apraksts - tev ārsts ir tikai formalitāte un tu psiho tāpēc, ka tev viņu neviens uz paplātītes nav pasniedzis... Tev tak nav ne mazākās sajēgas par Dziednīcā notiekošo, ko nu tu vari informēt (ja nu vienīgi dezinformēt...)? Un ja tev nepatīk, ka Ogrē lietas notiek citādāk nekā Rīgā, tad vienmēr ir iespēja pārcelties uz dzīvi galvaspilsētā :) Savu vērtējumu es paudīšu tad, kad to vēlēšos un kā vēlēšos, šī ir publiska telpa un tieši tam arī domāta. Nepatīk - nelasi. Ar labu nakti :)

Iksiņa , 2010-01-22 23:46:51

Neparko nepsihoju, man likās, ka cilvēkam, kas nav Ogrē diez cik ilgi dzīvojis varētu likties svarīgi zināt, kā lietas kārtojas Dziednīcā, neredzu nekko nosodāmu, ja vēlos painformēt Agitu, par to ka vajadzīgās atbildes Dziednīcas reģistratūrā, kas attiecas uz ģimenes ārstu nevar saņemt. Bet protams, Ogres iedzīvotājiem un veterāniem ļoti atvainojos, ja kādu esmu maldinājusi par Dziednīcā notiekošo, var jau būt ka tā ir bijis tikai man.
Lai nu tā būtu ka Iksniņa ar savu informāciju nevienu nav dezinformējusi un ir stipri daudz sajēgas par to ko runā un dari! Lai veicas arī turpmāk! :) man tikai par to prieks!

KIKA , 2010-01-23 16:11:53

http://www.prosum.lv/v-blogi/

..... , 2010-01-28 21:01:02

Piedalies diskusijā

Atzīmējot opciju Atcerēties mani Jūsu vārds un e-pasta adrese tiks saglabāti, un turpmāk, komentējot rakstus vai veicot ierakstus forumā, nebūs jāievada pa jaunu.
x aizvērt šo paskaidrojumu
(?)

Ogrenet