Atgriezties pie raksta

"Ogrei" cīņa ar nepieveikto "VEF Rīga"

Ceturtdien, 17. decembrī, basketbola klubs "Ogre", Paf Latvijas – Igaunijas basketbola līgas ietvaros, tiksies ar perfekti spēlējošo "VEF Rīga". Spēles sākums plkst. 19:00 un tās tiešraide būs redzama kanālā Best4SportTV

VEF Rīga šajā sezonā pārliecinoši dominē Paf Latvijas Igaunijas basketbola līgā. VEF ir vienīgā komanda visā līgā, kas šajā sezonā nav piedzīvojusi nevienu zaudējumu līgas ietvaros uzvarot visās 11 aizvadītajās cīņās.  Tuvākie sekotāji BK "Ventspils" un Tallinas Kalev/Cramo zaudējumu piedzīvojuši pat divas reizes. 


"Ogre", pēc aizvadītajā nedēļā piedzīvotā zaudējuma BK Ventspils komandai, joprojām saglabā trešo pozīciju Latvijas komandu ieskaitē. Visi pieci zaudējumi piedzīvoti komandām, kuras atrodamas tabulas augšgalā, proti "VEF Rīga" un BK "Ventspils".


Pirmā tikšanās ar "VEF Rīga" šajā sezonā notika jau atklāšanas spēlē Ogrē. Diemžēl gaidītā intriga izpalika un aktuāli čempioni mājiniekiem neatstāja lielas cerības uz panākumu. Jau pirmajā ceturtdaļā "VEF" ieguva 12 punktu pārsvaru. Līdz puslaikam "Ogres" deficīts sastādīja jau 21 punkta robežu, bet izskaņā zaudējums ar rezultātu 63:81. Šī bija pirmā reize vēsturē, kad "Ogre" piedzīvo zaudējumu sezonas atklāšanas spēlē. 


Komandu otrā tikšanās reize Rīgā bija jau krietni intriģējošāka. Lai arī "Ogre" visu spēles laiku atradās iedzinējos, intriga tika saglabāta pat līdz spēles pēdējai minūtei. Spēles noslēdzošajā ceturtdaļā ogrēnieši spēja pietuvoties līdz -4. Diemžēl, Elektrum Olimpiskā centra grozi spītīgi neņēma "Ogres" metienus. Kādā no uzbrukumiem bumba nekrita caur tīkliņam pat četras reizes pēc kārtas. Rezultātā VEF Rīga spēles galotnē izdevās nosargāt uzvaru ar rezultātu 83:76.


Galvenais "VEF Rīga" uzbrukuma spēks ir leģionārs Kails Almens. Almena kontā vidēji 16 punkti spēlē, kā arī 4 rezultatīvas piespēles un 3,9 atlēkušās bumbas. Aigars Šķēle ir otrs rezultatīvākais VEF’ietis ar 12.6 punktiem. Šķēles kontā arī 4,3 rezultatīvas piespēles. Vairāk kā desmit punktus spēlē gūst vēl divi komandas leģionāri – Aizea Pinjeiro 11,4 punkti un 5,6 atlēkušas bumbas, bet Maikla Kaizera kontā 11,1 punkti un 6,2 izcīnītas bumbas. 


"VEF Rīga" ir vienīgā Latvijas komanda, kurā šosezon spēlē arī kādā no Eiropas turnīriem. FIBA čempionu līgā VEF izcīnījuši jau divus panākumus. Pēdējais no tiem gūts 8. decembrī uzvarot Lietuvas basketbola grandu "Viļņas Ritas". Ar divām uzvarām trīs spēlēs "VEF" ierindojas E grupas otrajā vietā, ar ko pietiek lai kvalificētos turnīra nākamajai kārtai.


Spēle starp BK "Ogre" un "VEF Rīga" notiks šo ceturtdien, 17. decembrī, Ogres 1. vidusskolas sporta hallē. Spēles sākums plkst. 19:00 un tās tiešraide būs redzama kanālā Best4sportTV. Ņemot vērā valstī izsludinātos ierobežojumus, spēles joprojām tiks aizvadītas bez skatītāju klātbūtnes zālē.


Informāciju sagatavoja:BK "Ogre"

Materiāls drukāts no portāla Ogrenet: http://arhivs.ogrenet.lv/sports/basketbols/48716

2020. gada 16. decembrī, 20:37, Basketbols
Ogrenet

Par šo rakstu vēl nav saņemts neviens komentārs.

Pievienot komentāru

        
 

Ogrenet