Kuru skolu izvēlēties pirmklasniekam uz nākamo gadu?
Laba diena visiem vecākiem, kas dzīvo Ogrē un orientējas skolās/skolu programmās, utt. Kuru skoliņu jūs ieteiktu izvēlēties pirmklasniekam nākamgad un kāpēc? Šogad jau 6 gadi, pēdējā sagatavošanas grupa, jāiet kaut kur pieteikties... Saprotu, ka varianti ir vairāki, tikai nu gribas dzirdēt vecāku atsauksmes.
Paldies jau iepriekš!
Ogres pamatskola. Meža prospektā 14. Esmu ļoti apmierināta ar šo skolu un tās skolotājiem, administrāciju.
Ogres 1.vidusskola, vienkārši ideāli
Ogres pamatskola. Vairāk iespēju nodarbināt bērnu pēc stundām, daudz pulciņu, lieliski vokālie pedagogi (Mangulis, piemēram), bezmaksas baseins 1x mēnesī.
Ogres pamatskolu
daudz pulciņu, lieliski vokālie pedagogi (Mangulis, piemēram), bezmaksas baseins 1x mēnesī.
Nu nu no šogada nez vai būs bezmaksas.
Mani radi iet 1.vidusskolā. Speciāli izvēlējās.
1x mēnesī katram pamatskolēnam BEZ MAKSAS. Iespējams samazināsies pulciņu skaits, bet iespējas tāpat būs. Zika, ja tev nav nekāda sakara ar pamatskolu, kādēļ spried? :)
Vaseins reizi mēnesī :D Pārējais - apmēram 1-2x nedēļā.
paldies par viedokļiem! ja ir vēl kādam vecākam ko teikt, droši! es ļoti gaidīšu! vēl iešu ar b/d audzinātājām un vadītāju parunāt, ko iesaka, nu bet pie kkāda viedokļa būs jānonāk. tik ilgi te nedzīvojam un arī starp paziņām nav tādu, ar ko varētu par šo aktualitāti diskutēt...
zika, kāpēc Tavi radi speciāli izvēlējās par labu 1. vidusskolai?
Iksiņa, cik pamatskolā lielas klases? t.i, cik bērnu vienā klasē?
Viss ir atkarīgs no skolotājas...vienīgais 1.vidusskola strādā pēc grāmatām "Ar gudru ziņu",kas visiem bērniem nav pa spēkam-gana sarežģītas un arī maks nepriecājas-daudz un dārgas darba burtnīcas...
Iksiņa, es spriežu pēc tā ko mūsu valdība nolēmusi, nefinansēt neko papildus mācībām.Bet varbūt, ka ir izņēmumi.
Mani radi divas ģimenes izvēlējās 1.vidusskolu, jo uzskatīj ka tur ir labāka mācību kvalitāte. Bet pilnīgi piekrītu, ka viss atkarīgs no konkrētā skolotāja.Gan ir labi un ne tik labi visās skolās.Jāinteresējas par konkrētiem skolotājiem varbūt.
Manas trešklasnieces klase ir lielākā - 27 skolēni. Bet principā svārstās ap 25. Ja tu vēlies individuālu pieeju, tad mums ogrē ir pamatskola, kur ir 2-3 bērni klasē :) Bet tad jārēķinās ar ls 850 gadā.
Zika, mūsu valdība nolēma arī nefinansēt interešu izglītību (mūzikas skolas un mākslas skolas), kā arī 6-gadīgo apmācību. Tomēr Ogrē joprojām viss notiek, bērnudārzos sešgadīgo nodarbības turpinās, un joprojām bez maksas.
Kāpēc tu domā, ka 1.vidusskolā ir labāks pedagoģiskais sastāvs? Daudzi pamatskolas un ģimnāzijas skolotāji ir iznācēji no tās pašas Ogres 1.vidusskolas! Ja jau runājam par kvalitāti, tad bērni jādod Jaunogres vidusskolā - šī skola ir labāko valsts skolu pieciniekā (pēc sekmju un eksāmenu rādītāju rezultātiem). Starp citu - ļoti nožēloju, ka neatdevu savu vecāko bērnu tur - krievu skolas bērni bilingvālajā mācību procesā iegūst daudz vairāk.
Aaa, vēl Ogres pamatskolā ir korekcijas klases - tobiš tiek atfiltrēti tie skolēni, kas netiek līdzi standarta mācību programmai un viņiem nodrošina citādu pieeju (lai viņš pats apgūst mācību vielu un nevelk uz leju pārējos). Kad redzams, ka korekcijas klases skolnieks beidzot ir "iebraucis" procesā, viņš atkal var atgriezties savā klasē.
Kā vērtē labākās skolas? Kādi kritēriji?
Principā, precīzākā statistika, kur būtu jāņem vērā gan visu eksāmenu rezultāti, gan gala atzīmes, izmaksātu ļoti dārgi, tāpēc Latvijā to neveic. Tāpēc par kritēriju tiek ņemti centralizēto eksāmenu rezultāti.
Jāatvainojas Ogres 1.vidusskolai - pērn tā bija trešajā vietā, bet Jaunogres vidusskola - sestajā vietā. (Tie ir vidusskolēnu rezultāti). Iespējams, kad mans bērns pabeigs pamatskolu, pārvedīšu viņu uz 1.vidusskolu (pati to absolvēju), bet pagaidām, salīdzinājumā ar draudzeņu nostāstiem par viņu bērnu gaitām 1.vidusskolas pirmajās klasītēs, esmu laimīga, ka izvēlējos tieši Ogres pamatskolu.
pirmajās klasēs tiešām galvenais ir skolotāja. Uzskatu, ka mums Ogres 1.vidusskola ir paveicies ar savejo, bet paralelklasei ir tada, kuras bļaušanu jau gaiteni var dzirdet. Laimes spele un loterija, turklat vēl nav zinams, kuris pedagogi līdz nākamajam 1.sept. izturēs izdzīvošanas maratonu ar neadekvātajām algām.
Ogres .vidussskolas berniem baseins (vismaz ieprieksejos gadus) bija par brivu 4xnedelaa nevis reiizi,kaa seit diskusija ieprieks minets par pamatskolu. Runajot par A.Manguli diemzel nakasa ateikties ne vienam vien bernam, jo sakism ar to,ka dziedasanas noteikta maksa ir darga 10 Ls/h,ja vien tas nav ansambils...sogad atkal ir koru kari,lidz ar to pienaciga atdeve nebus.
1.O Vidusskola ar ir loti daudz labu pulcinu, kaa ari pedagogu. Esmu loti prieciga,ka mans bērns var turpināt mācības skolā,kur ir kādreiz macijusies vina vecaki. Visu cienu.
P.s. mēs apmeklējam programu Soli pa solim!