Vai māmiņām nepieciešama bērnu rotaļu centrs?
Mīļās māmiņas!Turpinot aizsākto tēmu (kur Puuks rakstīja par vietu, kādu Ogrē vajadzētu ģimeņu atpūtai, un arī iespēju atstāt bērniņu uz kādu stundu), gribu jautāt:" Cik daudzas no jums izjūt šo nepieciešamību-atstāt bērniņu pieskatīšanai, kamēr padara savas darīšanas?Cik daudz ir tādu, kurām nav ne aukļu, ne radu, kas varētu pieskatīt mazuli?Un cik bieži jums rodas tāda veida problēmas?Esiet atsaucīgas, jo jūsu viedoklis ir svarīgs!Man jau labu laiku ir doma par tāda centra izveidi, taču "tirgus"analīze nav devusi nekādus pozitīvus rādītājus.Šādu centru varētu izveidot pašvaldības iestāde, taču šobrīd tai tas nav aktuāli, un tāpēc, pašas saprotiet, neviens cits tādu labdarības iestādi izveidot ieinteresēts nav...Uzrakstiet, cik jūs varētu maksāt par sava mazuļa pieskatīšanu?Vai jūsuprāt būtu daudz interesentu?
Vajag saakt ar datu ievaaksanu cik tad Ogree vispaar ir beernu taadaa vecumaa. Piedevaam domaaju, ka shii probleema buus aktuaala tieshi mazaak nodrosinaatajaam gimeneem, jo biezie jau sen noalgojushi aukliites.
Zemene, tu gadījumā neesi Jolanta? ;)
es kaut 1Ls maksatu par stundu, ja butu, kur atstat berneli uz kadam 2 - 3h nedeljaa. Isteniba labprat izmantotu ari, lai kaut kur ar viru kopa aizietu uz kadu stundu.
70 santīmu stundā. Lats laikam bikiņ pa dārgu, es auklītei dienā maksāju 3-4 latus (atkarībā kurš pērk paiku - es vai viņa).
Es arī būtu gatava maksāt 1 Ls par stundu, atstājot uz pāris stundām nedēļā.
Man jau šķiet, ka 1 Ls stundā ir pat ļoti pieņemami, zinot, ka bērnelis atrodas drošās rokās.
Zilbei - arī ne tik biezie reizēm ir spiesti algot auklītes :( Bieza nejūtos, bet vasarās, kad dārziņš slēgts uz mēnesi, esmu spiesta sameklēt auklīti savai draiskulei.
x-tīnei- Jā!:).....
Laikam jau diemžēl tāds centrs tomēr nespētu ilgi pastāvēt, ja nepieciešamība būtu tikai dažiem dažas stundas nedēļā vai kādā vasaras mēnesī....:((((
Zemene - bet parasti jau sados centros bernu atstaj uz paris stundam dienaa. Protams.. vari jau ari veidot mikro berndarzu vai ko lidzigu berniem no 1g vecuma.... tad es butu patstaviga kliente uz visam piecam darbdienam. Man labak patiktos atstat bernu tada mikroberndarza ar citiem berniem, kur vinju pieksata, nevis vienu pasu auklei.
es uzskatu ka ir loti nepieciesams tads centrs, jo loti daudz maminu ir vienas un lai izdzivotu nepieciesams kadi papildus ienakumi tadel nepieciesams stradat bet 7 menesus vecu bernu nav kur atstat!