bērnudārzi Ogrē
Gribēju vaicāt, varbūt kāds var padalīties ar info par bērnudārziem Ogrē. Lieta ir tāda, ka esam iegādājušies māju Ogrē un tagad nākas pārcelties no Rīgas uz Ogri un ļoti sāpīgs jautājums ir bērnudārzs mūsu gandrīz trīs gadus vecajam puisēnam. Par bērnudārza rindu atbildīgā persona telefonsarunā informēja, ka vineīgais uz ko mēs varam cerēt ir viet Ogresgala bērnudārzā, kas protams mani apmierinātu, ja uz turieni varētu normāli aizbraukt ar sabiedrisko transportu, par ko man arī nav informācijas.
Īsāk sakot, esmu apjukusi, jo strādāju Rīgā un darbs man sākas plkst.8:30 un beidzas 17:00. Gribēju vaicāt kā ir ar izbarukāšanu uz Ogresgalas bērnudārzu un vai var paspēt uz vilcienu, lai laicīgi būtu darbā. Un otra lieta, varbūt ir kāds privātais dārziņš Ogres pilsētā, kurā varētu mēģināt palaist savu bērnu?
Jau iepriekš saku paldies par atsaucību.
Aizmirsti par iespēju izvadāt bērnu uz Ābelīti. Tur bērnus vecāki savāc jau pirms pieciem (šī paša iemesla dēļ mana vecākā meita kādreiz gāja Ābelītē).. man bija žēl savu bērnu, kurš vairāk kā stundu nīka viens pats tukšā laukumā. Un ar sabiedrisko arī nereāli izvadāt. Risinājums - maksājiet kādai auklei ar automašīnu. Vai vēl variants - septembra beigās apstaigājiet Ogres bērnudārzus un individuāli parunājiet ar katru vadītāju. Lielajās grupiņās situācija nav tik smaga kā silītēs, gan jau izdosies atrast brīvu vietu. Ir vēl kāds variants - Ogrē ir bezmaksas Ģimenes atbalsta centrs, taču tas ir vaļā no plkst 13 līdz 20. Tur ar bērniem nodarbojas, izklaidē, bet nebaro un nemāca. Un tāpat bez aukles neiztikt.
Privātais darziņš kaut kāds reklamējās pa vietējo avīzi, bet izskatījās ka tas bija kaut kāds nelegāls.
Ā... vēl ir variants - krievu dārziņš.
nu gan iepriecinājāt...
bet, ja es savējo aizvedu uz krievu dārziņu, mums ir kāda cerība tikt latviešu dārziņā?
Ōgrē ir viegli dabūt labu aukli? Un cik tas maksā?
man paziņaii arī bija līdzīga situācijas. Aizgāja ar simbolisku davaniņu pie bernudarza vaditajas, uz pirmo bernudarzu, kur bij tuvak majām un viss ir ok! Galvenais ir runāt un normāla attieksme. Lai veicas!
Izskatās,ka Tev ar steigu jāmeklē auklīte,jo uz Ogresgalu neiekļausies savos laikos!
Vēl tiešām var mēģināt iet uz tuvāko b/d ,kurš atrodas pie mājas, un runāt privāti ar vadītāju...Kur dzīvo?:)
ieteiktu aiziet pie bērnudārza "Dzīpariņš" vadītājas (ļoti jauks cilvēks). Es domāju, ka tur varētu sarunāt. Bērnudārzs atrodas mālkalnes pr. 25.
Vija,man ari ir ta pati problema,nesen parvacamies dzivot uz Ogri,manam puikam 3 gadinji palika,gajam pierakstities bernudarz kopeja rinda,pirms mums vel 60 cilveki,tad nu gaju uz Dziparinju ,bet pateica gaidiet savu rindu,varbut tiesam kaut ko vajag samaksat,vai kaut ko nopirkt bernudarzam,lai berns taja tiek,man pemeram ir neerti nakt ar kaut kadu davanu,tagad mums jagaida vek gads!
Es piemeram tagat gaidu arpuskartas rindu(iestajos skola) un diez vai tikusu! Iesaku tiesam iet pie kada bernudarza vaditajas un runat personogi!!
Lita
Mēs uz Rožu ielas dzīvojam.
Bet iet un lūgties kaut kur negribās, kaut kas būs jādomā...
Vija, vai nu tu ej un lūdzies (un maksā), vai nu sēdi ar bērnu pati. Diemžēl citu variantu nav. Kaut gan.... izlasi šo:
Bez rindas uz vietu var pretendēt Ogres novada pašvaldības un tās iestāžu darbinieki. Pēc V.Pūķes skaidrojuma, tas būs liels atbalsts pašvaldības iestāžu pedagogiem un bērnudārzu darbiniekiem, kuru algas nav no lielajām un kuru kadru trūkst. Rindā var iekļaut tos bērnus, kuri nav deklarēti Ogres novadā, ja viņu vecāki kā speciālisti ir nepieciešami Ogres novadā.
Lai iekļautu rindā mazuli no daudzbērnu ģimenes, jāizpilda nosacījums par daudzbērnu ģimenēm – tajā jābūt vismaz trijiem bērniem vecumā līdz 16 gadiem. Ogres novada domes preses dienesta vadītājs Nikolajs Sapožņikovs skaidro, ka šis punkts attiecas tikai uz Ogres novadā deklarētām ģimenēm.
Ārpus kārtas var iekārtot arī tos bērnus, kuru vecākie brāļi vai māsas jau apmeklē „dārziņu”. Nosacījums – bērnam kandidātam jābūt reģistrētam ne vēlāk kā trīs mēnešu laikā pēc dzimšanas («dārziņa» maiņas gadījumā termiņu neņem vērā). N.Sapožņikovs skaidro, ka šajā gadījumā „dārziņā” var iekārtot arī Ogres novadā nedeklarētos bērnus.
Rindā iekļauj bērnus, kuru vecāki mācās mācību iestāžu dienas nodaļās (ja ir izziņa no mācību iestādes) – arī šis punkts uz citām pašvaldībām neattiecas.
Un visbeidzot – „dārziņā” ārpus kārtas tiks visi tie bērni, kuru vecāki ziedos summu, ne mazāku par 10 minimālajām algām konkrētas izglītības iestādes materiālā stāvokļa uzlabošanai. Šis punkts atteicas arī uz Ogres novadā nedeklarētiem bērniem.
Uj, pēdējais punkts par 100 minimālām algām ir atcelts! Un vēl policistu bērnus bez rindas uzņem (ja atmiņa neviļ).
Jau ir atcelta šī likumā "Par policiju" noteiktā sociālā garantija - bērns bez rindas dārziņā, tā ka arī policistu bērni b/d tiks pieņemti vispārējā kārtībā.
izskatās, ka mums nekas tai Ogrē vismaz šajā gadā nespīd...
ja nu vienīgi caur darba vietu varētu riskēt, bet arī to kaut kā negribās darīt...
īsāk sakot - esam dimbā...
varbūt kāds var dot info, cik maksā aukle Ogrē, kāda ir takse?
Ar bērnu dārziem tiešām viss ir dimbā, un nekas laikam labāks nespīdēs... Man arī tāda pati problēma, bet nav nekādu variant :(
Skatos, te ir vairākas māmiņas ar vienādu problēmu un viena vecuma bērniem. Apvienojieties un atrodiet kopīgu aukli - būs lētāk un draudzīīgāk.
Lai Jums veicas!
sieva, paldies par padomu.
varbūt tiešām ir kāda, kura ir ar mieru pieskatīt vairākus mazos? tas tik būtu forši, visām no rīta satikties pie viena dzīvokļa vai vienas mājas durvīm :)
Savai auklītei maksāju 100-120 Ls mēnesī.
nākotnei - jāiet uz pašvalvīdību un jāpieprasa, lai domā, kur likt bērnus - jāceļ jauni bērnudārzi, jāmeklē telpas, jāremontē. Tagad jau dārziņi ir pārpildīti, kas nemaz priekš pašiem bērniem nav labvēlīgi, jo katrs vecāks jau grib, lai viņa bērns būtu vislabāk pieskatīts un apmācīts, bet tad tas paliek arvien neiespējamāk.
Aizmirsti par ogresgala bērnudārzu,paņem prāvāku piķīti un uz tuvāko dārziņu prom!!!Es darīju tieši tāpat,kautgan bērnu dārziņā pieteicu,kad viņš piedzima,bet vienmēr ir kādi citi,kas pārceļas dzīvot uz ogri,un ja jau nopirka vai ceļ māju,tad jau lieki 100 ls(aptuveni) neko nemainīs,un tā dara visi,tapēc vietējie bērni paliek bez vietām,bet Dzīpariņu neiesaku!!!!
Vīrs jau mēģināja sarunāt privāti, bet neizdevās... rindā esam tuvu simtajam ciparam, bet neko ātrāk par nākošā gada augustu nesola un tad tikai varbūt...
Vai tiešām nav nevienas māmiņas/aukles, kas būtu pieskatīt vairākus mazuļus vienlaicīgi un par to saņemt naudiņu. Esbūtu gatava maksāt 100-120 Ls Problēma tā, ka bērns visu laiku ir gājis dārziņā un negribas atstāt pie aukles vienu, viņam būs grūti...
Izskatās, ka te vairākām māmiņām ir līdzīgas problēmas...
Zivs man izdevās it kā sarunāt aukli, bet kad aprēķināju, tad sanāk 140 Ls mēnesī kā minimums...
problēmas ar bērnudārzu ir 2008-2009 gadā dzimušajiem bērniem..grupiņas pārpildītas..citiem saka nav problēmu..manam bērnam tagad decembrī būs 3 gadiņi,bet rindu gaidam jau vairāk kā gadu..mjā par to kukuļošanu arī asmu dzirdējis jau vairākas reizes,kukuļotājiem ogres dārziņos rindu nav..stāsta ka sietiņa vadītājai iedod 50ls un viss ok..:D bet man kkā nepatīk tās lietas,tapēc sēžu rindā..
Sietina vadiitaaja njem kukulus??
Gribesi lai bernam ir vieta darzina, ne tikai 50ls iedosi....
Laba diena
Vai jums ir nepieciešams kreditu?
Vai jus interese iegut jebkada veida kreditu?
Vai jus finanšu uztrauc? Vai jums ir nepieciešams kredits, lai nomaksatu savu paradu un rekini ?, email
Mes velamies dot no aizdevuma, kam kadreiz, ka ir nepieciešama aizdevuma zema procentu likmi 2%, mes dodam no aizdevuma no vismaz 5,000.00 USD lidz maksimalajiem 100 miljoniem dolaru, marcinas, eiro, Ja ir interese, sazinieties ar mums pa e-pastu: jsemkffloaninvestment@gmail.com
Ieinteresetie aizdevumu prasitaji aizpildit un atgriezt zem borrower`s aizdevuma informaciju par parskaitijuma apstradei:
(Aiznemeji INFORMACIJA)
Pilnais vards:......................
AGE .............................
GIMENES STAVOKLIS..................
Kontaktinformacija Adrese: ................
Valsts .........................
Talrunis: ..........................
Nodarbošanas: .....................
Meneša ienakumi:.........................
Religija: ..............................
Tuvako radinieku: .......................
(Informacija par kreditu)
Summa nepieciešams ka Loan: ..........
Aizdevuma ilgums: ..................
Nodrošinajums: .....................
atmaksas režims: meneša vai gada ...............
Vai esat prasijis aizdevumu pirms? ...................
Thanks ka mes gaidam jusu atri stradat.
Ar laba velejumiem,
Jeff Michael