Bernudarzs
Kā ir Ogre b/d vai iesākumā ļauj padzīvoties kopā ar bērnu, kamēr kaut cik pierod pie jaunajiem apstākliem?
man liekas ka nekur - kaa ta buus, ja katram grupas bernam kaads vecaks vel gribes padzivoties ?
Reālu pieredzi gribētos dzirdēt, nevis kaa kuram liekas...
tas tev jājautā sava bērna grupas auklītei, audzītei, vai viņa tev ļaus. Ir kas ļauj, kas nē. Zinu, ka mammas sākumā bērnu atstāj uz 1st, tad uz 2 utt.
Vēl variants sadraudzēties ar kāda mazuļa vecākiem, kas ies vienā grupiņā ar tavu. Lai sapazīstas mazie, b/d kopā būs drošāk, jo būs kāds, ko jau pazīst.
.... man otais mazbērniņš jau iet Zeltas sietiņā un abiem vienmēr mamma augustā iesākumā nedaudz padzīvojās līdz,bet ne jau visu dienu.Sākumāgan visi gāja mazuļiem pakaļ jau pusdienlaikā...
b/d Cirulitis ir taa,ka ņem pa 3 berniniem un pec paris dienam atkla nak klāt nākamie 3 berni - loti veigli un ātri berni adaptejas un pierod pie b/d dzīves :)
Man jautājums? Jūs tikāt tajā bērnu dārzā, kurš bija solīc pēdējā reģistrācijā?
2 nedēļas bērnam ir adaptācijas periods un vecāki var sēdēt blakus. Jāskatās,kas ir ierakstīts iekšējos kārtības noteikumos......
Pirmoreizi dzirdu, ka mammas dzīvojas dārziņā ar bērnu.Audzinātājas iesaka, ka , atvedot bērnu uz dārziņu, nevajaga daudz ucināties, tikai samīļoties, atvadīties un iet projām.Bērni ātri iejūtas kolektīvā, bet, ja Tu daudz runāsi, protams, viņš raudās un gribēs iet mammai līdzi.Audzinātājas ļoti veikli prot tikt galā ar jauniem, tikko bērnudārzu sākt apmeklējušiem bērniņiem.
Paldies par informaciju. Izlasiju kaadas mammas staastu www.calis.lv cik pardomatab/d gaitu uzsaksana ir citaas valstiis. Cerams mums, kaut arii nav taadu adaptaacijas plaanu, sisteema buus liidziiga. Nav nekas unikaals, bet par katru beernu ir padomaats. Es dzivoju arzemes un mums visos bernudarzos ir izstradats adaptacijas periods atbilstosi berna vecumam, kura vins uzsak bernudarza gaitas. Pirms vel berns sak iet uz bernudarzu, vecaki sanem so adaptacijas planu, lai var saplanot savu laiku. Tas, protams, var tikt mainits, ja dzive izradas, ka bernam ir nepieciesams ilgaks (vai isaks) adaptacijas periods. Manejais saka iet bernudarza pusotra gada vecuma. Precizi vairs neatceros, ka bija, bet aptuveni ta. Pirmaja diena ieradamies abi kopa ciemos, tad nakamaja uz kadu stundu divam abi kopa. Tad es atstaju vinu vienu uz kadu pusstundu, stundu, bet biju turpat bernudarza audzinataju istaba. Tad pamazam naca klat edienreizes un es gaju prom uz ilgaku laiku. Tikai pec vairakam dienam atstaju gulet pusdienlaiku. Tad nacu pakal uzreiz pec pusdienlaika, utt. Tas process laikam ilga kadu pusotru - divas nedelas. Bet no ta laika berns vienmer ir gajis uz bernudarza ar prieku un ar lielu uzticibu audzinatajam.
Vel gribu piebilst, ka nekad nebija problemu ar citiem berniem. Nekad neviens neblava un nepieprasija, ka ari vina mamma butu klat. Varbut tapec, ka adaptacija nekad netiek veikta vairakiem berniem vienlaicigi. Tikai, kad jaunais bernins ir iejuties, tad sak nakt kads cits kopa ar saviem vecakiem.
Ari parcelot uz nakamo grupu tiek veikta adaptacija. Tad gan vecaki vairs lidz nenak, bet viena no audzinatajam kopa ar kadiem 3-4 berniem iet ciemos uz nakamo grupinu, tad iet est pusdienas jaunaja grupina un tikai pec vairakam dienam pilniba parcelas uz jauno grupinu.
kika,nevajag atklāt Ameriku !!!Mans bērniņš pēc loti līdziga scenārija pierada pie bērnudārza tepat Latvijā un tas bija Zelta sietiņā.Un šogad kad berniņam jāpāriet uz 3 gadīgo grupu arī bija ciemošanas jaunajā grupiņā ar "vecajām audzinātājām"kopā,iepazišanos arjauno grupu un audzinātājām.Un cik zinu tad tas tā notiek vienmēr....
"Zelta sietiņā" ir ļoti elastīga un labdabīga attieksme. Mamma, dari tā, kā jūti, ka Tavam bērnam ir vislabāk!
to mamma. Viss ok, neko sliktu nesaku par muusu b/d. Tikai priecaajos lasot, ka pie mums liidziiga prakse.
es ar savu berninu dzivojos b-d pirmajas dienas, pa stundinai ne vairak, tik daudz lai berninam izrādītu grupinu, paspeletos pec tam kadu laicinu laidu uz pus dienu, lidz aprada
Kas ir bērnudārza audzinātāju istaba?
Tiesi ta superigi ir kad audzunatajas lauj adopteties un padzivoties kadas dienas maminai ar bernu darzina blakus ko nevaru teikt par b/d xxxx tur liek iet prom uzreiz liekot bernam katur dienu jau ar pirmajam dienam piedzivot realu emocionalo soku berni raud prasa mammu un viniem pat reali netiek pieversta nekada uzmaniba ko esmu redzejusi pati kad esju pusdienas pakal bernam!!!! Skumji ka pedagogi kuri ienem tik lielu nozimigu vietu musu bernu emocionalja attistiba spej ta ignoret berna emocinonalo stavokli, uzskatu ka ilgtosa raudasana un bedašanās bērnam pēc mamites nodara kautejumu attistibai un audzinataja vine psaka klau beidz man jau no tevis galva sap ka tu visu dienu te ta idi!!!! Atnakot vecakiem vienmer tiek teiktss ka viss bija loti labi drusku paraudaja!!!! KLautkas traks!!!
Vai tas xxxx b/d bija Sprīdītis? Mans bērns līdzīgu šoku piedzīvoja šajā b/d. :(
atvainojos iepriekšējo komentāru rakstīju maijai.
Emocionālā vardarbība ir jau vecākiem atdot bērnu prom, ja viņš tik ļoti pārdzīvo. Ziniet , tādus mazus bērnus jāauklē pašai māmiņai, vai jābūt privātai auklītei, vecmāmiņai. Ko tad , lai tā audzinātāja dara? Nu, nav viņai viens bērniņš.
ar bernu ir jarunā, visu laiku jāstāsta par b/d. Un galvenais,nekad nedrīkst bernu piekrapt - esi apsolījis pec stundas atnakt - obligati to izdari...Tad berns nepsihos,bet zinas ka viss būs ok...,Viņam svarīga drošibas sajūta. Manam bērnam otraja dienā galvenais bija - vai es viņu neaizmirsīšu tai b/d.Kad saprata- ka nē! Viss bija ok!!!