Atgriezties pie raksta

BK "Ogre" spēlētāji un treneris starp labākajiem

Portāla sportacentrs.com organizētajā ikgadējā aptaujā par aizvadītās basketbola sezonas labākajiem spēlētājiem un treneriem lielāko daļu lauru plūkuši BK "Ogre" pārstāvji – Latvijas vicečempioniem gan vērtīgākā spēlētāja tituls, ko nopelnījis Rinalds Sirsniņš, gan labākā trenera gods, kas ticis Nikolajam Mazuram.

Ogrēniešu vienīgais leģionārs Džeims Beitmons uzvarējis pat divās nominācijās – atzīts gan par labāko ārzemnieku, gan par labāko rezervistu. Savukārt basketbola vietnes eurobasket.com vērtējumā uzbrucējs Kristaps Dārgais nosaukts par aizvadītās "Pafbet" Igaunijas-Latvijas līgas sezonas labāko spēlētāju.


Iepriekš labāko izziņošana notika, sākoties Latvijas čempionāta izslēgšanas turnīram. Šogad Covid-19 pandēmijas dēļ Latvijas valdības izsludinātā ārkārtējā situācija un Force majeure apstākļi (sporta infrastruktūras nepieejamība, publisko pasākumu aizliegums, ceļošanas ierobežojumi u.c.) bija padarījuši neiespējamu basketbola komandu normālu darbību, tāpēc tika pārtraukta čempionāta tālākā norise, kā arī atcelts aprīlī un maijā paredzētais Latvijas vīriešu čempionāta izslēgšanas turnīrs.


Latvijas Basketbola savienība valde nolēma veikt vīriešu čempionāta dalībnieku klasifikāciju, saskaņā ar komandu ieņemtajām vietām Pafbet Latvijas – Igaunijas līgas čempionātā uz tā pārtraukšanas brīdi 2020. gada 13. martā. Šajā turnīrā BK "Ogre" kļuvis par vicečempioniem.


Aprīļa sākumā sportacentrs.com ikgadējā aptaujā noteica labākos spēlētājus, vērtējot sniegumu mačos no 27. septembra līdz 11. martam. Kopumā balsošanā piedalījās 18 mediju pārstāvji, kas ikdienā raksta un/vai runā par basketbolu. Aptaujā par vērtīgāko Latvijas klubu spēlētāju tika nosaukts Rinalds Sirsniņš, par labāko treneri Nikolajs Mazurs, savukārt Džeims Beitmons atzīts par labāko ārzemnieku un labāko rezervistu.


Rinaldam Sirsniņam 34 gadu vecumā tas ir pirmais šāds apbalvojums. Pēc žūrijas vērtējuma viņš ir pelnījis šo titulu, jo ir spēlētājs, kurš laukumā dara visu, ļaujot "Ogrei" lielisku aizsardzību pārvērst skaistā uzbrukumā. Kapteinis simbolizē visu, ar ko šobrīd saistās Ogres basketbols – nesavtība, gudrība, azarts, kaislība, rukāšana. Savas komandas spēles diriģents, pateicoties kuram tik daudzās saspringtās spēles galotnes "Ogrei" izdevās novest līdz sev labvēlīgam iznākumam, kas ļauj komandai šogad sevi saukt par Latvijas vicečempioni. (Latvijas Radio sporta korespondenta Māra Berga saruna ar laureātu).


Par labāko treneri tika atzīts Nikolajs Mazurs, kura vadītā “Ogre” šosezon izcīnīja 22 uzvaras 25 spēlēs, sezonu sāka ar 14 panākumiem pēc kārtas, bet nākamā uzvaru sērija bija astoņu maču garumā. Kā atzina žūrijas pārstāvji, tā bija lieliska N.Mazura atgriešanās. Treneris sezonā no komandas izspiedis daudz vairāk nekā domāts, ieveda komandu nākamajā līmenī, kad uzvaras pret līgas flagmaņiem ir nevis kā svētki, bet kā uzdevums. Viņš apliecināja savas spējas, gan izveidojot komandu uz iepriekšējo gadu sastāva pamata, gan pēc tam to meistarīgi vadot.


Labākais ārzemnieks un labākais rezervists Džeims Beitmons pēc žūrijas vērtējuma simbolizē kvalitātes, kādas treneri vēlas redzēt ārzemju spēlētājos – būt trenējamam, būt komandas sastāvdaļai, būt pievienotās vērtības devējam, dot vairāk nekā ņemt. Viņš bija rezultīvākais spēlētājs, iesaistoties spēlē no rezervistu soliņa. Pietiekami daudz laika pavadīja laukumā, arī esot saspēles vadītajā ampluā, līdz ar to visai respektablas 3,5 piespēles spēlē. Allaž ienesa vajadzīgo enerģiju un, nākot laukumā kopā ar Kasparu Bērziņu, veidoja ārkārtīgi bīstamu kombināciju.


Jāatzīmē, ka 16. aprīlī Eiropā pazīstamās basketbola vietnes eurobasket.com vērtējumā par aizvadītās "Pafbet" Igaunijas-Latvijas līgas sezonas labāko spēlētāju nosauca BK "Ogre" uzbrucēju Kristapu Dārgo. Viņš aizvadītajā sezonā vidēji 29 minūtēs guva 11,9 punktus, izcīnīja 8,7 atlēkušās bumbas, atdeva 4,2 rezultatīvas piespēles un pārtvēra 1,2 bumbas. Dārgais nosaukts arī par sezonas labāko aizsargu, lai gan patiesībā ir uzbrucējs, kurš var spēlēt vairākās pozīcijās.


Informācija sagatavota, izmantojot sportacentrs.com datus

Materiāls drukāts no portāla Ogrenet: http://arhivs.ogrenet.lv/sports/basketbols/46722

2020. gada 29. aprīlī, 13:10, Basketbols
www.ogresnovads.lv

Jaunākie komentāri

• 2020. gada 29. aprīlī, 15:58
Jau ceturto reizi šeit šī informācija...

Pievienot komentāru

        
 

Ogrenet