Atgriezties pie raksta

Latvijas e-basketbola izlase pirmajā FIBA starptautiskajā turnīrā izcīna sesto vietu

Latvijas e-basketbola izlase aizvadītās nedēļas nogalē piedalījās pirmajā Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) rīkotajā nacionālo izlašu turnīrā "FIBA Esports Open 2020", sacensības noslēdzot godpilnajā sestajā vietā, vēsta Latvijas Basketbola savienība (LBS).

No 19. līdz 21.jūnijam Latvijas e-basketbola valstsvienība un vēl 16 valstu komandas startēja pirmajā FIBA rīkotajā starptautiskajā e-basketbola nacionālo izlašu turnīrā - "FIBA Esports Open 2020". Trīs dienu laikā latvieši aizvadīja astoņas spēles ar Eiropas valstu komandām. 


Pirmajā dienā Latvijas komanda uzvarēja Kipras izlasi (84:69) un zaudēja Itālijas vienībai (54:79). Sestdien Latvijas komanda pārspēja Ukrainas (72:52) un Šveices (67:53) izlases, bet ar 67:77 zaudēja Austrijai.


Svētdien latvieši piedzīvoja trīs zaudējumus - pret Spāniju (52:67), Lietuvu (63:69) un Krieviju (48:76), deviņu komandu konkurencē ierindojoties sestajā vietā.


Spēles notika attālināti videospēlē "NBA 2K", izmantojot "Pro-AM" režīmu un pilnībā pielāgojot spēlētāju tēlus, formas tērpus un arēnas dizainus. "FIBA Esports Open 2020" spēļu sēriju producēja jaunā FIBA Esports studijā Rīgā. Spēles tiešraidē translēja FIBA "Facebook", "Twitch" un "YouTube" kanāli ar komentāriem angļu valodā.


Jau ziņots, ka vēsturē pirmajā "Pafbet" e-basketbola līgas turnīrā, kurā piedalījās Latvijas basketbola komandas, uzvaru izcīnīja "Ventspils" vienība. Finālspēlē "VEF Rīga" pirmajā duelī ar 48:49 piekāpās "Ventspilij", bet otrajā zaudēja ar 47:77. 


"FIBA Esports Open 2020" turnīrā Latvijas izlasi no "Ventspils" kluba pārstāvēja Kaspars Valkovskis (Kasiits_LV), Māris Bileskalns (bils_LV), Atis Logins (Atels20) un Radijs Tirons (Ziirgs). Valkovskis arī bija izlases kapteinis. 


Tāpat komandā bija arī "VEF Rīga" e-basketbolisti Roberts Āmanis (GuaxdUp) un Jēkabs Toniņš (SnakeWRLD) un "Ogre" spēlētājs Reinis Dobelnieks (BigBxllerAziats).


Katrā komandā bija septiņi spēlētāji - pieci laukumā un divi rezervē.


Bez Latvijas turnīrā piedalījās arī Argentīna, Austrālija, Austrija, Brazīlija, Kipra, Indonēzija, Itālija, Libāna, Lietuva, Jaunzēlande, Filipīnas, Krievija, Saūda Arābija, Spānija, Šveice un Ukraina.


 

Materiāls drukāts no portāla Ogrenet: http://arhivs.ogrenet.lv/sports/basketbols/47166

2020. gada 22. jūnijā, 14:34, Basketbols
Leta

Par šo rakstu vēl nav saņemts neviens komentārs.

Pievienot komentāru

        
 

Ogrenet